De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gezondheid en WMO Visie: Bij het bevorderen van de gezondheid speelt participatie een belangrijke rol. Mensen die deelnemen aan de maatschappij voelen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gezondheid en WMO Visie: Bij het bevorderen van de gezondheid speelt participatie een belangrijke rol. Mensen die deelnemen aan de maatschappij voelen."— Transcript van de presentatie:

1 Gezondheid en WMO Visie: Bij het bevorderen van de gezondheid speelt participatie een belangrijke rol. Mensen die deelnemen aan de maatschappij voelen zich gezonder. Andersom maakt een goede gezondheid in zowel psychisch, sociaal als fysiek opzicht deelname aan de maatschappij weer mogelijk Een vitale bevolking die langer deel- neemt aan de maatschappij is nodig om de zorg betaalbaar te houden: vrijwilligerswerk, het bieden van mantelzorg

2 Gezondheid en WMO Visie: invloed van de fysieke omgeving en de invloed van de sociale omgeving op gezondheid. De meeste prestatievelden binnen de WMO beschrijven of wel fysieke, dan wel sociale omgevingsfactoren. Kortom veel prestatievelden binnen de WMO zijn factoren die van invloed zijn op de gezondheid in algemene zin.

3 Bronnen -Bevolkings- en woningbehoeftenprognose Noord-Brabant, actualisering 2011 (Provincie Noord-Brabant). -Gezondheidsmonitor Hart voor Brabant; Monitoren van gezondheidssituatie in de regio Hart voor Brabant (http://www.ggdgezondheidsatlas.nl/), (http://www.regionaalkompas.nl/).http://www.ggdgezondheidsatlas.nl/http://www.regionaalkompas.nl/ -Benchmark Wmo 2012 resultaten over 2011, Benchmark Boxtel. SGBO Benchmarking Den Haag. -CIZ Basisrapportage AWBZ gemeente Boxtel; 1 juli 2012 CIZ databank (www.ciz.databank.nl). -Veiligheidsmonitor 2011 gemeente Boxtel. Onderzoek & statistiek gemeente ’s Hertogenbosch. -Regionale Wmo monitor 2010. Onderzoek & statistiek gemeente ’s Hertogenbosch; juni 2011. -Alzheimer Nederland (www.alzheimer-nederland.nl).

4 Meerwaarde -Gezondheid wordt integraal benaderd; -Gezondheid wordt meegenomen in een beleidsveld wat ‘hot’ is; -Van gegevens over de 5 speerpunten, naar gebruik van brede monitorgegevens van de GGD; -GGD monitor-gegevens worden verbonden met andere monitors die gemeenten uitvoeren.


Download ppt "Gezondheid en WMO Visie: Bij het bevorderen van de gezondheid speelt participatie een belangrijke rol. Mensen die deelnemen aan de maatschappij voelen."

Verwante presentaties


Ads door Google