De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tijd voor andere schooltijden?. Waarom deze informatie avond?  De MR zal zich neutraal opstellen  Vanavond zal ook niet besloten worden of er een continurooster.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tijd voor andere schooltijden?. Waarom deze informatie avond?  De MR zal zich neutraal opstellen  Vanavond zal ook niet besloten worden of er een continurooster."— Transcript van de presentatie:

1 Tijd voor andere schooltijden?

2 Waarom deze informatie avond?  De MR zal zich neutraal opstellen  Vanavond zal ook niet besloten worden of er een continurooster komt.  Deze avond is de aftrap van onderzoek naar en informatie over een mogelijk continurooster op BS de Regenboog!

3 Wat is een continurooster?  Middagpauze wordt teruggebracht van 75 minuten naar 30 of 45 minuten  Verschillende vormen qua tijdsplanning mogelijk.

4 Mogelijke voordelen  Meer structuur in het dagprogramma van de leerlingen.  Rust op school.  Er is meer effectieve onderwijstijd beschikbaar.  De schooldag is eerder afgelopen.  Minder afhankelijk van overblijfouders.  Verkeersveiligheid.  Het thuis management wordt vereenvoudigd.  Voorbereiding op het middelbaar onderwijs

5 Mogelijke nadelen  De kinderen worden verplicht over te blijven;  Ouders en kinderen missen het contact met elkaar tijdens de pauze;  Het kan voor werkende ouders lastig zijn dat de kinderen eerder vrij zijn;  Kinderen moeten wennen aan het nieuwe rooster;  Voor sommige kinderen is het continurooster extra inspannend;  Het continurooster vergt extra coördinerende taken van de school ten aanzien van de planning van de pauzes van de leerkrachten.  De nieuwe schooltijden moeten afgestemd worden met de BSO en peuterspeelzaal.

6 Huidig model

7 Voorbeeld van 3 gelijke dagen model 8.30 uur 14.30 uur

8 Voorbeeld van 4 gelijke dagen model 8.30 uur 14.30 uur

9 Voorbeeld van 5 gelijke dagen model

10 Procedure  Woensdag 16 april stembiljetten mee naar huis.  Woensdag 23 april sluitingsdatum.  Ouders/personeel informeren over de uitslag en eventuele vervolgprocedure. Als u geen stembiljet inlevert dan gaan we ervan uit dat u instemt voor een onderzoek.

11 Vragen?


Download ppt "Tijd voor andere schooltijden?. Waarom deze informatie avond?  De MR zal zich neutraal opstellen  Vanavond zal ook niet besloten worden of er een continurooster."

Verwante presentaties


Ads door Google