7 februari 2016 Rotterdam. Exodus 17 8 Toen kwam Amalek en streed tegen Israel te Refidim. = volgend op de geschiedenis van Massa en Meriba ('verbittering'

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Advertisements

Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Een jaar lang niet sporten67,2% Een jaar lang zonder mobiele telefoon59,6% Een jaar lang niet winkelen53% Een jaar lang geen seks51,3% Een jaar lang geen.
LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30. LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30.
Jozua Hoofdstuk 9 Lopen en gedragen worden Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Tussen Pasen en Pinksteren.
… en wat wil Jezus van jou?
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Het dak eraf Marcus21-12.
Israël in de wildernis.
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Bestemming God eren ….
1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus.
Exodus De HERE sprak tot Mozes: 2 Zie, Ik heb bij name geroepen Besaleel, de zoon van Uri, de zoon van Chur, uit de stam Juda, schaduw Bezaleël.
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
THEMA: Gods naam is….
En nadat Hij dit gesproken had, werd Hij opgenomen, terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen. Handelingen 1.
1Samuël 21. 1SAMUËL - overzicht 16 - David in Bethlehem tot koning gezalfd 17 - David overwint Goliath 18 & 19 - David vlucht voor aanslagen Saul 20 –
De bloedbruidegom Exodus 4.
de bloeiende staf van Aäron
Pasen & Gilgal 1.
Richteren 6. Israël… onderdrukt en geplunderd roept de HERE aan de HERE verschijnt aan Gideon.
57 Toen het nu avond geworden was, kwam een rijk man van Arimatea, genaamd Jozef, die eveneens een discipel van Jezus geworden was. 43 Jozef van Arimatea,
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
De Ben Adam Psalm 8.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Matteüs TEGEN HET AANBREKEN (lett. op- lichten) van de eerste dag der week... lett. één [dag] van de sabbatten = dag van de eerstelingsgarve!!
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Ga voor een gezond gezin … zodat een dienaar van God voor zijn taak berekend is en voor elk goed doel volledig is toegerust. 2 Timotheus.
Verpakt.
Gragger.
Rotsen en bergen en water drinken.. EschatonEschaton Het christen leven.
De HEER is mijn banier Preek over Exodus 17:8-16.
2e gebod: Maak geen beeld van God, maar geloof in zijn beeld
God is trouw Hij gaf zijn woord
De schepping van Genesis één.
Over hart en gedrag … - VYA 10 augustus
Prekenserie Mozes Spreker: Arie Davidse 9 november 2008.
Zondag 5-6 HC Franeker 13 december 2009
De jonge Samuël was... hoofdstuk 1: uit een onvruchtbare vrouw geboren hoofdstuk 2: eerstegeborene, priesterlijk 3.
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
30 november 2014 Zoetermeer. Gezang 1 ('Enige Gezangen') 5 "Gedenkt en viert, met vee en magen, Den Sabbath, na zesdaagse vlijt: God schiep 't heelal.
Parasja B’Shalach Toen hij weg zond. Exodus 13, ,16 Haftara: Richteren 4,4 – 5,31 Barak & Debora B’rit Chadashah(N.T.): Openb.15,2-4.
Dag Dagon! 25 jan Zoetermeer.
Godsdienst 1.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
De Hebreeën-brief (6) donderdag 18 april 2013 vanaf Hebreeen 31.
Op heterdaad... Johannes
1Korinthe 10: Korinthe 10 1 Want ik stel er prijs op, broeders, dat gij weet... Lett. Want ik wil niet dat jullie onbekend zijn, broeders...
Zondagmorgen
De week van Pasen (II) HET PASCHA Leviticus 23 & Exodus 12.
2 13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israelieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen:
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
Exodus 13: De Here ging voor hen uit, des daags in een wolkkolom om hen te leiden op de weg, en des nachts in een vuurkolom om hun voor te lichten,
Liturgie Gz.171 Gz.170: 1, 2 Lz.Ex. 4: 10-17; Ex. 17: 8-13 Ps.77: 6 Lz.Ex. 28: 1-3; Ex. 32: 1-6 Ps.99: 5, 7 T.Ex. 7: 1-2; Ex. 17: 12; Ex. 32: Ps.86:
de verheerlijking op de berg
Hou (je) vast aan Gods hoop
Welkom Israelzondag.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
20 december 2015 Urk De wijzen uit het oosten. 2 Korinthe 5 16 Zo kennen wij dan van nu aan niemand naar het vlees. Indien wij al Christus naar het vlees.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
27 december 2015 Zoetermeer. Genesis Na zijn vader begraven te hebben, keerde Jozef naar Egypte terug, hij en zijn broeders en allen, die waren.
11 februari 2016 Hendrik Ido Ambacht Het Koninkrijk van de hemelen.
19 mei 2016 Rotterdam 120 jubeljaren. 6 millennia = 60 eeuwen.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
En Hij zeide tot hen: O onverstandigen en tragen van hart, dat gij niet gelooft alles wat de profeten gesproken hebben! Lucas
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
Corsodienst 21 augustus corso bouw je samen. Ds. : Mw Marijn Rohaan. Ouderling : Joke Nijhuis Organist : Johan Bredewout Schriftlezingen : Exodus 17: 9-13.
Transcript van de presentatie:

7 februari 2016 Rotterdam

Exodus 17 8 Toen kwam Amalek en streed tegen Israel te Refidim. = volgend op de geschiedenis van Massa en Meriba ('verbittering' en 'beproeving'): water uit de rots!

Exodus 17 8 Toen kwam Amalek en streed tegen Israel te Refidim. afstammend van de kleinzoon van Ezau (Gen.36:12,16)

Exodus 17 8 Toen kwam Amalek en streed tegen Israel te Refidim. Deuteronomium 25 over deze aanval >

Deuteronomium Gedenk wat Amalek u gedaan heeft op uw tocht, toen gij uit Egypte getrokken waart; 18 hoe hij u onderweg tegenkwam en al de zwakken in uw achterhoede afsneed, terwijl gij vermoeid en uitgeput waart, en hoe hij God niet vreesde.

Exodus 17 8 Toen kwam Amalek en streed tegen Israel te Refidim. de laatste pleisterplaats voor Horeb > Ex.19:2

Exodus 17 9 En Mozes zeide tot Jozua: Kies ons mannen uit, trek uit, strijd tegen Amalek... eerste keer dat zijn naam genoemd wordt Mozes = de Leidsman Jozua = de Voleinder = Jezus (Hebr.12:2)

Exodus 17 9 En Mozes zeide tot Jozua: Kies ons mannen uit, trek uit, strijd tegen Amalek...

Exodus morgen zal ik op de heuveltop staan met de staf Gods in mijn hand. Hebr. passief: gestationeerd-zijn op de hoogste positie

Exodus morgen zal ik op de heuveltop staan met de staf Gods in mijn hand. de staf waarmee...  hij zijn kudde 40 jaar leidde (4:2);  die ooit een slang was (4:4)  hij al de wondertekenen in Egypte deed (4:17);  de Rode Zee werd gespleten (14:16);  Mozes op de rots had geslagen (17:5). embleem van opstanding en leven uit de dood!

Exodus Jozua nu deed, zoals Mozes tot hem gezegd had en streed tegen Amalek; maar Mozes, Aaron en Chur hadden de heuveltop bestegen. let op: Jozua streed!

Exodus Jozua nu deed, zoals Mozes tot hem gezegd had en streed tegen Amalek; maar Mozes, Aaron en Chur hadden de heuveltop bestegen. als 'sidekicks' van Mozes Aäron > uit de stam van Levi Chur > uit de stam van Juda (Ex.31:2) zoon (Ben-Hur): Uri, kleinzoon: Besaleël (bouwer tabernakel)

Exodus En wanneer Mozes zijn hand ophief, had Israel de overhand, maar wanneer hij zijn hand liet zakken, had Amalek de overhand. opgeheven hand (met de staf): triomf, overwinning de staf hier is een banier JAHWEH NISI (Ex.17:17)

Exodus En wanneer Mozes zijn hand ophief, had Israel de overhand, maar wanneer hij zijn hand liet zakken, had Amalek de overhand. lett. was Israël machtig

Exodus En wanneer Mozes zijn hand ophief, had Israel de overhand, maar wanneer hij zijn hand liet zakken, had Amalek de overhand.

Exodus Toen de handen van Mozes zwaar werden, namen zij een steen, legden die onder hem neer, zodat hij daarop kon gaan zitten... vergl. Jakob die een steen nam en daarop rustte Gen.28:11 type van Christus in rust, gezeten, solide...

Exodus en Aaron en Chur ondersteunden zijn handen, de een aan de ene en de ander aan de andere zijde... Mozes...  op de hoogste plaats... gezeten...  priesterlijk & koninklijk ondersteund naar de ordening van Melchizedek (Hebr.7:15,16)

Exodus zodat zijn handen onbeweeglijk bleven tot zonsondergang. Hebr. EMOENAH = betrouwbaar, getrouw

Exodus zodat zijn handen onbeweeglijk bleven tot zonsondergang. > zolang de strijd duurde

Exodus Zo overwon Jozua Amalek en diens volk door de scherpte des zwaards. >de strijd beneden, werd boven beslist!

Exodus Zo overwon Jozua Amalek en diens volk door de scherpte des zwaards. lett. [de] mond alsof een zwaard kan spreken... zwaard > een type van het Woord Gods Hebr.4:12; Ef.6:17; Openb.19:15