Gnathologie Casus mevrouw De Wilde. Mevrouw De Wilde heeft in het verleden bij u in de praktijk als tandartsassistente gewerkt. Ondanks dat zij haar dienstverband.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Deze TANTRA komt uit India.
Advertisements

Oude wijsdom uit China Niet klikken Geluid aan.
Flip Jan van Oenen Clemens Bernardt
De Vrouw Toen God De Vrouw schiep was hij op de zesde dag nog laat aan het werk. Een engel kwam langs en zei: “Waarom duurt het maken van deze zo lang?”
Een vrouw te zijn.
Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 05/2010
Met veel liefs van deze engel
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
De Vrouw Toen God de vrouw schiep was hij nog laat bezig op de 6e dag.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Deze presentatie wordt u aangeboden door
Men vraagt zich af waarom …??
De mayonaisepot en de koffie
Ter gelegenheid van het ske symposion  1350 per jaar  Daarvan ca 850 in raadkamer ◦ 300 ingetrokken ◦ 240 niet ontvankelijk ◦ 310 ongegrond.
Elke morgen herbegint het leven….
TEST JE MEDISCHE KENNIS
Wat maakt het leven zinvol?
Oefenles examen bloedsomloop Script Concordance Test
Hoe word ik uitgenodigd voor een gesprek?
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
EEN FOUT IN DE VROUW Toen God de Vrouw schiep, was hij bezig aan de zesde dag van de schepping, en aan het overwerken. Een engel verscheen en zei Hem:
Inleiding Komende periode gaan we het hebben over kinderen die ziek-zijn: Verzorging, Het herkennen van de symptomen/de klachten Wat kun/moet je doen.
Modern Sprookje Kikkerkoning.
4C-ID & Klinisch Redeneren
Methode palliatief redeneren Verzamelen van gegevens
Methode palliatief redeneren Verzamelen van gegevens
Methode palliatief redeneren Verzamelen van gegevens
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
met mensen die niet horen je kunt het achterwege laten
Kennis - Intelligentie
Ik had een droom verleden nacht,
Lange termijn gevolgen van levende nierdonatie
Sombere patiënten. Mevrouw Aalders VG: Mevrouw Aalders, 79, coxartrose, DM II met retinopathie. Zelfbewuste vrouw. Komt zelden. Na dood man 2005 in aanleunwoning.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
inleiding Thijs Waanders Rens Velthuis Stan de Leeuw Roy broshuis
Beste Vriend,    Het is met een enorm verdriet dat wij U heden het overlijden moeten melden van een zeer dierbare vriend, gekend onder de naam « Gezond.
CanDo Coaching.
CASUS PIJNLIJKE ENKEL.
Medrave Software AB/Microbais Groep, Maart 2011 Rave 4 door Medrave Software AB.
Welkom.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Er was eens een oud koppel van 85 jaar
Uitleg persoonsvorm (pv)
Een wijze les voor jullie:
De koning van de kikkers
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Van tijd tot tijd Cursus p
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
Om soms eens dieper over na te denken
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Instructie fysiotherapeuten J.J.G.T. van Summeren 1, L.E.A.M. Louer 1, J.H. Dekker 1, A. van Ulsen-Rust 2, M.Y. Berger 1, Y. Lisman-van Leeuwen 1 (1) Rijksuniversiteit.
Diana vond in 2012 haar dakloze vader toen ze foto’s maakte. Hij verliet het gezin Toen ze jong was.
Reclame Masters | Ik en reclame!
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
Week 7 Jacqueline Koopmans Docentenkamer PH 01.12
Men vraagt zich af waarom …
Wetenschappelijk literatuur Selina Vlieger Mini-les.
Jennifer de Vries-Aydogdu med.hro.nl/vrije
Paulien Verschoren Groep psychische stoornissen 1BaOC4
Gnathologie Casus mevrouw De Vries. Mevrouw De Vries heeft sinds oktober vorig jaar pijnklachten aan haar rechter gelaatshelft (juist voor het oor). De.
Slechte mondgezondheid bij (kwetsbare) ouderen is een risicofactor Casus de heer Jansen.
Slechte mondgezondheid bij (kwetsbare) ouderen is een risicofactor
Rotterdam, 00 januari 2007 Kijken naar kinderen Bijeenkomst 3 kwartaal 3.
Wat houdt dit in? Hoe lang houdt dit aan? Wat kan hier aan gedaan worden?
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Mondverzorging door verpleegkundigen Casuïstiek Verwijzen en/of extra mondzorg?
Werken in een praktijk Les 1.
Patiëntenuitleg orofaciale fysiotherapie
Info klinisch onderwijs
Transcript van de presentatie:

Gnathologie Casus mevrouw De Wilde

Mevrouw De Wilde heeft in het verleden bij u in de praktijk als tandartsassistente gewerkt. Ondanks dat zij haar dienstverband heeft beëindigd is zij nog altijd ingeschreven gebleven als patiënt in uw praktijk. Vandaag heeft zij een afspraak gemaakt met u, omdat er sinds enige tijd sprake is van een hinderlijk, knappend linkerkaakgewricht. De klachten bestaan nu sinds een week of 5. Het kaakgewricht is niet pijnlijk en de bewegingen van de onderkaak zijn ongestoord. Eten en spreken verlopen zonder problemen, ofschoon bij het eten de knap duidelijk waarneembaar

Naar opdracht 2.4 Algemene gezondheid Biografie Psychosociaal Mondzorggeschiedenis Klachten Wensen Klinisch onderzoek extraoraal Klinische onderzoek intraoraal Beeldvormend onderzoek

Algemene gezondheid Ziektebeelden: De medische anamnese is blanco.. Medicatie: Geen. Eetgewoonten: Normaal gezond dieet. Geen bijzonderheden. Terug naar overzicht gegevensTerug naar overzicht gegevens, verder naar volgende opdrachtverder naar volgende opdracht

Terug naar overzicht gegevensTerug naar overzicht gegevens, verder naar volgende opdrachtverder naar volgende opdracht Biografisch Mevrouw De Vries is 39 jaar. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen.

Psychosociaal In het verleden heeft mevrouw De Wilde in uw praktijk gewerkt, maar toen zij kinderen kreeg, is zij gestopt met werken in dienstverband en een bed-and-breakfast aan huis begonnen. Vorig jaar heeft zij een lange reis met haar gezin gemaakt door Australië. Met een camper trokken zij langs de oostkust. Deze reis was een doel waar het hele gezin al jaren naar toe werkte en deze reis heeft een diepe indruk op het gezin gemaakt. Terug naar overzicht gegevensTerug naar overzicht gegevens, verder naar volgende opdrachtverder naar volgende opdracht

Mondzorggeschiedenis Uitstekend! Terug naar overzicht gegevensTerug naar overzicht gegevens, verder naar volgende opdrachtverder naar volgende opdracht

Klachten (zie ook gegeven) Patiënte heeft last van een hinderlijk, knappend kaakgewricht. De klachten bestaan nu sinds een week of 5. Het kaakgewricht is niet pijnlijk en de bewegingen van de onderkaak zijn ongestoord. Eten en spreken verlopen zonder problemen, ofschoon bij het eten de knap duidelijk waarneembaar is. Mevrouw De Wilde maakt zich zorgen; zij is bang dat haar kaakgewricht door het knappende geluid zal beschadigen en dat zij hierdoor arthrose zal krijgen. Terug naar overzicht gegevensTerug naar overzicht gegevens, verder naar volgende opdrachtverder naar volgende opdracht

Wensen Mevrouw De Vries wil graag van deze genoemde klachten af. Terug naar overzicht gegevensTerug naar overzicht gegevens, verder naar volgende opdrachtverder naar volgende opdracht

Klinisch onderzoek extraoraal Bij klinisch onderzoek kunt u een knap voelen bij het openen van de mond. Soms voelt u ook een knap bij het sluiten van de mond. U kunt de knap ook horen. De knappen zijn niet pijnlijk, noch is palpatie van het linkerkaakgewricht pijnlijk. Terug naar overzicht gegevensTerug naar overzicht gegevens, verder naar volgende opdrachtverder naar volgende opdracht

Klinisch onderzoek: intraoraal Geen bijzonderheden. Terug naar overzicht gegevensTerug naar overzicht gegevens, verder naar volgende opdrachtverder naar volgende opdracht

Beeldvormend onderzoek Niet uitgevoerd. Terug naar overzicht gegevensTerug naar overzicht gegevens, verder naar volgende opdrachtverder naar volgende opdracht

Opdracht 2.4 Lees het artikel ‘Pijn en bewegingsstoornissen van de mandibula met een focus op het kaakgewricht’ Opdracht 2.5 Wat is de meest waarschijnlijke diagnose van de kaakgewrichtsknap van mevrouw De Wilde?

Mevrouw De Wilde maakt zich zorgen; zij is bang dat haar kaakgewricht door het knappende geluid zal beschadigen en dat zij hierdoor arthrose zal krijgen. Opdracht Is deze angst gegrond? 2. Hoe ontstaat een dergelijke kaakgewrichtsknap waarschijnlijk?

Een collega uit de praktijk, die mevrouw De Wilde ook goed kent, stelt voor om een zogenaamde stabilisatie opbeetplaat te maken. Opdracht 2.7 Acht u deze behandeling zinvol? Motiveer uw antwoord.

De motivatie om de stabilisatie opbeetplaat te maken berust volgens uw collega op het gegeven dat mevrouw De Wilde ‘s nachts in haar slaap bruxeert. Dit bruxisme verhoogt de druk op de gewrichten, meent hij, en om haar kaakgewrichten maximaal te ontlasten zou nu een splint gemaakt moeten worden. Opdracht Is bovenstaande redenering correct? 2. Wat is in het algemeen de indicatie voor een splint?

Een andere collega uit de praktijk stelt voor om patiënte naar een orofaciaal fysiotherapeut te sturen Opdracht 2.6 (vervolg) 3. Is deze verwijzing geïndiceerd? Motiveer uw antwoord. 4. Wanneer zou u verwijzen naar een tandarts-gnatholoog?