De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Deze presentatie wordt u aangeboden door

Verwante presentaties


Presentatie over: "Deze presentatie wordt u aangeboden door"— Transcript van de presentatie:

1 Deze presentatie wordt u aangeboden door
Huisartsenpraktijk Vileyn

2 U kan de beelden en de gegevens
thuis opnieuw bekijken via onze website :

3

4 Laat geen radiografie uitvoeren als er geen medische noodzaak voor is
Laat geen radiografie uitvoeren als er geen medische noodzaak voor is. Vertel uw arts wanneer beeldvorming wordt uitgevoerd indien er een kans op zwangerschap bestaat. Vertel uw arts indien er recent een radiografie werd gemaakt. Mogelijks moet die niet worden herhaald. Laat altijd een verslag naar uw huisarts sturen wanneer een beeldvormend onderzoek werd uitgevoerd. Uw arts kan op uw verzoek uw vorige radiografieën bekijken via internet.

5

6

7

8 Op deze manier bent u geregistreerd als patiënt in deze praktijk.
Jaarlijks wordt door 1 van de artsen voorgesteld om een Globaal Medisch Dossier (GMD) aan te maken of te verlengen. Op deze manier bent u geregistreerd als patiënt in deze praktijk. Laat daarom ook alle verslagen ivm uw gezondheid (beeldvorming, labo, specialistenbrieven, preventieve onderzoeken) doorsturen naar onze praktijk. Dan integreren wij ze in uw elektronisch dossier en gaat er niets verloren.

9 Indien u niet langer patiënt bent in onze praktijk,
bezorgen wij het volledige dossier aan de volgende behandelende arts/praktijk. U krijgt een hogere terugbetaling door de mutualiteit voor sommige prestaties verricht door de dossierhoudende artsen.

10 Een afspraak maken, verplaatsen of afzeggen
Kan: 1. Online via (je moet eenmalig registreren met je rijksregisternummer en een zelfgekozen paswoord) 2. telefonisch (huisbezoeken aanvragen voor 10u) Wij stellen het op prijs als je zelf naar de raadpleging komt ipv een huisbezoek aan te vragen, tenzij bij onmogelijkheid het huis te verlaten.

11

12

13 Heb je al eens overwogen
om te stoppen met roken? Steeds uitgesteld? Bedenk dan: - hoe langer je wacht, hoe meer schade aan je lichaam - stoppen zal over een jaar niet makkelijker zijn dan NU Overweeg de strategie om te stoppen die het best bij jou past. Wil je hier meer informatie over, of kan je medische hulp gebruiken, praat er dan over met je arts.

14

15

16

17

18

19 Momenteel loopt in Vlaanderen de preventiecampagne
tegen dikke darmkanker Deze kanker kan worden opgespoord door een eenvoudig stoelgangsonderzoek. Vroege diagnose en behandeling lijden tot een betere genezing, minder zware ingrepen en minder overlijdens door darmkanker. Iedereen tussen 60 en 75 jaar zal daarom in de loop van de eerstkomende 2 jaar, een uitnodiging krijgen via de post om deel te nemen aan een tweejaarlijks stoelgangsonderzoek. Meer informatie over deze campagne en over dikke darmkanker vind je op:

20

21

22 Wees voorzichtig met het gebruik van slaap- en kalmeringsmiddelen!
Ze geven gewenning ze werken na een tijdje steeds minder goed, je hebt dus na een tijdje een steeds hogere dosis nodig. Ze zijn verslavend je kan ze na een tijdje steeds moeilijker missen. Gebruik slaap- en kalmeermiddelen daarom alleen als het echt niet anders kan, en altijd voor een korte periode.

23

24 Drink je soms meer dan je zelf zou willen …?
Heb je een partner of familielid met een alcoholprobleem?

25 Met een vertrouwenspersoon
Spreek erover Met een vertrouwenspersoon Uw arts is gebonden door het beroepsgeheim. Alles wat u met hem/haar bespreekt, blijft strikt vertrouwelijk.

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45


Download ppt "Deze presentatie wordt u aangeboden door"

Verwante presentaties


Ads door Google