Rekendag 19 januari 2016.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Test computertermen: Deze test gaat over de vorige les. Je krijgt steeds een vraag te zien waarop je het juist antwoord moet aanklikken. Is je antwoord.
Advertisements

Algemene Weetjes Over Tekst verklaren en het CSE.
De bezoeker maakt een keuze tussen de verschillende monsters en locaties door op een monster te klikken.
Citeren, verwijzen, voetnoten, paginanummering … GIP
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Herhaling H4  Iedereen gaat staan  Lees en luister naar de vraag  Kies het voor jouw juiste antwoord doordat je het groene of rode kaartje toont.
PowerPoint creatief met effecten
OM EVEN OVER NA TE DENKEN.
Gemaakt door: Koen en Jasper
Maatschappelijke stage
Een lessenserie van drie lessen
Ik hou van Holland spel!.
Creatieve tijdlijn maken
HOE KRIJG JE LES IN DE TOEKOMST? In de toekomst krijg je les op computers,ipad50,en met een speciale bril op. Een 10d bril. Of bijvoorbeeld met een 10ds.
Hoe werkt een powerpoint?
Yes mama mijn eerste dag naar school. Ja je mag naar juf Mieke
Activerende Opdrachten bij Archeologie voor pakket++s
Mario party is een spellen reeks, er komen steeds nieuwe. Mario party is een soort monopoly met spellen. Je speelt het met 2 of 4 spelers. Het doel van.
De paal in Wesley Geerts 05 nov 2010.
Hoe en waarom brengt de burger zijn snoeihout snel naar de biomassa verbrander? Van consument tot biomassaleverancier.
MET DANK AAN COLLEGA’S IN DEN LANDE ! vee 2012
OM OVER NA TE DENKEN.
Rekenen groep 4.
Stappenplan Samenvatten
Opdrachten maken met Smartbook 7 oktober 2014
Blok 6.
 Spelprogramma waarin studenten van verschillende opleidingen tegen elkaar strijden.  De studenten worden in groepen per opleiding ingedeeld.  Het.
Uitleg van de Mobiele App van het spel Golddigers.
Woordenschat groep 5 Thema 9 Les 2
MINECRAFT PLAATJES TUTORIAL #1 ZWAMBIE ZWAMBIE ZWAMBIO!
RekenRijk 3.8.
Hoe gebruik ik -d & -t? Leren en oefenen Maar eerst…….
Sleutels, codes en aanwijzingen
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
Plattegrond maken Explorers ’12. Uitleg Opdrachten: doormiddel van opdrachten maak je je plattegrond compleet. Kleur/legenda: vergeet niet om alles.
Wijs met media: Deze workshop geeft ouders de gelegenheid ideeën en ervaringen uit te wisselen over het onderwerp “Wijs met media”. De drie kernthema’s.
Uitleg  In dit spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten verzamelt door vragen goed te beantwoorden.  In ronde 2, 3 en 4 staat er ook een.
Powerpoint presentatie.
Talentgebieden – Interesses –Leervoorkeuren
Thema. Start activiteit Wat heb je nodig? Stopwatch Kennis van de lente Doel: Woordenschat vergroten over de lente.
Hoe maakt u de juiste keuze?. Drie populaire begrippen die bij elke demonstratie genoemd worden…
Leesvaardig Examentraining.
PDA-route door De Vooroever. Het PDA-toestel (1)
Les 1. Wat voor les krijgen we nu? Tijdens de lessen over hoofdstuk 9, 10 en 11 krijg je op een andere manier les. Het doel is om je zelfstandigheid te.
Uitleg  In dit spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten verzamelt door vragen goed te beantwoorden.  In ronde 2, 3 en 4 staat er ook een.
Kinderen effectief helpen met rekenen
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
De vraag is je beste vriend
Rekenen.
Spreekbeurt in groep 8 Hoe pak je het aan?.
Taalverzorging Voorbereiding toets.
Hoofdstuk 7.2 Les 1.
Grip op stress, tijd en Welkom, mijn naam is Annemiek Tigchelaar en ik ben de eigenaar van Werkdrukverlager. Wij helpen je met grip op je stress,
Spelenderwijs en ontdekkend leren
Thema 4 : wat voor een type ben jij?
Sleutels, codes en aanwijzingen
TEKSTSOORTEN.
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Zeeslag Bron: csunplugged.org / csunplugged.nl.
volgende bladzijde terug
3 vmbo-KGT Samenvatting Hoofdstuk 10
Communiceren met knipperen
ADL Les 1.
ADL Les 1.
<naam bedrijf> & <naam school>
SLIMMER DAMMEN Door [Naam] Voorkant: ruimte voor titels, foto’s etc.
volgende bladzijde terug
volgende bladzijde terug
Procedures aan begin van het jaar
Transcript van de presentatie:

Rekendag 19 januari 2016

Workshop 1: Geheimtaal Werken met verschillende geheimschriften en uitleg krijgen over PowerPoint. Geheimschrift ontcijferen en eigen tekst maken in geheimschrift. Cijfers op rekenmachine omzetten naar woorden.

Workshop 2: Puzzelen met cijfers. Waar komen Sudoku’s vandaan en hoe los ik ze op? Je kunt de cijfers 1,2,3,4,5,6,7,8,9 een juiste plaats geven in de Sudoku en je hebt de mogelijkheid om verschillende Sudoku’s te maken.

Workshop 3: Romeinse cijfers Hoe zit het systeem van de Romeinse cijfers in elkaar? Waar kom je tegenwoordig Romeinse cijfers tegen? Bij deze workshop maak je gebruik van WIFI op je mobiel.

Workshop 4: Rekenpuzzeltocht Je loopt een route in de wijk waarbij je allerlei vragen krijgt die je moet zien op te lossen. Er zijn antwoorden die je van letters naar cijfers moet omzetten.

Workshop 5: 3D straattekenen Bij deze workshop ga je zelf aan de slag met tekenen met perspectief. Je leert een doos plat op de grond te tekenen zodat het lijkt alsof hij er in het echt staat.

Workshop 6: Rekenbingo BINGO! dat roep je als je kaart vol. Bij dit spel moet je goed opletten en meerekenen. Om je kaart volledig vol te maken en te winnen, moet je eerst meerekenen met de sommen op het bord.

Workshop 7: Blackjack Bij het kaartspel blackjack is het de bedoeling om 21punten bij elkaar te spelen. Het kaartenspel wordt hierbij gebruikt, de cijfers hebben hun eigen waarde en de plaatjes ( boer, vrouw, koning ) zijn 10 punten waard.

Workshop 8: Monopoly Het doel van het spel is een monopolie op te bouwen, wat spelers kunnen doen door zo veel mogelijk straten op te kopen. Iedere speler die in een straat verblijft, moet de eigenaar van die straat huur betalen. De straten zijn verdeeld in groepen van drie (of twee) straten.

Workshop 9: Rekenen met de trein Op het station valt er veel te rekenen. Je gaat op zoek naar treintijden, winkels en ziet het station op een andere manier.

Workshop 10: Gezelschapsrekenen Kies voor een leuk spel en ga de strijd aan. Dus kom op, maak er een hilarisch, gezellig of spannend uurtje van met z’n allen en een spel.

Workshop 11: koken met cijfers De keuken zit vol met cijfers. Wegen, afmeten etc. Wat ontdek jij aan cijfers in de keuken?

Workshop 12: Rekenen in de wijk Door middel van het maken van sommetjes / opdrachten wordt je door de buurt geleid.

Workshop 13: Economisch winkelen Je denkt er misschien niet zo over na, maar de ene winkel is de andere niet. Er bestaan verschillende soorten winkels met verschillende kenmerken. Je krijgt hierover opdrachten, die je in het winkelcentrum van Hilversum moet maken.

Workshop 14: Sportrekenen Bij rekensporten gaat het om je skills. In de sportzaal staan verschillende sporten opgesteld als: voetbal, sjoelen, basketbal, pool etc. Hierbij is het de bedoeling dat je bij de verschillende activiteiten een zo hoog mogelijke score bij elkaar

Veel plezier op de rekendag!!!