De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

<naam bedrijf> & <naam school>

Verwante presentaties


Presentatie over: "<naam bedrijf> & <naam school>"— Transcript van de presentatie:

1 <naam bedrijf> & <naam school>

2 Over <naam bedrijf>
<wat doen jullie?> <is het een groot/klein bedrijf?> <wat maken jullie? geef een voorbeeld van iets wat de meisjes kennen> <geef een voorbeeld van hoe techniek gebruikt wordt?> <welke talenten heb je nodig binnen het bedrijf?> <waarom zoeken jullie juist technische vrouwen?> Heet de meisjes welkom, stel jezelf voor. Stel vragen aan de meisjes. ‘Wie van jullie weet wat voor bedrijf dit is?’ ‘Wie denkt dat wij in dit bedrijf gebruik maken van techniek?’ Betrek de meisjes bij de presentatie. Vertel hen wat meer over wat jullie doen, hoeveel vrouwen er werken ( zijn er geen vrouwen, vertel dat jullie een meer divers team willen). Laat hen eventueel een kort intro filmpje zien over het bedrijf.

3 Waarom Girlsday? Vandaag willen wij jullie laten zien wat je allemaal kan doen met bèta, techniek en ICT. Banen in de bèta, techniek en ICT zijn heel leuk, ook voor meisjes. Met techniek kan je dingen ontdekken en onderzoeken. Je bent uitvinder, ontwerper en tester in één.

4 Wat is Girlsday? Speciale dag voor meisjes om kennis te maken met bèta, techniek en ICT.  <aantal> meisjes gaan op bezoek bèta-, technische en ICT bedrijven. Niet alleen hier, maar door heel Nederland gaan meisjes op bezoek bij honderden bedrijven!

5 Wat is Bèta/Techniek/ICT
Informatie- & Communicatietechnologie Bèta: Bestuderen van de wereld Techniek: Ontwerpen & Bouwen Algemeen: Leg kort uit wat Bèta/Techniek/ICT is. Geef aan binnen welke categorie jullie bedrijf valt. Wetenschap/Bèta: Leren en bestuderen van de wereld Denk bijvoorbeeld aan biologie: leren over de natuur/leven/dieren. Of scheikunde: chemie, grondstoffen, maar ook: medicijnen. En ook: wiskunde: niet alleen rekenen, maar ook moeilijke puzzels oplossen, zoals: ‘Hoe kunnen we zorgen dat alle treinen op tijd op de goede bestemming zijn en elkaar niet in de weg zitten?’. Techniek: Ontwerpen en bouwen van dingen die ons leven makkelijker maken. Huizen, bruggen, dijken Maar ook; vliegtuigen, fietsen, mobiele telefoons, of zelfs: 3D geprinte hersenen. ICT: Staat voor ‘informatie & communicatie technologie’ Dus denk aan: computers, I-pads, telefoons, app en robots: die bewaren een hoop gegevens en helpen mensen, bijvoorbeeld met praten. Dat is handig voor ons, maar ook voor bedrijven of de overheid. Deze technologieën moeten dus goed werken en goed beveiligd zijn.

6 Wat denken jullie? Techniek om de wereld te verbeteren?
Bèta/ICT/Techniek in je dagelijks leven? Technisch beroepen? Techniek om de wereld te verbeteren? Vragen kennen jullie iemand met een technisch beroep? Hoe zou jij techniek gebruiken om de wereld beter te maken? (zonne-wind energie; armoede bestrijden/ geneesmiddelen ontwikkelen etc. Hoe gebruiken jullie beta/techniek/ICT iedere dag? ( denk aan mobiel/computer/ auto/ internet/gamen/ instagram etc. Leg link met eigen bedrijf: Hoe gebruiken jullie bèta/techniek/ICT, etc.

7 Wat gaan we vandaag doen?
<omschrijving programma>

8 Veel plezier! Kijk ook eens op DigiVita of Dit Doe Ik voor nog meer informatie over opleidingen en beroepen in bèta, techniek en ICT!


Download ppt "<naam bedrijf> & <naam school>"

Verwante presentaties


Ads door Google