De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Spreekbeurt in groep 8 Hoe pak je het aan?.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Spreekbeurt in groep 8 Hoe pak je het aan?."— Transcript van de presentatie:

1 Spreekbeurt in groep 8 Hoe pak je het aan?

2 Inschrijven Lijst voor in de klas.

3 Onderwerp kiezen Kies een onderwerp waar je nauwelijks iets van af weet. Het is de bedoeling dat je ervan leert. Kies een onderwerp dat geschikt is voor in groep 8. Overleg áltijd met de juf. Het is niet fijn als jij al begonnen bent met je spreekbeurt en het onderwerp wordt dan alsnog afgekeurd. Kies niet te snel voor een onderwerp, maar denk er goed over na. Ga naar de bibliotheek en ga op zoek naar een onderwerp dat je echt boeit en waar veel informatie over te vinden is.

4 Spiekbrief Je hoeft geen werkstuk in te leveren. Je maakt ter voorbereiding een spiekbrief in sleutelwoorden. Dit voorkomt dat je je spreekbeurt van begin tot einde voorleest. De juf zal voor je spreekbeurt naar deze spiekbrief vragen.

5 Voorwoord/Inleiding Je start je spreekbeurt met een voorwoord/inleiding. In je voorwoord vertel je kort waarom je voor dit onderwerp gekozen hebt. Probeer eens iets anders te zeggen dan: “…,omdat het me een leuk en interessant onderwerp leek.” In de inleiding vertel je kort wat we kunnen verwachten van jouw spreekbeurt. Neem ons kort mee door jouw hoofdstukken. “In hoofdstuk 1 vertel ik jullie over….”

6 Hoofdstukken Minimaal 5, Maximaal 8
Schrijf de informatie in sleutelwoorden uit op je spiekbrief. Je spreekbeurt moet minsten 10 minuten en mag maximaal 15 minuten duren.

7 Gebruik van powerpoint
Je mag powerpoint of een ander presentatieprogramma gebruiken. Het is niet de bedoeling dat je heel je tekst in powerpoint zet. Eventueel wat sleutelwoorden, maar het is vooral bedoeld om plaatjes te laten zien bij jouw onderwerp. Controleer enkele dagen van te voren of je geheugenstick het wel doet op school!!! Denk er aan: LESS IS MORE Zet je presentatie niet vol met allerlei onzinnige plaatjes. Kies platen/kaarten die jouw presentatie ondersteunen.

8 Filmpjes Je mag gebruik maken van filmpjes.
Deze mogen maximaal 2 min. duren. Zorg wel dat jij in ieder geval 10 minuten aan het woord bent geweest. Tip: maak gebruik van schooltv.nl

9 Geen quiz Geen quiz, liever afsluiten met een filmpje die aansluit op je spreekbeurt

10 Succes en plezier met de voorbereidingen!!!


Download ppt "Spreekbeurt in groep 8 Hoe pak je het aan?."

Verwante presentaties


Ads door Google