De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoe en waarom brengt de burger zijn snoeihout snel naar de biomassa verbrander? Van consument tot biomassaleverancier.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoe en waarom brengt de burger zijn snoeihout snel naar de biomassa verbrander? Van consument tot biomassaleverancier."— Transcript van de presentatie:

1 Hoe en waarom brengt de burger zijn snoeihout snel naar de biomassa verbrander? Van consument tot biomassaleverancier.

2 Waarom? De biomassaverbrandingsinstallaties willen jullie snoeihout graag hebben. Deze installaties zetten namelijk dit hout om tot elektriciteit. Dit is dus erg goed voor het milieu en jij wordt er ook beter van. Want als jij jouw hout weg brengt naar een centraal punt waar het hout wordt opgeslagen, krijg jij korting op milieuvriendelijke producten. Als voorbeeld van milieuvriendelijke producten kun je bijvoorbeeld korting geven op milieuvriendelijke lampen, auto’s (Dan krijg je een geld korting in plaats van een % korting) en natuurlijk voedsel waar mee men rekening houdt met dieren, boeren en het milieu. maar ook andere producten zijn mogelijk. Als winkels mee werken aan dit project zullen ze korting krijgen op de belasting die ze moeten betalen, zo verdienen winkels ook iets door mee te doen aan dit project. Zo verdient iedereen dus wat aan dit project.

3 Stap 1 Ieder dorp krijgt een soort bak die hetzelfde werkt als een glasbak. Hier kan men hun houtafval in gooien, eerst valt al het hout op een plateau. In dit plateau wordt bepaald hoeveel kilo het hout is. Als de burger op een rode knop drukt, valt al het hout in een shredder die het hout tot snippertjes vermaalt. De shredder staat alleen aan als het plateau open is.

4 Stap 2 Direct daarna komt er een bon uit die korting geeft op milieu- vriendelijke producten. Hoeveel korting je krijgt ligt aan de hoeveelheid hout die je erin gooit, het moet wel een reëel bedrag zijn dat je krijgt voor een bepaalde hoeveelheid hout. Natuurlijk kan het niet zo zijn dat je bij ieder product korting krijgt van een bepaald procent. In plaats daarvan Krijg je een geld korting.

5 Stap 3 De burger heeft zijn hout nu naar bepaalde punten gebracht in een dorp. Meestal zou dit een grote open plek zijn waar genoeg plek is om te parkeren. Maar nu moet er ook iets komen waardoor het hout weg wordt gebracht naar deze biomassa centrales. Door middel van een censor gaat er een signaal naar V.Gansewinkel die hun vertelt dat de bak vol is op die plek. Deze bakken zijn waarschijnlijk redelijk groot, dus er zouden meerdere bakken bij elkaar moeten staan die je makkelijk los kunt maken uit de grond en kunt legen om vervolgens weer terug te zetten. Je gaat weer uit van het zelfde principe als de glasbakken.

6 Het eind resultaat Het hout is nu van de burger naar de houtbakken gegaan en via de bakken weer naar de biomassa verbrandingsinstallatie. Nu moet er dus worden gezorgd dat over heel het land winkels komen die willen meewerken aan dit project om men korting te willen geven op milieuvriendelijke producten indien zij hun hout weg brengen. Door : Davy Gerris


Download ppt "Hoe en waarom brengt de burger zijn snoeihout snel naar de biomassa verbrander? Van consument tot biomassaleverancier."

Verwante presentaties


Ads door Google