Wanneer komt de Here Jezus terug?. – Here, herstelt Gij in deze tijd het koningschap voor Israël? – Hand. 1:6 De Hemelse Vader heeft de macht de tijden.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Aan Zijn kruis stierf Hij zodat ik in Hem kan leven Aan mijn kruis sterf ik zodat Hij in mij kan leven Zijn kruis & mijn kruis.
VEG Halle Prediking 15 december 2013.
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Jezus onze Hogepriester
Les 17 deel 2a Wat betekent het woord “verbond” ?
Leer ons zo onze dagen tellen, dat wij een wijs hart bekomen.
VERBOND “opdat het u welga !”.
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
God en ons.
De Heer zegt: de gruwel van de verwoesting, waarvan gesproken door Daniël, de profeet: Mattheüs 24:15.
Tempel kan herbouwd op vleugel heilige plaats?
Zegen & vloek deel II.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Romeinen Denken en Dienen.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1. 17 En nu, broeders, ik weet, dat gij uit onkunde hebt gehandeld, gelijk ook uw oversten; 18 maar zo heeft God in vervulling doen gaan wat Hij bij monde.
De Ben Adam Psalm 8.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Verbonden … Van boven bekeken
Godsdienst. Herdenken Jij weet het wel maar twijfelt of het waar is? Doe de twijfeltest!
Hoezo ‘Hij komt spoedig!’ ?
Woord van Leven November 2012.
Om te genezen wie gebroken van hart zijn…
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Engelen.
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
Welkom op TOV!.
24 augustus 2014 Tollebeek. 'DE TWAALF ARTIKELEN VAN HET ALGEMEEN ONGETWIJFELD CHRISTELIJK GELOOF'... Die geleden heeft onder Pontius Pilatus, is gekruisigd,
De vreugde van de HEERE.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
16 oktober 2014 Rijnsburg Paulus in 'Handelingen' 1.
DE DRIE GERICHTSTRONEN ( vindt plaats vóór de Grote Verdrukking )
Gemeentekring.
OPENBARING AAN JOHANNES
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
30 november 2014 Zoetermeer. Gezang 1 ('Enige Gezangen') 5 "Gedenkt en viert, met vee en magen, Den Sabbath, na zesdaagse vlijt: God schiep 't heelal.
Psalm 111 Vers 1 Looft, halleluja, looft de HEER. Ik breng met heel mijn hart Hem eer, met allen die oprecht Hem zoeken. Groot zijn Gods werken en zeer.
Zingen Vers 1 Wat drijft de volken, wat bezielt ze toch?
26 oktober 2014 Zoetermeer deel 1. het (direct) voorafgaande in 'Openbaring'  19:11-21 verschijning van de Koning der koningen aan de volkeren  20:1-6.
6 juli 2014 Tollebeek x "de tweede dood" 1.Openb.2:1 2.Openb.20:6 3.Openb.20:14 4.Openb.21:8.
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door.
P e r a s j o t B e ’h a r en B e ’H u k o t t a i Twee P e r a s j o t: B e ’h a r en B e ’H u k o t t a i.
Welkom Israelzondag.
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
10 maart 2016 Bodegraven. Johannes 4 35 Zegt gij niet: Nog vier maanden, dan komt de oogst? Zie, Ik zeg u, slaat uw ogen op en beschouwt de velden, dat.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 1 – 8.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Er is gelegenheid tot het stellen van vragen na de preek.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Les 12 voor 18 juni “Want toen zij deze zalf op Mijn lichaam goot, deed zij dat als voorbereiding op Mijn begrafenis.” (Mattheüs 26:12) Jezus werd.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Kort doopformulier voor de kinderdoop
de brief aan de Romeinen
Transcript van de presentatie:

Wanneer komt de Here Jezus terug?

– Here, herstelt Gij in deze tijd het koningschap voor Israël? – Hand. 1:6 De Hemelse Vader heeft de macht de tijden en gelegenheden – te veranderen Dan. 2:20-21a – te bespoedigenJes. 60:22 – in te kortenMarc. 13:20 Door ons eendrachtig gebed mogen we het aanbreken van die grote dag van God bespoedigen – II Petr. 3:11-12a. NBV

Aanwijzingen m.b.t. de tijden waarin het koningschap aan Israël hersteld wordt Matth. 17:10-13 – 'Elia zal wel komen en alles herstellen.' – Hand. 3:19-21 – Komt dan tot berouw en bekering, opdat uw zonden uitgedelgd worden, opdat er tijden van verademing mogen komen van het aangezicht des HEREN, en Hij de Christus, Die voor u tevoren bestemd was, Jezus, zende; (21) – Hem moest de hemel opnemen tot de tijden van de wederoprichting aller dingen waarvan God gesproken heeft bij monde van Zijn heilige profeten van oudsher. – In die tijden van herstel wordt Jezus naar Zijn volk gezonden.

Herstel door Elia, Mal. 4:5-6 Elia zal het hart van de vaderen, dat zijn de Israëlieten, terugvoeren naar de kinderen, dat zijn de geestelijke nazaten van Abraham uit alle volken en het hart van deze gelovigen in Christus tot hun vaderen uit de Twaalf Stammen Israëls. Komt dan tot berouw en bekering, – opdat er tijden van verademing mogen komen (…) – en Hij de Christus (…) zende - Hand. 3: – In die dagen en te dien tijde, luidt het woord van YHWH, zullen de Israëlieten komen, zij en de Judeeërs (dat zijn de Joden) tezamen; al wenend zullen zij voortgaan en YHWH, hun God, zoeken; (…) zij komen en zoeken gemeenschap met YHWH in een eeuwig verbond dat niet zal vergeten worden – Jer. 50: 4-5.

Elia's oproep tot bekering geldt ook de kinderen, dat zijn wij! De bekering van ons, als de geestelijke kinderen van Abraham, houdt in: ons in ware ootmoed en barmhartigheid omwenden tot Gods volk Israël en het daarbij afleggen van alle hoogmoed waardoor we ons gedistantieerd hebben van de God van Israël en van Zijn volk. Concreet: publiekelijk erkennen van het wegpromoveren door ons van het eerste Verbondswoord uit de Tora van de Tien Verbondswoorden. (Die Tien Woorden vormen samen de K'toeba, d.i. de trouwakte van de Heilige Israëls met het hele Huis van Jakob.)

Gevolgen van de hoogmoed van de Kerk, al sedert de vierde eeuw na Chr. De God van Israël is vervangen door de 'Koning van de Kerk' De Kerk in de plaats van Israël Banvloek door onze kerkvaders in Concilie van Antiochië in 341 uitgesproken over degenen die de sabbat blijven vieren en het Paasfeest tezelfdertijd met de Joden. Let op: Eliaanse oproep in Jes. 40 en in Jes. 57 is tot óns gericht: – Troost, troost Mijn volk - – Verwijdert de struikelblokken (zie boven) van de weg Mijns volks! – Concreet: Herroep de Vervangingsleer en de vloek van Antiochië 341

Wanneer treedt de antichrist op? Zie II Thess. 2:3-8 Als hij aan het eind van het 1000-jarig Rijk voor een korte tijd op de mensheid moet worden losgelaten – Op. 20:3 wanneer hij in die eindtijd zijn zetel opricht in Góds Tempel, omdat de HERE Zich dan uit Zijn Tempel heeft teruggetrokken vanwege de grote afval, aan het eind van het 1000-jarig Rijk; wanneer hij als de zoon des verderfs dan (d.i. tijdens de voleinding der wereld) de gruwel der verwoesting op de heilige plaats (d.i. de Tempel) opricht – Dan. 9:27; 11:31; 12:11 en Matth. 24:15; wanneer hij dan tegen de heiligen oorlog zal voeren en hen zal overwinnen tijdens de grote verdrukking - Dan. 7:25 en Op. 13:7.

In welke hoedanigheid komt de Here Jezus terug? Als de Koning van Israël (Zach. 14:9) aan het begin van het jarig Rijk, wanneer Hij ter verlossing van Zijn volk afdaalt naar Jeruzalem tezamen met al Zijn heiligen, nadat alle gelovigen Hem tegemoet mochten gaan in de lucht ('Opname') zie Jes. 31:4-5; Zach. 14:3,5c en I Thess. 4:15-17 Als de grote Rechter van de hele schepping, aan het eind van de heilsgeschiedenis, in het Laatste Oordeel, Op. 20:11-15.

Moeten we bang zijn voor de Wederkomst? Ja, als we de dringende waarschuwing negeren: – Vlucht uit Babel, laat ieder zijn leven redden voor de brandende toorn des HEREN – Jer. 51:6, 45. 'Babel' is het officiële, geïnstitutionaliseerde christendom (d.i. de valse Kerk) met nauwe banden met de machtssystemen van deze wereld. Nee, als we in liefdevol ontzag, in ootmoed en oprechtheid met de HERE wandelen en Mal. 3:16-18 in gedachtenis houden: – (…) en er werd een gedenkboek voor Zijn aangezicht geschreven, ten goede van hen die YHWH vrezen en Zijn Naam in ere houden. Zij zullen Mij tot een zeer kostbaar eigendom (Hebr.: segoelah=schat) zijn, zegt YHWH Tz'va'ot, op de dag die Ik bereiden zal. En Ik zal hen sparen, zoals iemand zijn zoon spaart, die hem dient. (…) –