Het Sabbats Principe Hebreeën 4:1-11. 2 3 Verwarring… Na ons sterven…?!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Advertisements

Het goede nieuws is: we gaan terug naar af
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Ik wens je De kracht van god.
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Discipelschap.
Dankdag 2010 “ De School met de Bijbel” Thema: “Danken is Vieren”
Het Scheppingsverhaal.
Zingen Gedenk, o volk, met heilig beven,
De schepping.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
STRESS Bijbels omgaan met stress ? Wat is stress ? Stress is een vorm van spanning die in het lichaam optreedt als reactie op externe of psychische.
VERBOND “opdat het u welga !”.
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
1. *12 februari 1809 † 19 april
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
WELKOM OP TOV!.
Welkom op TOV!.
Psalm 11:4, De HERE woont in zijn heilig paleis, de HERE heeft in de hemel zijn troon; zijn ogen slaan gade, zijn blikken doorvorsen de mensenkinderen.
2e gebod: Maak geen beeld van God, maar geloof in zijn beeld
Kernvraag van Psalm 121: Wie helpt mij?
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 januari 2014 We zijn aan een nieuw jaar begonnen en weten niet wat de toekomst ons zal brengen. Wel weten we.
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
Jesaja 62:6,7 6. Op uw muren, Jeruzalem, heb Ik wachters aangesteld. Nooit zullen zij zwijgen, heel de dag en heel de nacht niet. U die het volk aan.
Pinksteren... is een telwoord.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
De schepping van Genesis één.
Kerkdienst: rustgevend. Ten eerste dat gezorgd wordt voor het in stand houden van de dienst des Woords en van de scholen, en dat ik vooral op de sabbat,
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
bisschop aartsbisschop Matteüs 16 Toen Jezus in het gebied van Caesarea Filippi kwam, vroeg hij zijn leerlingen: ‘Wie zeggen de mensen dat.
Laat heel de aarde voor de HEERE vrezen, laat alle bewoners van de wereld bevreesd zijn voor Hem. Want Hij spreekt en het is er, Hij gebiedt en het staat.
30 november 2014 Zoetermeer. Gezang 1 ('Enige Gezangen') 5 "Gedenkt en viert, met vee en magen, Den Sabbath, na zesdaagse vlijt: God schiep 't heelal.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 7 februari 2015 De huidige Oakwood University werd gerealiseerd doordat kerkleden maaltijden oversloegen om zodoende.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Zingen Heer, onze Heer, hoe machtig is uw naam op heel de aarde.
Welkom 7de Lijdenszondag 2015.
Zingen Vers 1 Mijn hart is, Heer, in U gerust.
Gods aanwezigheid ontdekken
Een voorbeeld dat navolging verdient
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Welkom op TOV! Thema voor vanavond: Getuigen Enthousiast zijn over Jezus.
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
Vrijdag 24 april uur in sporthal: De Beek Vrijdag 24 april uur in sporthal: De Beek Kosten: €20,- per team (min. 5 personen) Kosten: €20,-
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
Welkom Belijdenisdienst Léonie Anne-Linde Mirjam Lineke Voorganger: Ds. Peter Elzinga.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Waarom heb je zo weinig moed?.
Welkom Voorganger: ds. J. de Kok Ouderling : M. v. d. Velde Organist: J.M. v.d. Berg Schriftlezing: Openb. 12: 1-6.
Thema 3. Had ik de liefde niet - ik zou niets zijn ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is.
Vragen een eeuwige God is de HEER Hij is een goddelijke Persoon: Vader uw Man en uw Maker, 54: 5a.
Welkom op TOV! Op wie wil je lijken??. Jij bent jij..
Ds. Mw. E. Braam, Kampen ouderling : Jenny Boersma Organist : Erik Hofstede Zondag Invocabit, roept hij Mij aan – naar psalm 91 : 15 : 15 Roep je Mij aan,
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
De preek gaat over: Lukas 24: Voorlezer: Jan Dees Voorganger: Ds. J.F. Harmanny te Hoek Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Eerste.
Zondagsinvulling. Geen rechtstreekse lijn sabbat - zondag Wel rechtstreekse lijn van sabbat naar Christus Zondagsinvulling vanuit Christus Zondagsinvulling.
Welkom en Afkondigingen > ♪8:1,3 ♪283:1,5 ♪25:2,6 ♪8b:2,3,4 ✝GEN1:26-2:3 ♪513 ✝EXO20:8-11 ♪365:2 ✝MAT6:25-34 ♪316:1,4 ♫571 :ref. 2x ♪415.
Doe je mee !! Datum: zaterdag 24 maart Locatie: Kerk   Tijd: uur
SABBAT: EEN DAG VAN VRIJHEID
Transcript van de presentatie:

Het Sabbats Principe Hebreeën 4:1-11

2

3 Verwarring… Na ons sterven…?!

4 Verwarring… Abstract idee – geestelijk ‘iets’…?!

5 Verwarring… Symbolisch…?!

6 Verwarring… Een mooi streven…?! Wat dan wel…?!

7 Wat dan wel? KATAPAUSIS – rust, stoppen met eigen werken om iets te verdienen… Ook: geen zorgen maken, vertrouwen…

8 Waarom dan wel…?! Hebr.3:7-8 “daarom als je Zijn stem hoort, verhard je hart dan niet…” Hebr.4:11 “laten we ons beijveren Zijn rust in te gaan… niet door ongehoorzaamheid ten val komen”

9 Onze moderne werk-georiënteerde samenleving Wat doe je voor werk? …als een vraag naar je identiteit: wie je bent…!

10 “Stille tijd” die we nodig hebben om betekenisvol bezig te zijn en onze geestelijke passie niet te verliezen... Restoring Spiritual Passion (Gordon MacDonald)

11 Gods Rust als basis voor wat we in ons dagelijks leven doen. Iets anders dan amusement en ‘ontspanning’

12 Sabbats Principe als antwoord voor het probleem van vermoeidheid en ‘uitputting’… Het tegengif voor een ‘workaholic’ zijn/worden

13 Het tegengif voor een ‘workaholic’ zijn/worden

14 Het tegengif voor een ‘workaholic’ zijn/worden

15 Het tegengif voor een ‘workaholic’ zijn/worden

16 Het tegengif voor een ‘workaholic’ zijn/worden

17 Sabbats Principe # 1 Rolmodel Gen.2:2-3 2 Toen God op de zevende dag Zijn werk, dat Hij gemaakt had, voltooid had, rustte Hij op de zevende dag van al Zijn werk, dat Hij gemaakt had. 3 En God zegende de zevende dag en heiligde die, want daarop rustte Hij van al Zijn werk, dat God schiep door het te maken.

18 Sabbats Principe # 2 Ritme Gen.8:22 Voortaan, al de dagen van de aarde, zullen zaaitijd en oogsttijd, koude en hitte, zomer en winter, dag en nacht niet ophouden.

19 Sabbats Principe # 3 Rust Ex.20:8-10a 8 Gedenk de sabbatdag, dat u die heiligt. 9 Zes dagen zult u arbeiden en al uw werk doen, 10 maar de zevende dag is de sabbat van de HEERE, uw God. (…)

20 Sabbats Principe # 4 Afstand nemen Ex.20:10b (…) Dan zult u geen enkel werk doen, u, noch uw zoon, noch uw dochter, noch uw slaaf, noch uw slavin, noch uw vee, noch uw vreemdeling die binnen uw poorten is.

21 Sabbats Principe # 4 Afstand nemen VS multitasking

22 Sabbats Principe # 4 Afstand nemen VS multitasking

23 Sabbats Principe # 4 Afstand nemen VS multitasking

24 Sabbats Principe # 4 Afstand nemen VS multitasking

25 Sabbats Principe # 5 Herinneren Ex.20:11 Want in zes dagen heeft de HEERE de hemel en de aarde gemaakt, de zee, en al wat erin is, en Hij rustte op de zevende dag. Daarom zegende de HEERE de sabbatdag, en heiligde die.

26 Sabbats Principe # 6 Verfrissing, verkwikking Ex.31:17 Hij zal tussen Mij en de Israëlieten voor eeuwig een teken zijn, want de HEERE heeft in zes dagen de hemel en de aarde gemaakt, en op de zevende dag heeft Hij gerust en Zich verkwikt.

27 Sabbats Principe # 6 Verfrissing, verkwikking Ps.46:11 Geef het op [laat los, laat gaan] en weet [ervaar en beleef] dat Ik God ben;

28 “Stille tijd” die we nodig hebben om betekenisvol bezig te zijn en onze geestelijke passie niet te verliezen... Restoring Spiritual Passion (Gordon MacDonald)