Een uitnodiging om na te denken over je geloof

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Is er leven na de dood?.
GOD is liefde.
De Geest wil je met kracht vervullen! Philip Nunn November Nunspeet.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Wie was Jezus? Deel II Wie was jezus?.
Welkom.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
God en ons.
De weg terug Miljoenen mensen over de hele wereld
HOEZO BIDDEN?.
Pasen & Pinksteren op één dag!
OVERVLOEDIG IN HET WERK DES HEREN. 22 Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. NIET: allen in Christus…
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
Echt of nep?.
WELKOM OP TOV!.
Is het allemaal wel waar?
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Preek.
1 Korinte 15 Vandaag: vers 1-11 “Doorgeefbericht” Vandaag: vers 1-11 “Doorgeefbericht” 6 mei: vers “Leven in hoop” 6 mei: vers “Leven in hoop”
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Verlangen naar licht.
26 juni 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik... slot hfst. 14: laat alles in orde en tot opbouw geschieden. eerste verzen hfst. 15:  samenvatting van het Evangelie:
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Zoals er natuurwetten zijn waar de natuur zich aan houdt,
10 juli 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik (1Kor.15:1-11)  1-4: het ABC van het Evangelie: Christus gestorven, begraven en ten derde dage opgewekt (naar.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Preek Jakobus 2:
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Lekker gegeten??.
Standvastig... waarin?.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Het evangelie van de opstanding
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Gemeente zijn we samen Viering samen-gaan Elim en Zout & Licht Hilversum – 13 sept
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Waarom zou ik geloven? Een uitnodiging om na te denken over je geloof Philip Nunn - De Bron Deel #1: 1 nov 2105 Deel #2: 22 nov 2105.
* Christus, het beeld en woord van God
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
genade een cadeau van God Genade als de enige basis van je bestaan Genade als de enige kracht die je leven vult Genade… een cadeau van God.
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Transcript van de presentatie:

Een uitnodiging om na te denken over je geloof Waarom zou ik geloven? Een uitnodiging om na te denken over je geloof Philip Nunn - De Bron Deel #1: 1 nov 2105 Deel #2: 22 nov 2105

Mijn doel met de 2 toespraken Ik probeer je te laten zien dat het christelijke geloof een redelijk geloof is. Het is geen blinde sprong in het donker. Het klopt. Het is je geloof waard. Bovendien werkt het christelijke verhaal, het verandert mensen ten goede, het geeft voldoening en het geeft zin aan het leven.

DEEL #1 Je verstand God Bijbel DEEL #2 Wonderen Jezus Geloof - twijfels

Boek:

1. Wonderen Vraag 1: Wat is een wonder? 25-4-2017

1. Wonderen Vraag 2: Zijn wonderen mogelijk?

1. Wonderen Vraag 3: Schenden wonderen de natuurwetten?

Wonderen zijn de uitzonderingen op wat normaal gesproken zou gebeuren. Een wonder is één van die speciale momenten waarop God, zonder de natuurwetten op te schorten of te veranderen, een aantal nieuwe elementen toevoegt. Wonderen zijn de uitzonderingen op wat normaal gesproken zou gebeuren. 25-4-2017

1. Wonderen Vraag 3: Schenden wonderen de natuurwetten?

1. Wonderen Zijn de rekenwetten gebroken? Natuurlijk niet! Maken de rekenwetten het onmogelijk te geloven in het tussenkomst van een dief? Natuurlijk niet! In tegendeel, het is de normale werking van zulke wetten die het bestaan en het werk van de dief hebben bewezen. 25-4-2017

1. Wonderen Vraag 4: Kunnen wonderen vandaag ook geburen?

1. Wonderen “Hallo allemaal! Afgelopen nacht droomde ik van een lief klein jongetje, waarvan ik me realiseerde dat het Edward was. Daarom vroeg ik zodra ik wakker was aan de Heer waarom en hoe ik voor hem moest bidden. Hij gaf me geen duidelijke reden, dus…heb ik maar gewoon voor jullie hele gezin gebeden. Veel liefs, Kathleen.” 25-4-2017

1. Wonderen “Als ik bid gebeuren er allerlei toevalligheden. Als ik niet bid, gebeuren die niet”. - William Temple (1555-1627)

2. Jezus Vraag 1: Was Jezus een historisch persoon?

2. Jezus Vraag 2: Wie was Jezus dan?

2. Jezus Vraag 2: Wie was Jezus dan? “In  het begin was het Woord en het Woord was  bij God en het Woord was God…Alle dingen zijn door het Woord gemaakt, en zonder dit Woord is geen ding gemaakt dat gemaakt is… En het Woord is vlees geworden en heeft onder ons gewoond  (en wij hebben Zijn heerlijkheid gezien, een heerlijkheid als van de Eniggeborene van de Vader),  vol van genade en waarheid” Johannes 1:1-14

2. Jezus Vraag 3: Hoe bewijst Jezus dat Hij God was?

2. Jezus “…Hij [Jezus Christus] met kracht bewezen te zijn de Zoon van God, door Zijn opstanding uit de doden” Rom 1:4

2. Jezus “En als Christus niet is opgewekt, dan is onze prediking zonder inhoud, en zonder inhoud is ook uw geloof. En dan blijken wij ook valse getuigen van God te zijn. Wij hebben namelijk van God getuigd dat Hij Christus heeft opgewekt… En als Christus niet is opgewekt, is uw geloof zinloos; u bent dan nog in uw zonden” 1 Kor 15:14-17

2. Jezus Vraag 4: Wat voor bewijs is er voor de opstanding van Jezus? 25-4-2017

2. Jezus “Want ik heb u ten eerste overgeleverd wat ik ook ontvangen heb, dat Christus gestorven is voor onze zonden, overeenkomstig de Schriften, en dat Hij begraven is, en dat Hij opgewekt is op de derde dag, overeenkomst de Schriften, en dat Hij verschenen is aan Kefas, daarna aan de twaalf. Daarna is Hij verschenen aan meer dan vijfhonderd broeders tegelijk, van wie de meesten nu nog in leven zijn, maar sommigen ook zijn ontslapen. Daarna is Hij verschenen aan Jakobus, daarna aan alle apostelen” 1 Kor 15:3-8 25-4-2017

2. Jezus Vanaf die tijd zagen de apostelen zichzelf als “getuige…van zijn opstanding”. Deze explosie van het christendom en het getuigenis van miljoenen veranderde levens vandaag de dag, zijn niet uit te leggen zonder de echte, fysieke opstanding van Jezus Christus. 25-4-2017

2. Jezus Vraag 5: Is Jezus de enige weg?

2. Jezus Vraag 5: Is Jezus de enige weg? “De zaligheid is in geen ander, want er is onder de hemel geen andere Naam onder de mensen gegeven waardoor wij zalig moeten worden” Hand 4:12.

Als Jezus de echte oplossing is, dan is hij ook de enige oplossing. Vraag 5: Is Jezus de enige weg? Als Jezus de echte oplossing is, dan is hij ook de enige oplossing.

2. Jezus En als iemand nooit over Jezus gehoord heeft? Jezus is de enige weg God oordeelt rechtvaardig God koestert een diepe liefde voor elk mens God beloont oprechte zoekers 25-4-2017

3. Geloof Vraag 1: Waarom is geloof nodig? “Jezus nu heeft in aanwezigheid van Zijn discipelen nog wel  veel andere tekenen gedaan, die niet beschreven zijn in dit boek, maar deze zijn beschreven, opdat u gelooft dat Jezus de Christus is, de Zoon van God, en opdat u, door te geloven, het leven zult hebben in Zijn Naam” Johannes 20:31,32.

3. Geloof Vraag 1: Waarom is geloof nodig? “Want uit genade bent u zalig geworden, door het geloof, en dat niet uit u,   het is de gave van God; niet uit werken,  opdat niemand zou roemen” Ef 2:8,9.

3. Geloof Vraag 2: Wat dan is geloof? 25-4-2017

3. Geloof Vraag 3: Is het mogelijk om met twijfels ‘in te stappen’?

3. Geloof

3. Geloof Vraag 4: Wat kan ik doen om mijn geloof te laten groeien?

Conclusie Gebed: “God, ik ben me ervan bewust dat U mij hebt gemaakt om Uw vriend te zijn. Ik heb er veel spijt van dat ik U buiten mijn leven heb gehouden en mijn leven op mijn eigen manier vorm gegeven heb. Ik geef toe dat ik gezondigd heb en U op veel manieren beledigd heb. Vergeef me. Dank U Heer Jezus, dat U aan het kruis bent gestorven om de straf voor mijn zonden op U te nemen. Dank U dat U opstond uit de dood en dat U leeft. Ik geloof dat U de Zoon van God bent. Ik vertrouw op U. Ik nodig U uit om in mijn leven te komen als mijn Redder, Meester en Heer. Ik geef mijzelf volledig aan U. Leid mij alstublieft en help me de persoon te worden die U bedoeld hebt.”