EBOLA MRCC Oostende – SOP’s Kapt. Réjane Gyssens – nautisch dienstchef.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
SEPIA DUIKKLUB GENT Maatschappelijke zetel: Heemstraat 6 * 9032 GENT Tel: gsm:
Advertisements

Kleuterschool De Zevensprong
Naar één wet op (dwang)behandeling van ziektes
Eerste aanvraagEerste aanvraag: start periode 3 jaar In aanvraag 3 maand Interne zelfcontrole In aanvraag Initiële audit geslaagd Certificaat behaald In.
7 december 2011 Modernisering van de bevolkingsdiensten O pneming van de geboorten door gemeente van gebeurtenis in het Rijksregister. Naar een volledige.
Art. 60 en welzijnwetgeving Werkgroep activering 7 juli 2012.
On-line toevoeging, annulering en wijziging van fiches. Algemene beschrijving van de functionaliteit Als er wijzigingen moeten aangebracht worden aan fiches.
Er zijn 6 gesloten centra in België : Centrum 127 : 80 plaatsen (in de nabijheid van de luchthaven) Centrum 127bis : + of plaatsen (Steenokkerzeel)
Willebroekkaai, 38 B-1000 Brussel Website KSZ: Afschaffing van de SIS-kaart.
Tuchtzaken.
Preventiecampagne Pleziervaart
Spelregelwedstrijdje Ameland 2011
Spelregelwijzigingen Instructies Spelregelwijzigingen: Gebruik gele vlag bij de jurytafel Een speler die tijdens de serie wordt uitgesloten,
Haven Amsterdam is een bedrijf van de gemeente Amsterdam De invoering van de havenbrede richtlijn Project Havenbrede Richtlijn.
DEN OPERATIE EENDRACHT BEWEGINGS PLAN TEN GEHELE VERTROUWELIJK.
Nelf-reis Portugal 7 t/m 9 december 2001 Een korte impressie van onze reis naar Lissabon met Nelf.
Sociale dumping en deloyale concurrentie Probleemstelling en maatregelen van de huidige regering.
Verbrandingstoestellen werkend met bio-ethanol
HOLLANDSE MAATJES. De vangst Prentenboek op basis van houtsnede uit 1840.
Collectieve en Individuele valbeveiliging
Op 23 september 2011 nam de Vlaamse Regering akte van de conceptnota “open data”. De conceptnota schetst de beleidscontext en het regelgevend kader voor.
Ontvangst, opslag en distributie SMH
PLDA Paperless Douane & Accijnzen
& STAGEREGISTRATIE INFOSESSIE STAGE
3 Arbeidsrecht en de arbeidsovereenkomst
Voor intelligente vrouwen Een echtpaar ging een weekendje weg.
Inschrijvingen Schooljaar Ingrediënten voor deze sessie Kinderen inschrijven met het scholenportaal Afspraken LOP – richtlijnen disfunctiecommissie.
Eerste aanvraagEerste aanvraag: start periode 3 jaar In aanvraag 3 maand Interne zelfcontrole In aanvraag Initiële controle geslaagd Attest behaald In.
HAVENBEVEILIGING (Port Security)
| pag. 1 Inzameling Afval Binnenvaart Haven van Gent 14 april 2010.
F onds voor de M edische O ngevallen 1. OVERZICHT 1.Procedure; 2.Structuur; 3.Contactgegevens. 2.
Algemene afspraken m.b.t. het voorschrift
Wachtdienstregeling.
Het scheidsrechtersblad
Initiatiecursus voor kandidaat-scheidsrechters - apr. 2013P.L. /G.F.
SCIENTIFIC INSTITUTE OF PUBLIC HEALTH CLINICAL BIOLOGY DEPARTMENTDr. ANNE VAN NEROM Rol van de Bevoegde Overheid bij incidenten.
Klik op “Invoeren validatieboek”
Infectieziekteregelgeving
Marien Ruimtelijk Plan Stuurgroep Metropolitaan Kustlandschap 2100
H.6 Overleggen en regelen
Ebola Pablo Boesveld Groep 7. Ebola Pablo Boesveld Groep 7.
vrij verkeer beginselen
Beheer Elkey externen Jeroen François Security Manager.
OPTIMALISATIE VAC Brugge Jacob Van Maerlantgebouw, Koning Albert 1-laan 1-2, 8200 Brugge Werkgroep Facilities –
1. Ziektekiemen Guus en makka.
Hoofdrolspelers HC1 De Republiek ( )
EEN INITIATIEF VAN STAD GENT OCMW GENT & VDAB OOST-VLAANDEREN Werkpunten.
Veilig werken met schiethamers
2. De spelers en de uitrusting. De spelers Twee ploegen elk bestaand uit 11 effectieve spelers. Elke ploeg moet: –een doelverdediger hebben –een kapitein.
21 oktober 2015 BeSt Address en structuur IT020 in het Rijksregister Gebruikerscomité Marc Ruymen.
1 5. Uw Algemene Administratie Algemene Administratie van de Douane & Accijnzen.
Social work Week 2.
Een schattig hondje We zijn op vakantie en we nemen mee…
Staatshervorming Binnenvaart Jaarvergadering VBR Peter Claeyssens 22 januari 2016.
Er zijn twee leiders in de Grote Strijd. Een van hen moeten wij volgen. Als wij Jezus volgen, worden wij “strijdmakkers”. Wij vechten samen aan de winnende.
9. Administratieve info. Administratieve info Alle briefwisseling bestemd voor het Departement Arbitrage wordt gericht aan het secretariaat: Marathonlaan,129.
Nieuwe regelgeving inzake de (electronische) meldingsplicht van werken Patrick Princen RSZ/0NSS.
Toezicht ACM bij samenwerkingen (en fusies) in het gemeentelijk domein Frank Pellikaan 9 december 2013 Conferentie samenwerking in de WMo.
l Partner in automatisering software - hardware - IT services.
Referentievlakken in de Noordzee zowel een nationaal als internationaal verhaal.
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Wet publieke gezondheid (Wpg) in werking per 1 december november 2008.
NME-Overlegplatform Maandag 3 mei NME-Overlegplatform maandag 3 mei 2010 Agenda 1)Welkomstwoord voorzitter 2)Vlaamse NME-dag 18 november 2010.
De spelers De spelers. De spelers Twee ploegen elk bestaand uit 11 (of 8 of 5) effectieve spelers. Elke ploeg moet: – een doelverdediger hebben – een.
vzw Federatie van Vlaamse Historische Schuttersgilden
Versie (S60) Link tussen het Enig document (ED) en de gegevensbank van MASP vergunningen voor de domiciliëringsprocedure en de vereenvoudiging.
H.6 Overleggen en regelen
De Costa Concordia Marie Snauwaert
Digitale aangifte overlijden
Dementie Wetgeving WGBO en BOPZ.
Daan Schalck - CEO 9 december 2014 – Brussel.
Transcript van de presentatie:

EBOLA MRCC Oostende – SOP’s Kapt. Réjane Gyssens – nautisch dienstchef

Wat voor de EBOLA procedures Onderrichtingen inzake gezondheidsmaatregele n in België (1978) Instructies voor de loodsen Van toepassing op de Belgische havens Het “gele boekje”

Quarantaine voorschriften Maatregelen van voorzorg tegen besmettelijke ziekten Quarantainabele ziekten Pest (IT: 6 dagen) Pokken + Alastrim (IT: 14 dagen) Cholera (IT: 5 dagen) Gele koorts (IT: 6 dagen) Maritieme gezondheidsverklaring De loods moet nadat hij aan boord is gekomen een maritieme gezondheidsverklaring ter invulling van de kapitein afgeven

Voorschriften voor de loods In functie van het aantal vragen dat bevestigend werd beantwoord zullen er quarantaine seinen gevoerd worden De loods mag opstomen en meren De loods mag opstomen, doch niet meren “Saniport” Gent, Brugge, Antwerpen moet op de hoogte worden gebracht en hun instructies worden opgevolgd De bemanning van het vaartuig mag geen gemeenschap met de wal hebben alvorens het medisch onderzoek is beëindigd Het verbod om zich aan boord te begeven en verlaten geldt niet voor de loodsen en ambtenaren van Saniport

Problemen Quarantaine voorschriften zijn verouderd Er is geen sprake van ebola De loodsen willen voor aankomst op de hoogte gebracht worden of een vaartuig uit een ebola besmet gebied komt ja, dan neen Wat als er toch een besmetting aan boord wordt vastgesteld/doorgegeven Moet het vaartuig voor anker gaan in afwachting van een bezoek van SANIPORT op zee (niet voorzien) Schrik van de loodsen om ook besmet te worden Wat met schepen in doorvaart die het MRCC oproepen voor een medevac, waarbij het opvragen van een maritieme gezondheidsverklaring niet van toepassing is – gevaar voor besmetting reddingswerkers.

Overleg - werkpunten Preventief te werk gaan: autoriteiten moeten nagaan welke vaartuigen uit EBOLA gebied komen voor aankomst vaartuig Actief opvragen “Maritime Declaration of Health” Duidelijke instructies voor de loodsen en reddingswerkers Opzetten van informatieketen naar alle betrokken partijen

Opvragen 10 laatste aanloophavens Via MIK; data banken ISPS – stopgezet wegens reorganisatie duoane diensten Via aSVB: SafeSeaBel: Agent moet via haveninformatiesysteem laatste haven elektronisch opgeven De informatie van alle Be- havens wordt in een databank ondergebracht en een zoekfunctie op geplaatst SSB produceert een lijst van vaartuigen die in aanmerking komen en wordt automatisch één maal per dag om 06h00 aan de betrokken kustwachtpartners bezorgd SSB zal vanaf nu ook bijkomend een controle doen op de lijst van 10 vorige havens, zoals elektronisch gemeld door de agent via de ISPS melding. Dit is mogelijk omdat de ISPS melding sedert kort elektronisch dient gemeld te worden door de agent in het haveninformatiesysteem van de aanloophaven, en dit voor elke inkomende reis naar een Vlaamse haven en wordt 2 x per dag gedistribueerd.