Rijkswaterstaat als wegbeheerder

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Incidentmanagement in Nederland
Advertisements

Implementatie BRO bij RWS
Het is vandaag Girlsday!
NLT Feest zonder katers.
Ontwikkeling Rijkswaterstaat Waterdienst en het Werkpakket
Rijkswaterstaat en de Hollandsche IJssel
Fietstunnel Julianalaan Welkom Programma Ontvangst Voorstellen Doel van de avond Minder Hinder Wat gaan we maken en hoe doen we dat Afsluiting.
Veiligheids-management en transportveiligheid bij RWS
Marktbeleid en Landelijke Diensten
Applicatie-management Rijkswaterstaat
Het water hier op aarde 2x Dat raakt nu op 2x
Informatievoorziening in het Veiligheidsveld Gertjan Bos Plv. Directeur-generaal Veiligheid Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
KBW voor KRW RAO atelier KBW systematiek Vergelijken varianten met financiële gevolgen Module 1. Financiële analyse Kengetallen Investeringen.
Plan van aanpak asbestbrand
30 september 2005 Professioneel asset management Kunstwerken eindrapport.
14 april 2009 Workshop Informatievoorziening ten behoeve van prestatiecontracten MarktContactDag 2009 Landelijke Diensten Luuk Bosch Data ICT Dienst.
SELLACQ-Holland BV NewLine presentatie. Inhoudsopgave Professionele apparatuur Professionele begeleiding Maatwerk oplossingen Impressie NewLine Compact.
21 september 2007 DBFM Workshop RWS en BNG Kansen voor U.
Water ● Wegen ● Werken ● Rijkswaterstaat
“Veilig werken langs de weg”
Stefan Cornelissen & Eva de Leeuw
TOOLBOXMEETING WERKEN LANGS DE OPENBARE WEG
Je staat op het punt een wonderlijke [ zeer, zeer hoge snelweg te bekijken ] in Bolivia, Zuid Amerika. Stremnaya Road heeft als bijnaam “De weg des doods”
Door Esther van Creij, Joyce Ex, Minka van Creij en Sharon Dentz.
soorten beweging groot- en eenheden de formule soorten diagrammen .
Word creatief directeur bij Rijkswaterstaat!
wat moet ik doen ik stop voer een aap de baas een schat een schoon hok weg een schoon hok voer.
1905 opgericht leden hectare 345 natuurgebieden Fons Mandigers, beheerder eenheid NoordOostBrabant en Mook Wilde dieren en verkeer Natuur.
KRW-doelafleiding SGBP Wensen voor een werkwijze.
Verkeerssituatie rond onze school Knelpunten volgens ouders en kinderen.
Quizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Utrecht.nl Hier komt tekst Hier komt ook tekst Wat doet een wegbeheerder eigenlijk? 1 Wegbeheer bij de gemeente Utrecht.
INHOUD 1. Ons idee 1.1 Waar kan het worden toegepast? 1.2 Hoe werkt het? 1.3 Welke materialen worden er gebruikt? 2.Berekeningen 2.1 Hoeveel kost het?
Onderdelen van een plant
Een bedrijf besluit om het bestuur te veranderen en kiest een nieuwe directeur-generaal. Hij is vastbeloten om veranderingen door te voeren die de onderneming.
Fietsveiligheid lessen uit Nederland voor een sterk fietsveiligheidsbeleid Dr. J.P. Schepers.
Infovergadering Heraanleg Kasteellaan 21 januari
Nieuwe lokale brug over de Vecht bij Muiden Irma Brandsma, projectleider Muiden, 14 december 2011.
Veilig werken met de Grief Wat zijn de gevaarlijke en wat zijn de veilige zones.
Nationaal Water Model – wat is het is en waarvoor is het te gebruiken? Mark Bruinsma / Jeroen Ligtenberg (Rijkswaterstaat)
KRW maatregel polder Stededijk
De Quiz Vechtstromen. Heb jij goed opgelet tijdens de spreekbeurt over het zuiveren van vuil water?
Duurzame Energie en Ruimtelijke Ordening
Afvalwater decentraal geregeld onder de Omgevingswet Kom in actie! Lisette Sanderse Jochem van Westerop.
Bakkie doen? Frederic Koeman, Agatha Bos en Kitty vd Wall.
Omgevingsdienst Brabant Noord …voor een schone en veilige leefomgeving.
Toolboxmeeting Versie 1, maart 2005 Wegenverkeerswet.
DE OVERHEID H. Kramer Docent economie
BGT bij Rijkswaterstaat
Inlichtingenbijeenkomst Prijsvraag: Naadbeschermers
Ledverlichting bij Rijkswaterstaat
Werken aan de Maas Nu en straks.
Instructie voor opbouw en assemblage
RWS Programma’s, Projecten en onderhoud
WAtervoorziening h. 2,1 Chemie Overal.
Water Veilig drinkwater essentieel Wat te doen wanneer geen fleswater beschikbaar is? UV straling toepassen “steripen” UV licht in drinkfles met water.
BGT en Waterschap Peel en Maasvallei
Solderen.
Dijkverbetering Oude Rijn zuidzijde
Gastcollege Waterketen
Werken als wegbeheerder bij de provincie
Bergse Linker Rottekade
Omgevingsveiligheid en de Omgevingswet
Samenwerken voor publieke waterinformatie
Samenwerken in de waterketen Omgevingswet 2021??
Cees Brandsen HID Rijkswaterstaat WVL
Werken als wegbeheerder bij de provincie
De risico’s van het vak ! Jef.
Rijkswaterstaat als wegbeheerder
Een lerende en adaptieve organisatie
Transcript van de presentatie:

Rijkswaterstaat als wegbeheerder

Rijkswaterstaat werkt aan droge voeten (1/5): Er werken zo’n 8.800 medewerkers bij RWS. RWS werkt door het hele land en geven elk jaar circa 5 miljard euro (2014) uit. Wie weet wat er te zien is op de fotos? Of waarom er een foto van droge voeten op staat? Op de fotos zie je de afsluitdijk en de oosterscheldekering. De oosterscheldekering is de grootste en beroemdste bescherming tegen hoog water van de hele wereld. Wist je dat RWS’ers ook veel gevraagd worden door andere landen om hen te helpen bij de bescherming tegen hoog water?

Rijkswaterstaat werkt aan voldoende en schoon water (2/5): De gezondheid van het water houden we goed in de gaten. Bijvoorbeeld door te kijken of er veel vissen zwemmen. Ook kijken we naar de aanwezigheid van verontreinigingen

Rijkswaterstaat werkt aan vlot en veilig verkeer (3/5):

Rijkswaterstaat werkt aan betrouwbare en bruikbare informatie (4/5):

Rijkswaterstaat werkt aan duurzame leefomgeving (5/5):

Welke wegen zijn van Rijkswaterstaat? Plakkie asfalt gaat alleen over wegen, daarom hier alleen plaatjes van het wegennet. Weet iemand hoe hard je over het algemeen mag rijden op snelwegen? 130km

Andere wegen zijn van de provincies en gemeentes Provinciale wegen zijn meestal een verbinding tussen dorpen/steden en autosnelwegen Ook waterschappen hebben soms wegen, net als hele grote bedrijven (bijv havenbedrijf)

Vragen over feitjes Hoeveel km snelweg denk je dat RWS beheert? 3.076 kilometer snelweg En hoeveel bruggen? 767 beweegbare en vaste bruggen Weet je ook wat een ecoduct is? En hoeveel we er daar van hebben? 33 ecoducten 1 voor 1 aanklikken Eventueel nog meer getallen : 5 regionale verkeerscentrales en 1 landelijk verkeerscentrum (VCNL) 108 rijbaanbrede Dynamische Route Informatie Panelen (DRIP’s) 350 berm-DRIP’s 2.000 camera’s

Op orde houden van wegen Om veilig over een weg te kunnen rijden is het belangrijk dat er geen scheuren en gaten inzitten. Dat de strepen goed zichtbaar zijn, en er geen sneeuw op ligt. Ook het laten opruimen van vuil dat mensen in de berm gooien is een taak van RWS

Plannenmakers en innovatoren De plannenmakers zorgen dat er nieuwe wegen en bruggen komen. Bij het maken van nieuwe wegen houden we rekening met de mensen in de buurt. Maar ook met de natuur en zelfs met bijzondere, vaak oude gebouwen. Ook zorgen zij ervoor dat bijvoorbeeld zelfrijdende autos veilig kunnen rijden. Of dat er heel superstil asfalt ontwikkeld wordt.

Regelaars van het verkeer 24 uur per dag, dus dag en nacht zorgt het verkeerscentrum dat miljoenen mensen snel en veilig over de weg kunnen rijden. Ze maken hierbij gebruik van bijv cameras en zorgen zo voor een goede doorstroming op de weg. Dus dat er weinig files komen.

Zorgen voor veiligheid op de weg De weginspecteur maakt de plek van een ongeluk of auto met pech weer veilig. Hij regelt het verkeer en zorgt dat er ruimte is voor de politie en ambulance om op de plek te komen. Hij regelt ook dat de weg na een ongeluk wordt opgeruimd. Zorgt dat er rode kruizen boven de weg komen als er een rijbaan di cht moet. Controleert of het strooien tegen gladheid goed verloopt. En haalt samen met de dierenambulance aangereden dieren van de weg

Toevoegen eigen werkzaamheden

vragen??