De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Instructie voor opbouw en assemblage

Verwante presentaties


Presentatie over: "Instructie voor opbouw en assemblage"— Transcript van de presentatie:

1 Instructie voor opbouw en assemblage
SVB BGT

2 Agenda Voorstelronde Inleiding over RWS Bronbestand DTB
Toelichting huidige werkwijze RWS Aanpassingen huidige werkwijze Relatie met Mett Communicatie

3 Beheergebied RWS Rijkswaterstaat beheert 3 netwerken

4 Missie van Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat werkt voor u aan: droge voeten voldoende en schoon water vlot en veilig verkeer over weg en water betrouwbare en bruikbare informatie De drie rollen van Rijkswaterstaat: netwerkmanager, projectmanager en crisismanager. 4 BGT bij RWS 12 maart 2013

5 Bronbestand DTB (1) 3D-topografie van RWS-infrastructuur van Hoofdwegennet, Hoofdvaarwegennet en Hoofdwatersysteem Ruim 300 objecten: Kunstwerken, groen, verharding, water, hectometrering, oevers, (vaar)wegmeubilair, markeringen, verlichting, hoogte, etc. Punten, lijnen en vlakken Vlakvormend Ander informatiemodel dan BGT/IMGEO Nauwkeurigheid xy: st. afw cm z: st. afw cm Van sommige onderdelen RWS-infrastructuur geen DTB beschikbaar: Noordzeestrand

6 Bronbestand (2) Van sommige gedeelte RWS-infrastructuur geen DTB aanwezig: Noordzeestrand m.u.v. Zeeland Waddenzee m.u.v. veerhavens

7 Voorbeeld DTB Droog

8 Voorbeeld DTB Nat en Droog

9 Veerhavens waddenzee (Dongeradeel)

10 Veerhaven waddenzee: Holwerd

11 Veerhaven: Lauwersoog

12 Huidige werkwijze: bronhoudersgrenzen
Twee parallelle trajecten (afgestemd met SVB-BGT): Ondersteuning van andere bronhouders met karteren objecten tot RWS-grens, m.b.v: verbeterde werkinstructie/richtlijnen (27 januari 2015 geleverd) Versterkte transitiehelpdesk/vraagbaak bij RWS Betrokkenheid RWS bij assemblage advies bij proefleveringen (vgl. EZ) In nauwe samenwerking met SVB-BGT Bezoeken van grote bronhouders (gem. R’dam, A’dam, Prorail, Ijssellanden, WS Scheldestromen) Zelf karteren van RWS-grenzen van bronhouders die naar verwachting niet tijdig gereed zijn - op basis van impactanalyse na uitvoering van traject 1

13 Toelichting huidige werkwijze: op basis van richtlijnen
Inleiding Algemeen Volgen van Geometrie DTB-droog Aansluiting op- en afrit Wgmarkeringvlakken Ondersteunend wegdeel Omsloten gebieden Pijlers Viaducten/bruggen en tunnels DTB-Nat Gehele objecten Ondersteunend waterdeel kunstwerkcomplexen

14 Geometrie van Rijkswaterstaat
Stroken bronhouders gaan voor op niet stroken bronhouders Grens behoort DTB van RWS te volgen In dit voorbeeld is duidelijk de DTB niet gevolgd

15 Eerste insteek sloot Het bronhoudergebied van RWS loopt tot de eerst insteek sloot parallel van de Rijksweg. Voorbeeld: Insteek sloot niet gevolgd voor begrenzing.

16 Op- en afrit De aansluiting van op- en afrit op het onderliggend wegennet vormt de bronhoudergrens. Voorbeeld: de op- er afrit van een snelweg met paars waar de grens zou kunnen liggen.

17 Wegmarkeringsvlakken
Wegmarkeringsvlakken mogen niet worden doorsneden. Voorbeeld: wegmarkeringsvlakken zijn niet hier doorsneden, maar geven onduidelijke grens.

18 Ondersteunend wegdeel
De berm langs een weg in beheer bij RWS behoort in principe tot het RWS- bronhoudergebied, evenzo behoort een berm langs een regionale weg niet tot het RWS-bronhoudergebied. Voorbeeld: Grens ligt direct aan de regionale weg.

19 Omringde gebieden Kleine gebieden welke bij het toepassen van de richtlijnen omsloten zouden worden dienen vermeden te worden. Voorbeeld: Klein omsloten gebied dat bij het bronhoudergebied van RWS kan worden gerekend.

20 Pijlers Pijlers van bruggen en viaducten behoren niet apart te worden meegerekend. Deze worden bij het omsluitende beheergebied gevoegd. Voorbeeld: twee pijlers van een viaduct die bij het omsluitende gebied kunnen worden meegerekend.

21 Viaducten/bruggen en tunnels
RWS-viaduct op niveau 1 over de spoorbaan op niveau 0. de blauwe lijnen zijn de RWS- bronhoudergrenzen

22 Viaducten/bruggen en tunnels
3D opname van een viaduct. Rode lijn = bronhoudergrens onderkant talud.

23 Viaducten/bruggen en tunnels
Viaduct op niveau 1 over de rijksweg op niveau 0. De blauwe lijnen zijn de RWS- bronhoudersgrenzen.

24 Gehele objecten De Bronhoudersgrens loopt zo veel mogelijk langs gehele objecten Voorbeeld: Vangrail gebruikt als begrenzing.

25 Ondersteunend waterdeel
Het bronhoudergebied van RWS bevat ook het ondersteunende waterdeel. Voorbeeld: Hier is als bronhoudergrens de bovenkant talud aangehouden

26 Ondersteunend waterdeel
Voorbeeld 2: Hier is de talud bovenkant van de zomerdijk als bronhoudergrens aangenomen.

27 Kunstwerkcomplexen Kunstwerkcomplexen zoals sluizen, stormvloedkeringen etc. behoren geheel tot RWS. Voorbeeld: Deel van sluizencomplex wat in zijn geheel tot het bronhoudergebied van RWS behoort.

28 Kunstwerkcomplexen Voorbeeld 2: Ook hier behoort de gehele sluis te worden meegenomen.

29 Imago RWS: is deze beeldvorming waar?

30 RWS en grenzen Bronhoudersgrens is geen beheergrens maar een karteergrens RWS heeft heel veel grenzen: Beheergrens Droog = Indicatieve grens Droog op METT Waterstaatkundige Beheergrens Eigendomsgrens Rijkseigendom Karteergrens DTB (DTB-Hull) Al deze grenzen bleken niet bruikbaar voor BGT Daarom huidige werkwijze afgesproken.

31 Evaluatie huidige werkwijze
95 % van verzoeken voldoen niet aan RWS-richtlijnen DTB-geometrie wordt niet gevolgd Op Mett gepubliceerde bestanden worden als definitieve grens beschouwd. Afbakening bij kruisende infrastructuur (bruggen, tunnels) ingewikkeld, gaat steeds beter. Andere richtlijnen worden beter aangehouden Positief: er is enige verbetering de laatste maand Complexe verkeersknooppunten beter door RWS laten doen. Behoefte bij andere bronhouders dat RWS de grens gaat tekenen.

32 Voorstel Aanpassing huidige werkwijze (1)
Uitgangspunt: RWS karteert grenzen die niet tijdig correct gereed zijn zo veel mogelijk. Wat RWS vanaf nu gaat doen: BGT die nu al gereed is en al in LV zit: RWS karteert daar tegen aan of levert een mutatiebestand Bij proefleveringen die nu binnenkomen: RWS beoordeelt de levering en karteert de grens en levert deze als tegenvoorstel in de rapportage. Bij proefleveringen die een gedeelte van het bronhoudersgebied betreffen, wordt in principe rest ook gekarteerd door RWS. Proefleveringen die al beoordeeld zijn door RWS: initiële leveringen afwachten.

33 Voorstel Aanpassing huidige werkwijze (2)
Indien de levering van een ZRB afkomstig is wordt ook de bronhoudergrens voor de gehele gemeente geleverd, dus ook voor die delen die niet raken aan de betreffende ZRB, maar bijv. EZ. Van facility opdrachten die nu starten bepaalt RWS in principe de grens. Aansluiting op proces SVB-BGT/kaartmodule METT: De geleverde bronhoudergrenzen worden met de naam van de gemeente op Mett geplaatst en tevens geupload in de kaartmodule. De huidige “bronhoudergrenzen” die al op Mett staan blijven daar. Wel moet de naam van deze bestanden worden aangepast, zodat duidelijk is dat dit karteergrenzen betreft die indicatief zijn en dus absoluut geen bronhoudersgrenzen.

34 Randvoorwaarden voor nieuwe aanpak
Aanpassing huidige werkwijze te realiseren onder de volgende voorwaarden: Verwerkingsproces RWS bronhoudersgrenzen (OCO’s) sluit aan op proces SVB-BGT (kaartmodule Mett) Haalbare afspraken gemaakt over bepaling grenzen bij grote gemeentes. 10 dagen is niet haalbaar bij grote bronhouders Eenduidige gezamenlijke communicatie over aanpak en rol RWS Voorstel: starten vanaf 1 mei met deze nieuwe werkwijze


Download ppt "Instructie voor opbouw en assemblage"

Verwante presentaties


Ads door Google