De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Werken als wegbeheerder bij de provincie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Werken als wegbeheerder bij de provincie"— Transcript van de presentatie:

1 Werken als wegbeheerder bij de provincie

2 Provincie utrecht De provincie Utrecht onderhoudt in totaal ruim 300 km wegen en ook nog een paar rivieren (waterwegen). Dit doen we vanuit twee locaties. Op de kaart zie je meerder kleuren wegen staan. De provincie is opgedeeld in 8 rayons. Ieder rayon heeft zijn eigen kleur. Iedere weg heeft ook zijn eigen nummer, bijv. N201 of N226. Je kunt dit herkennen aan die bordjes die langs de weg geplaatst zijn. Vraag: Wie weet hoe zo’n bordje eruit ziet? (Daarna fotootje tonen volgende sheet.)

3

4 Wegbeheer en onderhoud
Wegbeheer/onderhoud Hier gaan we het vandaag wat meer over hebben.

5 Wegbeheer - veiligheid
Is dit veilig?  Verkeersveiligheid – wat bedoelen we daar precies mee? Met veiligheid bedoelen we dat we op een veilige manier op de weg kunnen rijden. Is dit veilig?

6 Wegbeheer - veiligheid
Is dit veilig? Om een weg veilig te houden is het nodig de weg goed te onderhouden, zodat er geen gaten en scheuren ontstaan. Ook is het belangrijk dat de strepen goed op de weg staan en dat er in het donker goede verlichting aanwezig is. De weginspecteur controleert de weg hierop. Als een weginspecteur ontdekt dat er een gat in de weg zit schakelt hij een aannemer in om het weer te repareren.

7 Wegbeheer - veiligheid
Is dit veilig?    Ook moeten we er voor zorgen dat de bomen op tijd gesnoeid worden, zodat er geen dode takken op de weg vallen. Om hoeveel bomen gaat het denk je? (55.000) dat de bermen goed afwateren zodat er gaan water op de weg blijft staan .

8 Wegbeheer - doorstroming
Doorstroming – wat bedoelen we daar mee? Daar bedoelen we mee dat het verkeer goed doorstoomt, zonder files e.d. (plaatje) Om al het verkeer op een veilige manier over een kruispunt te laten rijden, hebben we een VRI geplaatst. (Wie weet wat dat betekent, VRI en hoeveel er ongeveer staan?) (100 st.)

9 Wegbeheer – snoeien en maaien
Langs de provinciale wegen hebben we veel gras dat we moeten maaien. De totale hoeveelheid gras beslaat ongeveer 700 voetbalvelden. Ook moeten we er voor zorgen dat de bomen op tijd gesnoeid worden, zodat geen dode takken op de weg vallen. Om hoeveel bomen gaat het denk je? (55.000)

10 Wegbeheer – Hulp bij ongelukken
De weginspecteur helpt om de weg zo snel mogelijk vrij te krijgen na een ongeluk.

11 Wegbeheer - strooien In de winterperiode moeten we de wegen op tijd strooien. We gebruiken daarvoor zout. (plaatje) Dit zout wordt met vrachtwagens aangevoerd. Hoeveel kg zout denk je dat er in deze vrachtwagen zat? ( kg) Per strooibeurt wordt er ongeveer kg zout gestrooid op de provinciale wegen. We strooien gemiddeld zo’n 35 keer per winterseizoen.

12 Hebben jullie nog vragen?


Download ppt "Werken als wegbeheerder bij de provincie"

Verwante presentaties


Ads door Google