De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Fietsproef Berlaar (2012) Start van de proef..

Verwante presentaties


Presentatie over: "Fietsproef Berlaar (2012) Start van de proef.."— Transcript van de presentatie:

1 Fietsproef Berlaar (2012) Start van de proef.

2 Aan het kruispunt dien je voorrang te verlenen aan de voertuigen die van links en rechts komen. Als er geen verkeer aankomt, steek je de straat over tot op het fietspad aan de overkant en rijdt naar rechts.

3 Je rijdt aan de rechterzijde van het fietspad.

4 Je draait links in aan de eerste straat (linkerkant)
Je draait links in aan de eerste straat (linkerkant). Je steekt je arm eerst naar links uit en kijkt over je schouder om te zien of er geen andere fietser je aan het inhalen is.

5 Je rijdt aan de rechterzijde van de straat.

6 Aan het volgende kruispunt volg je de bocht mee naar links
Aan het volgende kruispunt volg je de bocht mee naar links. Je blijft dus deze straat volgen. Als er vanuit de straat rechts verkeer komt dan geef je deze voorrang.

7 Daarna volg je de straat tot op het einde
Daarna volg je de straat tot op het einde. Steeds rechts van de rijbaan rijden.

8 Hier steek je de arm naar rechts uit en verleent eerst voorrang aan de fietsers die zich reeds op het fietspad bevinden. Als je veilig kan afdraaien, doe je dat en rijd je verder op het fietspad.

9 Rijd op het fietspad (zie pijl)
Rijd op het fietspad (zie pijl). Als je aan de oversteekplaats voor voetgangers komt dan dien je voorrang te verlenen aan voetgangers die oversteken of willen oversteken. Na ongeveer 50 meter moet je een kleine straat links indraaien.

10 Voordat je de straat oversteekt, steek je de linkerarm uit (zodat andere weggebruikers weten dat je gaat afdraaien), je kijkt over je linkerschouder en als het veilig is (geen verkeer of de auto’s zijn gestopt in beide richtingen), steek je de straat over (al fietsend). Anders stop je en wacht (op het fietspad) tot je wel veilig kunt oversteken.

11 Op het einde van deze smalle straat moet je opnieuw naar rechts afdraaien. Ook daar bevindt zich een (verhoogd) fietspad.

12 Volg het fietspad naar rechts.

13 Blijf ook op dit fietspad aan de rechterkant (zoals aangeduid met de witte pijl).

14 Aan dit kruispunt dien je rechtdoor te rijden
Aan dit kruispunt dien je rechtdoor te rijden. Je hebt voorrang maar let toch op dat er niemand onverwachts het kruispunt oprijdt.

15 Hier moet je oversteken
Hier moet je oversteken. Je hebt voorrang maar blijf aandachtig zodat je tijdig kunt reageren indien nodig. Er kunnen vooral wagens van links komen die geen rekening houden met de fietsers op het fietspad.

16 Zoals reeds gezegd, wees zeer voorzichtig bij het oversteken van dit kruispunt aangezien er (vooral) van links en rechts auto’s kunnen komen die geen voorrang verlenen aan de fietsers. Kijk dus goed naar links en rechts.

17 Je rijdt tot aan de oversteekplaats voor voetgangers
Je rijdt tot aan de oversteekplaats voor voetgangers. Er is geen aparte oversteekplaats voor fietsers voorzien, je moet over het zebrapad. Denk er echter aan dat je hier GEEN VOORRANG hebt als fietser. Geef dus voorrang aan het verkeer dat van links en rechts komt.

18 Hier wacht je indien er verkeer van links of rechts komt
Hier wacht je indien er verkeer van links of rechts komt. Je dient deze voorrang te geven. Als ze stoppen of er is geen verkeer dan mag je al rijdend oversteken.

19 Ook hier volg je het fietspad weer aan de rechterkant.

20 Aan dit kruispunt heb je voorrang maar let toch op voor verkeer dat van rechts komt.

21 Aan dit kruispunt zullen verkeerslichten geplaatst worden
Aan dit kruispunt zullen verkeerslichten geplaatst worden. Volg dus de verkeersregels. Coomansstraat

22 Hier moet je de straat oversteken
Hier moet je de straat oversteken. Steek je arm uit naar links en kijk eerst over je linkerschouder om te zien of er geen andere fietser je inhaalt. Je dient voorrang te geven aan de auto’s die van links en rechts komen.

23 Aan de overzijde volg je links het fietspad tot op het einde van de straat.

24 Na deze korte bocht naar rechts kom je op het kruispunt met de Itegembaan. Hier wordt het verkeer geregeld door een politieagent.

25 Het verkeer op dit kruispunt zal geregeld worden door een politieagent
Het verkeer op dit kruispunt zal geregeld worden door een politieagent. Volg zijn bevelen op. Als je mag oversteken dan volg je het fietspad naar links.

26 Volg het fietspad dus (wel aan de rechterkant blijven).

27 Volg de baan tot op het kruispunt waar je rechts moet afslaan
Volg de baan tot op het kruispunt waar je rechts moet afslaan. Steek je arm tijdig naar rechts uit zodat andere weggebruikers weten wat je gaat doen. Geef voorrang aan het verkeer dat van links (zie rode driehoek) komt en let op de voetgangers die rechts misschien oversteken op het zebrapad wanneer je afdraait.

28 Op dit voetpad (onderaan de foto) kunnen voetgangers oversteken
Op dit voetpad (onderaan de foto) kunnen voetgangers oversteken. Geef hen eerst voorrang. Volg de weg en blijf goed rechts van de rijbaan.

29 Hier blijf je de baan volgen
Hier blijf je de baan volgen. Ook hier is een zebrapad waar je voorrang moet verlenen aan de voetgangers die willen oversteken.

30 Volg de weg tot op het einde (let weer op het zebrapad) waar je dan links inrijdt. Voordat je links inrijdt, steek je de linkerarm (naar links) uit en kijk je over je linkerschouder. Als het veilig is, draai je af.

31 Als je links afgedraaid bent dan rijd je tot op het einde waar je moet oversteken.

32 Hier moet je dus oversteken
Hier moet je dus oversteken. Je hebt GEEN VOORRANG op de auto’s die van links en rechts komen. Je moet wachten aan de rand van de rijbaan. Je kan enkel oversteken als de wagens je doorgang verlenen of als er geen verkeer is.

33 Hier volg je dan verder het fietspad (blijf weer goed rechts want dit is een fietspad in beide richtingen).

34 Aan het volgende kruispunt moet je rechts de straat indraaien
Aan het volgende kruispunt moet je rechts de straat indraaien. Steek je arm voordien uit naar rechts.

35 In deze straat rijd je ook rechts en op het einde van de hekken moet je links inslaan. Steek tijdig je arm uit naar links en kijk over je linkerschouder om te zien of er geen verkeer achter je is zodat je veilig kan oversteken.

36 Hier rijd je links in en volg dit tot aan het startpunt. VEEL SUCCES !!!


Download ppt "Fietsproef Berlaar (2012) Start van de proef.."

Verwante presentaties


Ads door Google