How to love GOD back. Deuteronomium 6:5 Heb daarom de HEER, uw God, lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten. Mattheüs 22:36-37 Farizeeën:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De les van de graankorrel
Advertisements

Bouwstenen voor Gemeenterelaties Liefde. Wat is liefde?  Schrijf de naam van een geliefde op en geef 5 voorbeelden hoe u die liefde uitdrukt naar die.
Jezus en de wet van Mozes.
Ik ben gedoopt! En nu..?. 5 stappen die je moet volgen nu je gedoopt bent.
LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30. LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30.
Kindermoment.
Discipelschap.
De wet van God en de wet van Christus
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
De allergrootste liefde
STRESS Bijbels omgaan met stress ? Wat is stress ? Stress is een vorm van spanning die in het lichaam optreedt als reactie op externe of psychische.
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
Machtig God, sterke Rots (LvGz 347)
een Idool VAN DALE: 1 afgod 2 aanbeden figuur CITAAT: verafgoding in deze ontkerkelijkte maatschappij.
Welkom in deze eredienst
De visie is Jezus One for all.
Wie is mijn naaste? Lucas
Welkom in deze kerkdienst
1e ADAM 2e ADAM X JEZUS X.
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Afgoden: hoe word ik gelukkig?
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Wijs of eigen-wijs.
Welkom op TOV!.
Achter Jezus aan Ga met God - 4.
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
Verlangens van God.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
Wandelen met de Ontzagwekkende
de Bijbel is een liefdesbief: Ik heb je lief
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Deel worden van Gods familie
Preek Jakobus 2:
? Wat zegt de Bijbel erover?
Verslaving.
Christen-zijn op je werk: fijn of eng ??
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
luister Israël JaHWeH / HEER → Ya God → el Yäel = de HEER is God.
“de liefde van God”.
Gods aanwezigheid ontdekken
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Een voorbeeld dat navolging verdient
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Ga dan op weg… De missie van de Verlosser
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
Voorganger: Ds. M. Reinders Ouderling van dienst: J. Nijhuis Organist:
Er bloeit iets op! Kerstproject Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen. Verlos mij van mijn bange pijn! Zie, heel mijn hart staat voor U open en wil,
Waarom zou ik geloven? Een uitnodiging om na te denken over je geloof Philip Nunn - De Bron Deel #1: 1 nov 2105 Deel #2: 22 nov 2105.
Thema 3. Had ik de liefde niet - ik zou niets zijn ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Visie Marcel en Tjarda. Visie Visie geeft eenheid Joh 17: 21 Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn,
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Heb de HEER lief met heel je leven – Deuteronomium 6 HEB JE HEER LIEF MET HEEL JE LEVEN Heb hem lief, met heel je leven. Hem alleen! Neem de jeugd mee.
Ontvangen = geven Thema: 4G (gratie, genade, gunst, geven)
Vluchtelingeneditie Bijeenkomst 3
In de lessen 6 t/m 14 leer je over de wet van God.
Blok III De wet In de lessen 14 t/m 20 ontdek je welke betekenis
Lucas 10 : Er kwam een wetsleraar naar Jezus toe. Hij wilde Jezus iets verkeerds laten zeggen. Hij vroeg: ‘Meester, wat moet ik doen om het eeuwige.
(2Pe 1:1-3) Van Simeon Petrus, dienaar en apostel van Jezus Christus. Aan allen die dankzij de rechtvaardigheid van onze God en van onze redder Jezus.
Lukas – 37 De barmhartige Samaritaan
Welkom op 14 juli Voorganger: Ds. Ko Sent Ouderling van dienst:
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Transcript van de presentatie:

How to love GOD back

Deuteronomium 6:5 Heb daarom de HEER, uw God, lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten. Mattheüs 22:36-37 Farizeeën: Meester, wat is het grootste gebod in de wet? Hij antwoordde: Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is het grootste en eerste gebod. Het tweede is daaraan gelijk: heb uw naaste lief als uzelf. Lucas 10:25-27 Er kwam een wetgeleerde die hem op de proef wilde stellen. Hij vroeg: ‘Meester, wat moet ik doen om deel te krijgen aan het eeuwige leven?’ Jezus antwoordde: ‘Wat staat er in de wet geschreven? Wat leest u daar?’ De wetgeleerde antwoordde: ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw kracht en met heel uw verstand, en uw naaste als uzelf.’

Wat betekend: met heel uw hart? Gevoelens komen uit het hart. Zo ook je verlangens. Wij verlangen naar een SCHAT. Mattheüs 6:21 Jezus zegt: Waar je schat is, daar zal je hart ook zijn. Maak God tot jouw SCHAT. Hoe doe je dit? 1.Bid of Jezus hemzelf tot jouw meest kostbare schat mag maken. 2.Spendeer tijd met Hem. Een schat heeft geen waarde als je er niets mee doet. 3.Blijf dit herhalen. Als je je schat weglegt, vergeet je het op den duur.

Wat betekend: met heel uw ziel? Ons ziel weerspiegelt wie wij zijn: Welke keuzes we maken, hoe we onze leven leiden en hoe we ons gedragen. Hoe kan je van God houden met heel je ziel? 1.Maak Goddelijke keuzes 2.Houdt aan zijn geboden 3.Wees nederig in gedrag en communicatie

Wat betekend: met heel uw kracht? Wilskracht Mattheüs 25:14-30, verhaal van de dienaren met de talenten.

Wat betekend: met heel uw verstand? Ons verstand werkt met plaatjes. God heeft ons een verstand gegeven om: 1.Redeneren 2.Kennis 3.Onthouden/geheugen/herinneringen