De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ontvangen = geven Thema: 4G (gratie, genade, gunst, geven)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ontvangen = geven Thema: 4G (gratie, genade, gunst, geven)"— Transcript van de presentatie:

1 Ontvangen = geven Thema: 4G (gratie, genade, gunst, geven)

2

3 Een compliment voor jou…

4 Rechtvaardigheid verdienen? Rom 3: 19 Maar uiteindelijk wordt ieder mens het zwijgen opgelegd en staat de hele wereld schuldig voor God.

5 Rechtvaardigheid ontvangen! Rom 3: 22 God schenkt vrijspraak aan allen die in Jezus Christus geloven. En er is geen onderscheid.

6 Petrus Petrus faalt meerdere malen – hij kan zijn eigen beloftes naar Jezus toe niet waarmaken Jezus herstelt Petrus in zijn rechtvaardigheid Joh 21: 15-17 Toen ze gegeten hadden sprak Jezus Simon Petrus aan: “Simon, zoon van Johannes, heb je Me lief (agape), meer dan de anderen hier?” Petrus antwoordde: Ja Heer, U weet dat ik van U houd (phileo). Hij zei: “Weid mijn lammeren.” Nog eens vroeg Hij: “Simon, zoon van Johannes, heb je Me lief (agape)?” Hij antwoordde: “Ja Heer, U weet dat van U houd (phileo)”. Jezus zei: “Hoed mijn schapen.” En voor de derde maal vroeg Hij hem: “Simon, zoon van Johannes, houd je van Me (phileo)?” Petrus werd verdrietig omdat Hij voor de derde keer vroeg of hij van Hem hield. Hij zei: “Heer, U weet alles, U weet toch dat ik van U houd (phileo).” Jezus zei: “Weid mijn schapen.”

7 Rechtvaardigheid Een rechtvaardig mens: Geschapen naar het evenbeeld van God (Adam) In nauw verbondenheid met God (Noach) Geloof in (en ontzag voor) God (Abraham) “Wandelen met God” Micha 6:8 – Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de Heer van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God. Matt 22: 37-39 – Jezus antwoordde: “Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is het grootste en eerste gebod. Het tweede is daaraan gelijk: heb uw naaste lief als uzelf.”

8 En jij? Geef jij om te ontvangen, of ontvang jij om te geven? Luister je naar wat Jezus over jou zegt, of wat jij over jezelf zegt? Jezus accepteert jouw ‘phileo’; Hij vult het aan tot ‘agape’!


Download ppt "Ontvangen = geven Thema: 4G (gratie, genade, gunst, geven)"

Verwante presentaties


Ads door Google