Beelden van de kerk.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Advertisements

Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Waarom ben ik hier op aarde?
Say YES! to the dress. • Hooglied • Joh.3:29 Die de bruid heeft, is de bruidegom; maar de vriend van de bruidegom, die erbij staat en naar hem luistert,
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Evangelie der genade Vragen :
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Wat is de bedoeling van Johannes?
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Bestemming God eren ….
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
Genesis (B-Rasjiet): het begin van alles
Welkom in deze kerkdienst
De bloedbruidegom Exodus 4.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Jozua 24: 15 Maar ik en mijn huis, wij zullen de HERE dienen!
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Met de vriend van mijn beste vriend…
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
Thema voor vanavond is:
2e gebod: Maak geen beeld van God, maar geloof in zijn beeld
‘voor de kinderen’.
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
God is trouw Hij gaf zijn woord
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Wie is God voor jou?.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Zondag 24 HC Franeker 10 oktober 2010
Liederen Sing-in 12 oktober
Wandelen met de Ontzagwekkende
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Preek Jakobus 2:
De gezouten waarheid.
Vader….
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Genezing in de schaduw? Handelingen 5:15
Welkom in de samenkomst
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
“de liefde van God”.
Een voorbeeld dat navolging verdient
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
“En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt!”
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Welkom Zondag 17 januari 2016 Voorganger: Ds. G. Renting Ovd: K. Muis Organist: E. Hofstede Schriftlezingen: Jes. 62: 1-5 en Joh. 2: 1-11.
31 januari 2016 Zoetermeer. Hand.16:6 en 18:23 Galaten 4 13 Ja, jullie weten, dat ik aan jullie (...) heb geëvangeliseerd (...) 14 (...) jullie hebben.
Reaching Out - HEART-. Hulp en netwerk bieden aan mensen die weinig of geen netwerk hebben.
Liturgie ♪ OPW:430 ♫ KND Voor we gaan ♪ 536:1,3 ♪ 518:1,3 ♪ 518:4,6 ♪ 575:1,2,6 ♪ 908:1,2,3 ♪ 908:4,5,7.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Waarom zijn we hier op aarde?. Wat is de zin van ons bestaan? Waar leef jij voor? Wat is jouw levensdoel? Waarom ben jij hier op aarde? Heb jij dat helder?
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Monumenten Het nieuwe Jeruzalem.
Gedenken.
Les 2 Naar boven kijken Wat doe ik hier vandaag?
Zondag 20 november dienst van herdenking
Les 5 Samen feest.
Ik leer meer over de symbolen in het boek Openbaring.
‘Ik zag een nieuwe hemel en aarde.
Les 19 Alles helemaal nieuw
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Adam, een beeld van de komende
Het huwelijksverbond als afspiegeling van Christus en de gemeente
Transcript van de presentatie:

Beelden van de kerk

“De lucht is guur, en 't is vier uur.”

Beelden van de kerk “Ik heb een ceder in mijn tuin geplant, gij kunt het zien, gij schijnt het niet te willen.”

Beelden van de kerk “Ik wil je de bruid laten zien, de vrouw van het Lam.” Ik raakte in vervoering en hij nam mij mee naar een heel hoge berg… Openbaring 21:9-10

Beelden van de kerk

Beelden van de kerk

Beelden van de kerk Van boven en/of van onderen Oosterkerk en/of wereldwijde kerk Israel en/of de kerk Bruid van God en/of van Christus

Jesaja 62:2-5 Alle volken zullen je gerechtigheid zien, alle koningen je majesteit. Men zal je noemen bij een nieuwe naam die de HEER zelf heeft bepaald. Je zult een schitterende kroon zijn in de hand van de HEER, een koninklijke tulband in de hand van je God.

Men noemt je niet langer Verlatene en je land niet langer Troosteloos oord, maar je zult heten Mijn verlangen en je land Mijn bruid. Want de HEER verlangt naar jou en je land wordt ten huwelijk genomen. Zoals een jongeman een meisje tot vrouw neemt, zo zullen jouw zonen jou ten huwelijk nemen, en zoals de bruidegom zich verheugt over zijn bruid, zo zal je God zich over jou verheugen.

De HEER verlangt naar jou, Hij zal zich over jou verheugen

2 Korintiërs 11:2-4 Ik waak over u zoals God over u waakt. Ik heb u aan één man uitgehuwelijkt, aan Christus, en ik wil u als een kuise bruid aan hem geven. Alleen vrees ik dat, zoals Eva door de slang op sluwe wijze bedrogen werd, uw gedachten worden weggelokt van de oprechte en zuivere toewijding aan Christus. 

U hebt er immers geen enkel bezwaar tegen dat iemand u een andere Jezus verkondigt dan wij hebben gedaan, of dat u een andere Geest of een ander evangelie ontvangt dan u ontvangen hebt.

Oprechte en zuivere toewijding aan Christus

Efeziërs 5:25-32 Mannen, heb uw vrouw lief, zoals Christus de kerk heeft liefgehad en zich voor haar heeft prijsgegeven om haar te heiligen, haar te reinigen met water en woorden en om haar in al haar luister bij zich te nemen, zodat ze zonder vlek of rimpel of iets dergelijks zal zijn, heilig en zuiver. Zo moeten mannen hun vrouw liefhebben, als hun eigen lichaam. Wie zijn vrouw liefheeft, heeft zichzelf lief. 

Niemand haat ooit zijn eigen lichaam, integendeel: men voedt en verzorgt het, zoals Christus de kerk, want dat is zijn lichaam en wij zijn de ledematen. ‘Daarom zal een man zijn vader en moeder verlaten en zich hechten aan zijn vrouw, en die twee zullen één lichaam zijn.’ Dit mysterie is groot – en ik betrek het op Christus en de kerk.

Dit mysterie is groot, Ik betrek het op Christus en de kerk

Toen hoorde ik iets als een stem van een grote menigte, van geweldige watermassa’s en van krachtige donderslagen zeggen: ‘Halleluja! De Heer, onze God, de Almachtige, heeft het koningschap op zich genomen. Laten we blij zijn en jubelen, laten we hem de eer geven! Want de bruiloft van het lam is gekomen en zijn bruid staat klaar. Zij mag zich kleden in zuiver, stralend linnen.’ Want dit linnen staat voor al het goede dat gedaan is door de heiligen.

Toen zei hij tegen mij: ‘Schrijf op: “Gelukkig zijn zij die voor het bruiloftsmaal van het lam zijn uitgenodigd.”’ En hij vervolgde: ‘Wat God hier zegt, is betrouwbaar.’  (Openbaring 19:6-9)

Openbaring 21:1-4 Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer. Toen zag ik de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, uit de hemel neerdalen, bij God vandaan. Ze was als een bruid die zich mooi heeft gemaakt voor haar man en hem opwacht. 

Ik hoorde een luide stem vanaf de troon, die uitriep: ‘Gods woonplaats is onder de mensen, hij zal bij hen wonen. Zij zullen zijn volken zijn en God zelf zal als hun God bij hen zijn. Hij zal alle tranen uit hun ogen wissen. Er zal geen dood meer zijn, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn, want wat er eerst was is voorbij.’

Gelukkig zijn zij die voor het bruiloftsmaal van het lam zijn uitgenodigd.

Ze ziet er misschien niet uit Maar als haar man terug komt, is ze zo mooi! Ze is de kerk. Ze kan de raarste dingen doen Maar heb geduld met haar, ze is nog steeds Gods lieveling.

Voor je haar afwijst, leer haar eerst kennen, Jezus heeft iets met haar, hij stierf voor haar om met haar voor de dag te komen! Ze is de kerk. Ze is geen steen en geen gebouw, Ze is: al Gods mensen, mannen, vrouwen, kinderen. (Lecrae, The bride)