De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Adam, een beeld van de komende

Verwante presentaties


Presentatie over: "Adam, een beeld van de komende"— Transcript van de presentatie:

1 Adam, een beeld van de komende
19 augustus 2018 Hendrik Ido Ambacht

2 Romeinen 5 14 maar de dood heerst, vanaf Adam tot aan Mozes, ook over degenen, die niet zondigen in de gelijkenis van de overtreding van Adam, die een type is van de komende.

3 Romeinen 5 14 maar de dood heerst, vanaf Adam tot aan Mozes, ook over degenen, die niet zondigen in de gelijkenis van de overtreding van Adam, die een type is van de komende. Psalm 118 26 Gezegend de komende in de Naam van JAHWEH! Wij zegenen jullie vanuit het huis van JAHWEH. Vgl. Matth.11:3

4 Genesis 3 1 En de slang was sluwer dan enig ander dier van het veld, dat JAHWEH God gemaakt had; en zij zegt tot de vrouw: Inderdaad, God heeft zeker gezegd: Jullie zullen niet eten van enige boom in de hof?

5 Genesis 3 2 En de vrouw zegt tot de slang: Van de vrucht van de boom van de hof eten wij;

6 Genesis 3 3 maar van de vrucht van de boom, die in het midden van de hof is, heeft God gezegd: Jullie zullen daarvan niet eten en die niet aanraken; anders zullen jullie sterven.

7 Genesis 3 4 En de slang zegt tot de vrouw: Jullie zullen niet stervend sterven;

8 Genesis 3 5 want God weet, dat op de dag, dat jullie daarvan eten, jullie ogen ontsloten zullen worden, en jullie zullen zijn als God, kennend goed en kwaad.

9 Genesis 3 6 En de vrouw ziet, dat de boom goed is voor voedsel, en dat hij een hunkering brengt voor de ogen, en dat de boom begeerlijk is om inzicht te krijgen. En zij neemt van zijn vrucht en zij eet. En zij geeft ook aan haar man, die bij haar is, en hij eet.

10 Genesis 3 7 En de ogen van hen beiden worden ontsloten, en zij weten, dat zij naakt zijn. En zij hechten vijgebladeren aaneen en zij maken schorten voor zichzelf.

11 Genesis 3 7 En de ogen van hen beiden worden ontsloten, en zij weten, dat zij naakt zijn. En zij hechten vijgebladeren aaneen en zij maken schorten voor zichzelf.

12 Genesis 3 (…) 21 En JAHWEH God maakt voor Adam en voor zijn vrouw rokken van huid en Hij kleedt hen.

13 Genesis 3 20 En de mens noemt zijn vrouw Eva, want zíj zou de moeder van alle levenden worden.

14 Romeinen 5 13 want tot op de wet was de zonde in de wereld, maar zonde wordt niet in rekening gebracht, als er geen wet is, 14 maar de dood heerst, vanaf Adam tot aan Mozes, ook over degenen, die niet zondigen in de gelijkenis van de overtreding van Adam, die een type is van de komende.

15 1 Timotheus 2 12 En ik sta niet toe, dat een vrouw onderwijst of domineert over een man; maar zij moet in alle rust zijn. 13 Want eerst werd Adam gemodelleerd, daarna Eva. 14 En Adam werd niet verleid, maar de vrouw is door misleiding in overtreding gekomen.

16 1 Timotheus 2 12 En ik sta niet toe, dat een vrouw onderwijst of domineert over een man; maar zij moet in alle rust zijn. 13 Want eerst werd Adam gemodelleerd, daarna Eva. 14 En Adam werd niet verleid, maar de vrouw is door misleiding in overtreding gekomen.

17 1 Timotheus 2 12 En ik sta niet toe, dat een vrouw onderwijst of domineert over een man; maar zij moet in alle rust zijn. 13 Want eerst werd Adam gemodelleerd, daarna Eva. 14 En Adam werd niet verleid, maar de vrouw is door misleiding in overtreding gekomen.

18 Hij kwam onder de wet, om degenen die onder de wet waren te verlossen (Gal.4:4-5)
Christus kwam in gelijkheid van zondig vlees (Rom.8:3) Hij werd voor ons tot zonde gemaakt (2 Kor.5:21) Hij is ons in alle opzichten gelijk geworden, los van zonde (Hebr.4:15) Hij ontledigde zich, nam de gestalte van een slaaf aan, is de mensen gelijk geworden, heeft zichzelf vernederd en is gehoorzaam geworden tot de dood (Fil.2:7-8)

19 2 Korinthe 11 2 (…) want ik verbind jullie aan één man, om jullie als een zuivere maagd aan Christus te presenteren. 3 Maar ik vrees, dat misschien, zoals de slang met haar sluwheid Eva misleidt, jullie gedachten van de eenvoud en de zuiverheid tot Christus verdorven zullen worden. 4 Want indien er iemand komt, die een andere Jezus predikt, die wij niet prediken, of jullie een andere geest in ontvangst nemen, die jullie niet in ontvangst namen, of een ander evangelie, dat jullie niet ontvangen, dan verdragen jullie dat zeer goed.

20 Efeze 5 25 Mannen, heb je vrouw lief, zoals Christus de uitgeroepen vergadering liefheeft en zichzelf overgeeft voor haar, 26 om haar te heiligen, wanneer Hij haar reinigt in het waterbad met zijn woord, 27 om zo zelf voor zichzelf een glorieuze uitgeroepen vergadering te presenteren, zonder vlek of rimpel of iets dergelijks, maar dat zij heilig en smetteloos is.

21 Efeze 5 28 Zó zijn ook de mannen verschuldigd, hun vrouw lief te hebben als hun eigen lichaam. Wie zijn vrouw liefheeft, heeft zichzelf lief. 29 Want niemand haat ooit zijn eigen vlees, maar hij voedt het en koestert het, zoals Christus de uitgeroepen vergadering, 30 omdat wij leden van zijn lichaam zijn. 31 Daarom zal een man zijn vader en moeder verlaten en samengevoegd worden aan zijn vrouw, en de twee zullen tot één vlees zijn. 32 Dit geheim is groot - en ik zeg het met het oog op Christus en de uitgeroepen vergadering.


Download ppt "Adam, een beeld van de komende"

Verwante presentaties


Ads door Google