INFORMATIE DOCENTENHANDLEIDING Centraal Museum VOORBEREIDENDE LES BAK basis voor actuele kunst.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Digital Playground Programma workshop 4 april
Advertisements

SOCIAAL WEERBAAR (v.a. groep 4)
De historie & de toekomst
Experiment 7: Het effect van het bezit van een Museumkaart bij leerkrachten Leerkrachten in experiment 7 € 0,00.
Vraag 1: Welk onderwijstype volgt uw kind? Vraag 2: In welk jaar zit uw kind?
OBS Twekkelerveld Op 18 maart 2007 heet OBS Twekkelerveld voortaan een BOOM school. BOOM staat voor Beter Onderwijs Op Maat. In de nu volgende PowerPoint.
WSNS Passend Onderwijs Stappenplan
First ID project College de Meer Uitleg van het project aan de hand van de volgende vragen: Waarom, Wie, Wat, Hoe, Waar, Wanneer.
Pragmatische vaardigheden: debatteren met kinderen
Welkom Afsluiting KC en hoe verder!. Klas 3 sluit kc af Klas 3 is laatste jaar van project Kunst & Cultuur. Leerlingen krijgen eindbeoordeling per vak.
First ID project Bindelmeer College
Experts werkvorm + begrippentest
Opleiding Brandveiligheidsadviseur
Ouderavond Jaaroverzicht groep 5
Interactieve versie mbv DSB
PRESENTEREN KUN JE LEREN
Stagecoördinatie op De Rank
Informatie avond 4e klas
Voorbereidende les Hier volgen dia’s met afbeeldingen die u aan de leerlingen kunt laten zien. In de notities van PowerPoint (onder de dia in de schrijfmodus)
Informatieavond Groep 7-8
Voorbereidende les met beeldpakket Hier volgen dia’s met afbeeldingen die u aan de leerlingen kunt laten zien. In de notities van PowerPoint (onder de.
Nieuwsbrief 7 december 2012 Agenda: 11 december: groep 7 en 7/8 excursie havenmuseum 14 december: kerst creamiddag 19 december: kerstviering vanaf
OBS De Waarborg Schooltijden Gezamenlijke ouderavond 7 april 2015.
De nieuwe digitale leeromgeving van Biologie voor Jou
Welkom op het Vestiging Fabritius VMBO-voorlichting (jan. 01)
Basisscho ol Op De Horst Ervaringsgerich t Onderwijs Afstemming.
Magister voor ouders.
Basisschool Op De Horst
Basisschool Op De Horst
A START SCHOOLJAAR GROEP 8: WELKOM OP DE TOP VAN KLIMOP Galactisch Goed PBS.
Informatieavond Groep 7/8. Schoolafspraken Alle kinderen komen door de deuren die aan het schoolplein grenzen binnen. Vanaf 8.20 uur en uur mogen.
Welkom Mentoren T35 Leonie Koelemij Wendy Couperus.
Informatieavond groep 8
Nieuwsbrief Augustus 2015 Personele zaken Juf Amy is gestart in groep 8. Zij en de kinderen hebben er al twee leuke dagen opzitten. We wensen haar veel.
Zo doen we dat op De Wissel. Inhoud  Onze visie  Onze doelen  Afspraken  Tips  Facebook  Twitter  Youtube  Tot slot.
Solliciteren: wat wil ik?
Workshop Identiteit?.
BBM workshop Educatie & Jeugdbeleid 20 april 2015 Tilburg.
Welkom In het nationaal gevangenismuseum. op eigen kracht.
Experiment 2: Museumbezoek in schoolverband. Vooraf Dit receptenboek is bedoeld voor musea die de resultaten van de experimenten willen toepassen in de.
WELKOM OP DE INFORMATIE AVOND VAN GROEP 3-4. Even voorstellen Op de maandag, dinsdag en vrijdag staat juf Janneke voor de klas. Op woensdag en donderdag.
Filosoferen met kunst 14 januari 2016
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
First ID project Samen werken aan een veilige omgeving Kartrekkers Opleiding.
Welkom in groep 4. Voorstellen Ilze Arts: maandag, dinsdag en om de woensdag. Marian van Rengs: om de woensdag, donderdag, vrijdag.
Info avond cluster 3/4/5/. Agenda Welkom Verdeling binnen het cluster 3/4/5 Zelfstandig werken Planbord Onze (school) Visie Organisatorische aandachtspunten.
Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd.
Leerlingenvervoer Gemeente Leudal Marc Berendsen
Ouderbetrokkenheid 3.0 Uw kind Onze leerling.
Ogo op de Achthoek Klik bij elke dia om verder te gaan!
‘Samen’ uitdagen tot ontwikkelen Basisschool De Ark.
Onderzoek schooltijden Willibrordschool
Werkweek Londen 11 september – 15 september.
Ouderavond Passend onderwijs en arrangeren op de dr. P.C.M. Bosschool
Passend onderwijs.
Passend onderwijs.
Slowakijehof 1 - Europakwartier BD Almere Poort
Gesprekkencyclus en overlegstructuur leerlingzorg
Slowakijehof 1 - Europakwartier BD Almere Poort
WELKOM.
Jonas Wood.
Welkom w.
Ouderbetrokkenheid 3.0 Uw kind Onze leerling.
Euroklassen : klasuitwisselingsproject
Uitnodiging Nieuw! Thema-ochtend Vrijdag 2 november Beste ouders,
Ouderavond Emmalaan Welkom ouders/verzorgers van leerlingen uit klas ... Presentatie komt op de website.
Cijferloos lesgeven bij talen
Kenniskring OPP Brenda Roepert en Amber Pompe Onderwijsadviseurs
Werkweek Londen 3e klassen
BoekStart en vrijwilligers in de Bibliotheek
Transcript van de presentatie:

INFORMATIE DOCENTENHANDLEIDING Centraal Museum VOORBEREIDENDE LES BAK basis voor actuele kunst

Utrecht, 2015 Beste docent, Wij hopen u en uw groep binnenkort te mogen verwelkomen in het Centraal Museum, waar u met de groep deelneemt aan het programma New World Academy van kunstenaar Jonas Staal, i.s.m. BAK basis voor actuele kunst. Dit programma is speciaal gemaakt voor de bovenbouw HAVO/VWO/Gymnasium. Heeft u nog geen bezoek geboekt? Neem dan contact op met onderstaande gegevens of kijk op onze website onder onderwijs. Om het bezoek zo waardevol mogelijk te maken en het prettig te laten verlopen, willen wij u voorafgaand van een aantal zaken op de hoogte brengen. In de bijlagen vindt u daarom de algemene gegevens van het Centraal Museum met routebeschrijving, de huisregels en een docentenhandleiding met informatie voor een voorbereidende les. Wij wensen u en uw klas alvast heel veel plezier! Als u nog vragen heeft over deze handleiding, het programma of de kosten kunt u contact met ons opnemen. Met vriendelijke groet, Rogier Brom (Centraal Museum) en Nathalie Roos (BAK basis voor actuele kunst) Publieksinformatie & Reserveringen dinsdag t/m vrijdag uur /

Algemene gegevens Het museumbezoek: Als u met uw groep komt, meldt u zich in de hal van het Centraal Museum. In de hal staan de museumdocenten u op te wachten. Zij heten daar de groep welkom. De klas wordt in twee groepen opgesplitst. Het programma start in de hal van het Centraal Museum. Het is handig als de indeling van tevoren bekend is en de groepen redelijkerwijs verdeeld zijn. Reizen naar het museum: Het Centraal Museum is met zowel de fiets als de bus gemakkelijk te bereiken. Het Centraal Museum ligt in het zuidelijke deel van de Utrechtse binnenstad. De parkeermogelijkheden zijn beperkt. De dichtstbijzijnde parkeergarage (Springweg) ligt op 10 minuten lopen van het museum. Met het openbaar vervoer kunt u vanaf NS Utrecht Centraal Station buslijn 2 (Ringlijn Museumkwartier) nemen. U stapt uit bij de halte Centraal Museum. U bent dan bij de ingang van het Dick Bruna huis en het museum. Het adres van het Centraal Museum is: Centraal Museum Nicolaaskerkhof XG Utrecht T

Huisregels: In het Centraal Museum mogen geen jassen, tassen, drank- of etenswaren worden meegenomen. Niet rennen en schreeuwen. Niet aan de kunstwerken zitten. De groep blijft bij elkaar, de kinderen mogen niet alleen door het museum dwalen. Verwachtingen t.a.v. leerkrachten/begeleiders: De museumdocenten zorgen voor het verhaal en de begeleiding, de begeleider en leerkracht zorgt voor de orde in de groep. Voor de rust in de groep is het belangrijk dat er niet te veel ouders bij het programma aanwezig zijn. Aan de ouders die meegaan vragen wij of ze tijdens de uitleg niet met elkaar gaan praten en hun mobiele telefoons uitzetten.

Docentenhandleiding Inleiding in de klas: Voor een geslaagd museumbezoek is het van belang dat leerlingen van tevoren weten wat ze te wachten staat. Wat is het Centraal Museum, hoe lang blijven we daar, hoe moet ik me gedragen in het museum? Hoe gaan we daar naar toe etc.? Maar ook wat gaan we bekijken? Om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden kunt u ze het een en ander uit deze handleiding vertellen en/of de voorbereidende les geven. Het museumprogramma: Dit programma is ontwikkeld voor bovenbouwklassen HAVO/VWO/Gymnasium. De insteek van het educatieprogramma is leerlingen kennis laten maken met kunst als inzetbaar middel bij belangrijke maatschappelijke en politieke thema’s. Het educatieprogramma heeft als doel de leerlingen te inspireren, nieuwe inzichten te geven en ze aan te zetten tot een kritische houding ten opzichte van complexe, hedendaagse thema’s. In het educatie programma wordt ingegaan op de visie van politieke organisaties op kunst en cultuur als inzetbaar middel in hun politieke strijd. Daarnaast krijgen leerlingen stellingen voorgelegd over de maatschappelijke functie van kunst. Het onderwerp kunst en engagement sluit aan bij het examenprogramma beeldende vakken voor het VWO. Een vraag die in het programma gesteld wordt: hoe krijgt engagement vorm in de beeldende kunst? Dit is een interessante vraag om te stellen aan leerlingen.

Werkvorm: instructie, interactie, debat Duur programma: 1 uur Max aan leerlingen: 15 leerlingen per rondleider Min aantal begeleiders: 1 per 15 leerlingen Kosten: €80 per 15 leerlingen incl. entree Voorbereidende les met beeldpakket Op de volgende dia’s vindt u afbeeldingen die u aan uw leerlingen kan laten zien. In de notities van PowerPoint staan teksten met informatie over deze dia’s. Deze zijn bedoeld voor u als docent, ter voorbereiding en ondersteuning van de les.

VOORBEREIDENDE LES

Tot ziens in het Centraal Museum!