De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

First ID project College de Meer Uitleg van het project aan de hand van de volgende vragen: Waarom, Wie, Wat, Hoe, Waar, Wanneer.

Verwante presentaties


Presentatie over: "First ID project College de Meer Uitleg van het project aan de hand van de volgende vragen: Waarom, Wie, Wat, Hoe, Waar, Wanneer."— Transcript van de presentatie:

1 First ID project College de Meer Uitleg van het project aan de hand van de volgende vragen: Waarom, Wie, Wat, Hoe, Waar, Wanneer

2 Waarom een First ID project? Een First ID project wil deze problemen oplossen: leerlingen zijn niet gemotiveerd leerlingen verstoren de les straattaal conflicten uitval van docenten. internet onveiligheid Een First ID project verbetert op middelbare scholen de sfeer en de studieresultaten.

3 Wie organiseert dit project? Wietske Tijssen. Zij is projectleider voor het College de Meer. Geertje Kelder is schoolbeheerder voor College de Meer Wietske zal regelmatig lessen bezoeken en in pauzes aanspreekpunt zijn voor iedereen.

4 Wie doen mee aan First ID? namens de school alle leerlingen van het eerste en tweede leerjaar alle docenten die lesgeven aan de eerste en tweede klas de schoolleiding. schoolbeheerder – deze gaat volgend jaar het project voortzetten. namens Rapucation projectleider First ID workshopleiders First ID: muziek dans tekst workshopleider toepassen PowerPoint workshopleider verhalen vertellen.

5 Wie betaalt dit project? De Woltjer Stichting 8000 euro Triodos Foundation 3000 euro

6 Wat doen de leraren? De leraren die lesgeven aan de eerste en tweede klas vertellen aan het begin van het project in de tweede lesweek de klas een persoonlijk verhaal. Zes vakken hebben in het project een speciale rol: Mentorles Nederlands De drie regels door het vak… Engels Vragen stellen door het vak… Muziek

7 Wat doen de leerlingen? De leerlingen schrijven zelf een persoonlijk verhaal in een werkboek. In het werkboek staan de opdrachten voor de verschillende vakken. Ze houden zich aan de drie regels en krijgen te maken met de PowerPoint Ze werken aan een voorstelling.

8 Hoe weet ik wat ik moet doen? Op de site van Rapucation is een pagina speciaal voor het College de Meer. Op die pagina staan per vak linken met aanwijzingen. Voor vragen kunt u terecht bij de Wietske Tijssen en de schoolbeheerder Geertje Kelder. Uitleg over de PowerPoint krijgt u aan het begin van het project in een workshop van een uur. U doet ervaring op met het vertellen van verhalen aan het begin van het project in een workshop van een uur.

9 Waar speelt het zich af? In uw eigen lessen. Veel aandacht krijgt het vak muziek. Daar krijgen alle eerste en tweede klassers acht weken les van workshopleiders van Rapucation. De voorstelling aan het eind van het project is in het gebouw “de Bron”.

10 Wanneer speelt het First ID project zich af? Intensief en met begeleiding van Rapucation in de eerste 10 weken van dit seizoen In de periode na 10 weken blijft u profiteren van de drie regels en de PowerPoint Volgend jaar herhaalt u het project onder leiding van de Schoolbeheerder Geertje Kelder.

11 Heeft u nog vragen?


Download ppt "First ID project College de Meer Uitleg van het project aan de hand van de volgende vragen: Waarom, Wie, Wat, Hoe, Waar, Wanneer."

Verwante presentaties


Ads door Google