De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

First ID project Samen werken aan een veilige omgeving Introductie voor Dio’s PNC.

Verwante presentaties


Presentatie over: "First ID project Samen werken aan een veilige omgeving Introductie voor Dio’s PNC."— Transcript van de presentatie:

1 First ID project Samen werken aan een veilige omgeving Introductie voor Dio’s PNC

2 Drie pijlers van Rapucation Kennismaking Door gedeelde kwetsbaarheid ontstaat veiligheid Vriendelijke houding Met de drie hulpmiddelen van Rapucation gaat iedereen vriendelijk met elkaar om. Talentontwikkeling De leerling is eigenaar van zijn eigen kennis. Ook zonder docent gaat de leerling door met leren. De docent is trots op zijn leerlingen en de leerlingen zijn trots op zichzelf. Zo ontstaat autonoom leren.

3 Voorstellen Johan ‘t Hart muziekleraar / initiator Rapucation

4 First ID: Vriendelijke houding Docenten krijgen een workshop over de hulpmiddelen van Rapucation. -Stilte teken -De drie regels -Afbeeldingen voor werkhouding (bordjes)

5 Talentontwikkeling Talentontwikkeling zien we terug bij presentaties en voorstellingen.

6 Ritmeoefening 1 vier kaarten Vak: muziekEerst klassikaal demonstreren, dan werken in duo’s. KennismakingVia de stoelendans: je werkt met de partner die toevallig tegenover je zit. Om de zoveel tijd krijg je de opdracht één stoel te gaan verzitten. Vriendelijke houdingDoor niet te praten richt de aandacht zich op mimiek en gebaren. Uitleg over het gebruik van het stiltegebaar. TalentontwikkelingMits goed uitgevoerd kan een leerling een expert worden op het gebied van ritme. Dit is voor het vak muziek een basisvaardigheid.

7 Ritmeoefening 1 vier kaarten vervolg Vak: muziekNu met dirigent en met observator. De eerste keer nemen Johan en Malika deze rol op zich KennismakingDe groep maakt steeds kennis met een andere dirigent en met een andere observator. Vriendelijke houding Er komen onderscheiden rollen bij de oefening. Die van dirigent en die van observator. Zowel de observator als de dirigent nemen de rol van “orde houden” op zich. De docent krijgt de rol van coach. TalentontwikkelingLeren dirigeren en leren observeren.

8 Omdraaien bordjes Orden houden zonder te praten. Hoe doe je dat? Door het omdraaien van de bordjes. Als dat niet genoeg is, volgt de schrijfopdracht van Astrid Boon. Deze aanpak is nu te zien bij de muzieklessen en de Natuurkundelessen van Stephan Dinkgreve.

9 Wat heeft u ervaren? Kennismaking Vriendelijke houding Talentontwikkeling

10 Zijn er nog vragen?


Download ppt "First ID project Samen werken aan een veilige omgeving Introductie voor Dio’s PNC."

Verwante presentaties


Ads door Google