Onze doelen en visie in beeld

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Deze TANTRA komt uit India.
Advertisements

E.V.V.O. (Rustig in je eigen tempo doorklikken).
ICT op school.
School Coach Student Docent/ Professional Lerende Persoon.
SOCIAAL WEERBAAR (v.a. groep 4)
Rebound Salland. In deze PowerPoint… 1. waarom ik naar rebound ging 2. wat ik geleerd heb! 3. hoe ik terug wil naar school 4. wat ik nodig heb van.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
De Drama Driehoek.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Samen bouwen aan zelfvertrouwen
Competentie 12 Kritiek geven en kritiek ontvangen
Vmbo Helicon Eindhoven
TECHNIEK! HET DRAAIBOEK 28 oktober: Vandaag kregen we de opdracht uitgelegd. Ook moesten we met het idee komen voor de robot. Hier hebben we met z’n.
Pedagogische wetenschappen was niet echt M. zijn ding. Hij moest nog maar aan het vak denken of er liep al een koude rilling over zijn rug. Daarentegen.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Listige minnaars in de liefde
Workshop OGW in de klas..
Johari venster & feedback
Indien je vóór mij zou sterven,
Presentation Of Learning
Beroepsvaardigheden onderdeel van SBC
Voor CMI-MEDIA Engagement MEDMEC 08 Les 7 Engagement MEDMEC 08 Les 7.
Voorstellingsbrief Naam; Maaike Reimerink ben 16 Zit op praktijkschol de Wheemergaarden in klas 4a .Ik ga jullie nu wat vertellen over mijn stage .Ik ben.
Kunst!!! Ik heb samen met mijn oma een schilderij gemaakt met veel kleuren lees meer over in deze powerpoint.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Welkom op onze thema-avond
Les 34 Spreken – Ik houd mijn spreekbeurt
Het werken met portfolio
Interpreteren van data
TEVREDENHEIDONDERZOEK 2014 GEMAAKT DOOR: NICK HENRIQUEZ.
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
Weet je wie ik ben ?.
H3. Communicatie Gesprekstechnieken.
Een onverwacht feest Les 2
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Persoonlijk ontwikkeling Plan Deniz Engin
Reflecteren met leerlingen tijdens kunstzinnige en culturele activiteiten. Hoe motiveer je leerlingen om te reflecteren, zodat zij inzicht krijgen in hun.
Netwerknamiddag 7des en Se-n-Se
Redmer Jorna 1T. Agenda  Afgelopen jaar  Studiekeuze & ambities  Osiris  Competenties  Leerdoel  Werkveldoriëntaties  Feedback klasgenoot  Toekomst.
QUIZ! START! Hoe goed ken jij onze groepsleden?
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
“de liefde van God”.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
Solliciteren: wat wil ik?
De rode draad in opleiden binnen AAOS
Slc kwartaal 3. programma Hoe is het gegaan Verwachtingen Tips and tricks Opdrachten slc.
Bs.1: onderzoek doen Bs.6: een werkplan maken
Startbijeenkomst BPV 1 september Wat moet vandaag in orde zijn 1.POK moet ingeleverd zijn. 2.Deskundigheidsverklaring moet ingeleverd zijn. 3.Indien.
Slc. Hoe gaat het ?? 4.5 Opdracht: Mijn studievaardigheden Planning: kwartaal 2 Inleveren via: Inleverknop van module SLC via Voor deze opdracht.
WHTSNXT? PROCESGERICHT, ACTUEEL EN LEERLINGGESTUURD FANTASTIC VOYAGE.
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
Opdrachten en eindopdracht
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Bijeenkomst September 2015
Workshop INFORMATIEVAARDIGHEDEN Samen sterk met.
VAD bijeenkomst 1.5. Inhoud VAD bijeenkomst Welkom, mededelingen, terugblik vorige week didactische ervaringen uit de praktijk 2. Opdracht Stille.
Tutorgroepen op de afdeling Handel en Adminstratie Aanleidingen (leerlingen en docenten), een aanzet en praktische zaken.
Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd.
Weblog. Waarom?? Ouders de school in halen Kinderen over ervaringen laten schrijven en tekenen Samen werken aan een eindproduct ICT bij jonge kinderen.
VAKDIDACTIEK PEDAGOGIEK Bijeenkomst 2.1 Kopopleiding – Vakdidactiek Docent: Sanne van Kessel.
23 november  Doelen  Ophalen voorkennis Samenwerkend Leren  Jouw lessen: Activerende Didactiek  Opdracht verwerken theorie  Afronding ◦ Huiswerk.
Welkom op onze thema-avond
Aanwijzingen voor een bezinning in kleine of grote kring.
Tool II-2: Het plannen van OL, leerlingen stellen hun eigen vragen
ADL Les 1.
Procedures aan begin van het jaar
Transcript van de presentatie:

Onze doelen en visie in beeld Marley, Erik, Britt en Ellen

Marley 1. Ik ben in staat om een professionele houding te tonen in de samenwerking met mijn groepsgenoten. Dit heeft betrekking het geven en ontvangen van feedback. Ik geef op een constructieve manier feedback, waar de ander iets mee kan. (5.2) 2. Ik controleer opdrachten op volledigheid voordat ik deze inlever. Hoe ga ik hieraan werken: Nadat ik mijn feedback geschreven heb, laat ik het met rust, kom er later op terug en lees het nog eens door. Pas als ik het dan goed vind, stuur ik het naar de ontvanger. Spelling check gebruiken. Ook laat ik mijn werk door anderen controleren en vergelijk ik mijn werk met de gegeven opdracht. Scaling: 1 t/m 10 Vooraf: 7 Nu: 7,5 Concrete voorbeelden: Ik ben ik staat geweest om positieve feedback te geven op de weblogs van anderen. Ook geef ik opbouwend kritiek waar anderen iets mee kunnen. Ik geef in de groep aan wat mij dwars zit i.p.v. dit altijd individueel te doen. Ik geef aan wat ik vervelend vind en geef de ander de kans om te reageren. Ook ben ik in staat om iemand een compliment te geven als hij/zij iets goeds gedaan heeft.

Ellen Doelen 1. Ik toon een onderzoekende en reflecterende houding, ik hanteer onderzoeksinstrumenten, maak gebruik van feedback van docenten en groepsgenoten en pas deze toe. 2. Ik trek op tijd aan de bel, als ik niet op tijd feedback krijg op mijn weblog. Zelf ben ik ook op tijd met het geven van feedback aan anderen. Hoe ik hieraan ga werken: 1. Aan de hand van opdrachten in het OGP boekje ga ik onderzoekend en reflecterend te werk. Ik gebruik hiervoor ook onderzoeksinstrumenten zoals de sociogram bijvoorbeeld. De feedback van groepsgenoten en docenten leg ik naast mijn eigen reflectie en ik pas indien nodig mijn verslagen hierop aan. 2. Ik houd de data van feedback bij en spreek groepsgenoten erop aan als ik het op die datum nog niet ontvangen heb. Scaling Vooraf: 6 Nu: 7,5 Uitvoering doelen: Onderzoeksinstrumenten: boeken mediatheek, sociogram, gesprek met mentor, individuele gesprekken met kinderen. Feedback: gesprek Dick 4 april.

Erik Doelen: 1. Ik ben in staat om binnen de groep goed te communiceren en het op tijd aan te geven als ik iets niet af krijg. Scaling: begin 4, nu 6 Voorbeeld: Ik ben de laatste tijd meer gaan communiceren in de groep, ik geef aan wat ik al af heb en waar ik mee bezig ben. 2. Ik ben om staat om meer initiatief te nemen binnen de groep. Scaling: begin 3, nu 5 voorbeeld: Ik moet nog meer initiatief nemen. Zeggen wanneer ik zou willen dat dingen klaar zijn. 3. Ik ben in staat om een goede planning te maken en me daaraan te houden. Scaling: begin 5, nu 7 Voorbeeld: Ik heb aan het begin van de periode een planning gemaakt bij de MMC. Dit heeft me enorm geholpen als een hou vast. 4. Ik ga op tijd feedback geven aan andere groepsleden. Ik zal mijn producten er op tijd op zetten. Scaling: begin 3, nu 5 voorbeeld: Ik had mijn producten wel af maar vergat ze steeds op Weebly te zetten. Dit ook omdat ik niet hierover heb nagedacht bij het maken van de planning. Ondertussen is dit alles weer in orde gemaakt en is er ook feedback gegeven naar de rest.

Britt Doelen: 1. Ik ben in staat om het lesdoel duidelijk te maken tegenover de leerlingen. Zodat de leerlingen weten wat ze moeten leren die les. 2. Ik ben in staat om verschillende werkvormen te gebruiken. Ik wil voorkomen dat de leerlingen altijd met dezelfde personen moeten samenwerken. Leerdoel Waar stond ik aan het begin van de periode Waar sta ik nu? Doel 1. Vooraf = 5 Nu = 6,5 Doel 2. Vooraf = 5 Nu = 7 Wat heb ik gedaan om dit te bereiken? 1. Ik ben aan het begin van de lessen gaan benoemen wat het doel van die les is. Daarnaast heb ik aan het einde van verschillende lessen aan de leerlingen gevraagd of ze van zichzelf vonden dat ze dit doel bereikt hadden. 2. Ik heb in veel lessen de leerlingen in groepjes laten werken. Ook heb ik er bij sommige lessen voor gekozen om zelf niet leerlingen te helpen bij het zelfstandig werken, zodat ze eerst moesten gaan kijken met hun groepsgenoten, als ze er echt niet uit kwamen ben ik pas gaan helpen. Daarnaast heb ik leerlingen soms in andere groepjes geplaatst, heb kinderen laten samenwerken die elkaar niet in de eerste instantie zouden kiezen om samen te werken. Ik heb er vooral op gelet dat kinderen in andere groepjes werken dan waarin ze standaard zitten.

Stelling ‘Een goed pedagogisch klimaat kenmerkt zich vooral aan duidelijke regels in de klas en de school’.