Thema voor vanavond: Je ouders

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom op TOV! Helder licht??.
Advertisements

Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Ik ben gedoopt! En nu..?. 5 stappen die je moet volgen nu je gedoopt bent.
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Christengemeenschap De Goede Herder
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Welkom in de samenkomst
De allergrootste liefde
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Thema vanavond: Vol verwachting…
WELKOM Vrijwilligersavond De Rank
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Vanavond: Gods leiding in je leven
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1978 Universal Songs 1/3 SAMEN IN DE NAAM VAN JEZUS (C.A.E. Groot / Arr.: Hans Lieberton)
Zijn de geboden van God moeilijk te volbrengen
Zingen Vers 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij het loflied aan,
GENADE in huis Kolosse
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
De 10 geboden Ik ben de Here God. Ik ben jouw God. Ik wil altijd voor jou zorgen. Hou daarom van Mij het meeste. Maak geen beeld van God. Gebruik de naam.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
OVER WAT JE ZEGT EN WAT JE DOET
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
WELKOM OP TOV!.
GENADE = FEEST Of toch niet?.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
TOV VRIJDAG VANAVOND PRATEN WE SAMEN OVER: ARROGANTIE TROTS NEDERIGHEID.
Welkom op TOV!.
Thema voor vanavond is:
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Omgaan met je broer(s)/zus(sen)
TOV!e humor.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Vervuld zijn in de Geest
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
Welkom deze avond in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
preek over Deuteronomium 6:20-25
Liturgie 18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch.
Laat heel de aarde voor de HEERE vrezen, laat alle bewoners van de wereld bevreesd zijn voor Hem. Want Hij spreekt en het is er, Hij gebiedt en het staat.
? Wat zegt de Bijbel erover?
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Zingen Vers 1 God is mijn licht, mijn heil: wie zou ik vrezen?
Zingen Vers 1 Komt, ziet, hoe goed, hoe lieflijk is 't als zonen
1. tot sieraad om de leer van God, onze Heiland, in alles tot sieraad te strekken. DE GENADE GODS 11 Want DE GENADE GODS is verschenen, heilbrengend.
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Vader Zoon Heilige Geest
In deze dienst zal Ds. J.Th. Jonkman voorgaan Voor de dienst zingen we Gezang 167 Na de zegen Psalm 19: 1, 3 Schriftlezing: Prediker 7: 15 – 22 Tekst:
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
29 maart 2015 Rotterdam. dankt te allen tijde 20 dankt te allen tijde in de naam van onze Here Jezus Christus voor alles God, de Vader, voor alles, 21.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. P.W.J. van der Toorn.
Welkom Voorganger: Ds. D. Wolters Ouderling van dienst: J. Nijhuis Organist: Johan Bredewout Schriftlezing: Heb. 4: 14-16, Heb. 8: 1-6, Heb. 10:
Welkom op TOV! Thema voor vanavond: Getuigen Enthousiast zijn over Jezus.
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Br. P. v.d. Dikkenberg Jacob op de grens. Gods belofte geeft uitzicht.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Welkom in deze kerkdienst Biddag voor gewas en arbeid (en school )
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. H.H. de Haan.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing: Handelingen 2:
Samen in de naam van Jezus Samen in de naam van Jezus, heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen.
Beste broers en zussen, Eindelijk is het dan zover! De verf is ingekocht en de kringloopwinkels zijn afgestruind… In de meivakantie gaan we de Volderijlaagte.
Vijfde gebod: Eer je vader en moeder Zondag 39 HC
Liefde 1 Johannes 4 Hierin is de liefde Gods jegens ons geopenbaard, dat God Zijn eniggeboren Zoon gezonden heeft in de wereld, opdat wij zouden leven.
Transcript van de presentatie:

Thema voor vanavond: Je ouders Welkom op TOV! Thema voor vanavond: Je ouders

Je ouders? Je ouders als vriend Je ouders als zakgeldverstrekkers Je ouders als leraars Je ouders als voorbeeld Je ouders als oppassers Je ouders als opvoeders Je ouders als adviseurs

Gebed

Efeze 6 : 1 - 4 Kinderen en ouders 1. Kinderen, wees je ouders gehoorzaam in de Heere, want dat is juist. 2. Eer je vader en moeder (dat is het eerste gebod met een belofte), 3. opdat het je goed gaat en je lang leeft op de aarde. 4. En vaders, wek geen toorn bij uw kinderen op, maar voed hen op in de onderwijzing en de terechtwijzing van de Heere.

Zondag 39 H.C. Vraag 104: Wat wil God in het vijfde gebod? Antwoord: Dat ik mijn vader en mijn moeder en allen die boven mij gesteld zijn, alle eer, liefde en trouw bewijs en me aan hun goede voorschriften en tucht met gepaste gehoorzaamheid onderwerp en ook met hun zwakheid en gebreken geduld heb, aangezien het God behaagt ons door middel van hen te regeren.

Spreuken 23:22-25 22 Luister naar je vader, die jou heeft verwekt, en veracht je moeder niet wanneer zij oud is. 23 Koop de waarheid en verkoop haar niet – wijsheid, vermaning en inzicht. 24 De vader van een rechtvaardige zal zich buitengewoon verheugen, wie een wijze zoon verwekt heeft, zal zich over hem verblijden. 25 Laten je vader en je moeder zich verblijden, en laat zij die jou gebaard heeft, zich verheugen.

Gehoorzaamheid Je ouders hebben niet altijd gelijk Je relatie met je ouders verandert Ouders als beste vrienden Jezus gehoorzaamde ook; dat is onze redding!

Psalm 133 : 1 en 3 1. Ai, ziet, hoe goed, hoe lieflijk is 't, dat zonen Van 't zelfde huis, als broeders samen wonen, Daar 't liefdevuur niet wordt verdoofd; 't Is als de zalf op 's Hogepriesters hoofd, De zalf, waarmee hij is aan God gewijd, Die door haar reuk het hart verblijdt

Psalm 133 : 1 en 3 3. Waar liefde woont, gebiedt de Heer' den zegen: Daar woont Hij Zelf, daar wordt Zijn heil verkregen, En 't leven tot in eeuwigheid.

Samen in de naam van Jezus Samen in de naam van Jezus, heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen bidden, samen zoeken, naar het plan van onze Heer. Samen zingen en getuigen, samen leven tot Zijn eer

Mededelingen Volgende week vrijdag geen TOV!  Volgende week zaterdag een open ZJW avond voor iedereen uit klas 2 & 3. WELKOM! 6 maart: Be-smart party