“ Mijn handen hebben de hemelen uitgespannen, Ik riep het sterrenleger te voorschijn” Jes.45:12.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Discipelschap.
Video clip scheermesjes fabrikant….
Het dak eraf Marcus21-12.
JEZUS zegt: Ik ben de Goede Herder Gisteren en Heden Dezelfde.
Wie is God en wat is Zijn Naam
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
THEMA: Gods naam is….
Jezus vroeg zijn leerlingen: `Wie is de Mensenzoon volgens de mensen?' Matt 16/13.
Zingen Vers 1 Dit is de dag, die God ons schenkt,
Er was een tijd dat velen ontzet waren: zijn verschijning was onmenselijk geschonden, en zijn uiterlijk had niets meer van een mensenkind. Maar eens.
Efeziërs 1:1-14.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
Deel II verzoening.
Pasen & Pinksteren op één dag!
De ENE GOD & zijn Zoon (I).
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
Welkom in deze kerkdienst
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Met de vriend van mijn beste vriend…
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
Welkom op TOV!.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Echad één! Hoor Israël Hoor, Israel: de Here is onze God; de Here is
Psalm 11:4, De HERE woont in zijn heilig paleis, de HERE heeft in de hemel zijn troon; zijn ogen slaan gade, zijn blikken doorvorsen de mensenkinderen.
God is trouw Hij gaf zijn woord
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
GOD LEREN KENNEN WIE IS GOD? Jakob bij Pniël.
Verlangens van God.
Verlangen naar licht.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Preek Psalm 80.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Welkom Kerstnachtdienst 2014.
GODS NAMEN verklaren wie HIJ is.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
30 november 2014 Zoetermeer. Gezang 1 ('Enige Gezangen') 5 "Gedenkt en viert, met vee en magen, Den Sabbath, na zesdaagse vlijt: God schiep 't heelal.
De geboorte van Simson Richteren 13.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Welkom in de samenkomst
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
2 13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israelieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen:
1 Van David. Een psalm. Aldus luidt het woord des HEREN tot mijn Here: Zet u aan mijn rechterhand, totdat Ik uw vijanden gelegd heb als een voetbank voor.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Vers 1 Komt, laat ons juichen voor de HEER, een lofzang zingen, Hem ter eer, met snarenspel Hem blij begroeten. Wij prijzen Hem die redding biedt, de rots.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Welkom op TOV! Thema voor vanavond: Getuigen Enthousiast zijn over Jezus.
Rotterdam. Romeinen 9 19 Gij zult nu tot mij zeggen: Wat heeft Hij dan nog aan te merken? Want wie wederstaat zijn wil? Gr. BOULÉMA = raad,
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
5 november 2015 Bodegraven. terugblik...  Johannes 3: het nachtelijke gesprek tussen Nicodemus, "de leraar van Israël" en Jezus  onderwerp: wedergeboorte.
Vragen een eeuwige God is de HEER Hij is een goddelijke Persoon: Vader uw Man en uw Maker, 54: 5a.
24 januari 2015 Den Haag. Nebukadnezar  machthebben van het Babylonische rijk en verwoester van de tempel & Jeruzalem 2Kronieken 36  het gouden hoofd.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Voorganger: ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 9 – 20.
Transcript van de presentatie:

“ Mijn handen hebben de hemelen uitgespannen, Ik riep het sterrenleger te voorschijn” Jes.45:12

5. “ Want 1. een Kind (Kerst) is ons geboren, 2. een Zoon is ons gegeven, (Golgotha) en 3. de heerschappij rust op zijn schouder (1000-jarig Vrederijk) en men noemt hem: Wonderbare Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst.” Jesaja 9:5

2570 x Deut.10:17 "Want de HERE uw God, is de God der goden en de Here der Heren, de grote, sterke en ontzagwekkende God." "EL" = KRACHT, STERKTE, MACHT "ELOAH" = DE STERKE, DE ONTZAGWEKKENDE "ELOHIM" = meervoudsvorm, niet zozeer getalsmatig, maar gevoelsmatig: grote intensiteit, complexiteit  ( b.v. panim (meervoud) = gezicht (enkelvoud) ) ELOHIM = "DE GODHEID" Ex.20 "IK ben de HERE, uw ELOHIM" == (niet: "Wij zijn uw ELOHIM") CHRISTUS is in de ELOHIM ! Jesaja 9:5 Joh.1:3

Hubble telescoop 600 km hoog atmosfeer: 100 km Maan: km Zon: 150 miljoen km atmosfeer: 100 km

“Licht Echo”

“ Mijn handen hebben de hemelen uitgespannen, Ik riep het sterrenleger te voorschijn” Jes.45:12

Mars

Saturnus

de ZON Sirius Jupiter is 1 pixel op de punt van de hoek. De AARDE is niet zichtbaar op deze schaal.

De Melkweg -- onze ZON is een stipje (in het vierkant)

“He is big enough to rule this mighty universe ….. Yet small enough to live within my heart”.

en als een stofje aan een weegschaal” Jes.40:15 “Zie, volken zijn geacht als een druppel aan een emmer Alle volken zijn als niets voor Hem, zij worden door Hem beschouwd als nietig en ijdel 17. “Alle volken zijn als niets voor Hem, zij worden door Hem beschouwd als nietig en ijdel.

“IK ben het die de aarde maakte en de mens daarop geschapen heb….” Jes.45:12

Niks Aliens. De Mens is het enige naar Gods beeld geschapen wezen in het Heelal.

“De hemelen vertellen Gods eer, en het uitspansel verkondigt het werk van Zijn handen” “Het begrijpen is mij te wonderbaar, te verheven, ik kan er niet bij.” Psalm 19:2 Psalm 139:6

GOD KENNEN - ZIJN NAAM Exodus 3:13 "Daarop zei Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israëlieten kom en hun zeg: De God van uw vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen: HOE IS ZIJN NAAM, wat moet ik hun dan antwoorden ?" x x300 x ( DE HERE ) ( GOD ) ( De Here )

Dus beter niet de naam JEHOVAH gebruiken, omdat dat een foutieve samenvoeging is van de klinkers van ADONAI tussen de vier letters JHVH HOE IS ZIJN NAAM ? HOE IS ZIJN NAAM ? Exodus 3:14 "Als zij mij vragen: hoe is Zijn naam - wat moet ik dan antwoorden ? Toen zeide God tot Mozes: IK BEN DIE IK BEN. En Hij zeide: Aldus zult gij tot de Israëlieten zeggen: IK BEN heeft mij tot u gezonden. 15. Voorts zeide God tot Mozes: Aldus zult gij tot de Israëlieten zeggen: JHVH, de God van uw vaderen, de God van Abraham, de God van Isaäk en de God van Jakob heeft mij tot u gezonden; dit is Mijn Naam voor eeuwig en zó wil Ik aangeroepen worden van geslacht tot geslacht." "

“IK BEN” ” IK ben het levende brood IK ben de ware wijnstok IK ben het licht van de wereld. Eer Abraham was, BEN IK. IK ben de deur. IK ben de goede herder. IK ben de opstanding en het leven. IK ben de weg, de waarheid en het leven. IK ben de Alpha en de Oméga

Zijn NAAM is wonderbaar !! (3x) “JEZUS mijn HEER” De Koning van deez’ aard, is alle hulde waard Zijn NAAM is wonderbaar, JEZUS mijn HEER Hij is de Herder, de Rots aller eeuwen Almachtig God is Hij ! Laten w’ons buigen, Hem eer betuigen Zijn NAAM is wonderbaar, JEZUS mijn HEER