Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Avondsluiting Vrijdag 9 juli 2010
Advertisements

Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Goede Vrijdag: herdenking van Jezus’ kruisweg
Waarom stierf Jezus aan het kruis?
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Als vreemdeling op weg naar Huis
Kerstviering kleuterbouw
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Gods verborgen glans.
Kerstmis.
Tussen Pasen en Pinksteren.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Jozua Hoofdstuk 8 Zonde ontdekt en ontkend
Lezen Ruth 1 : Toen maakte zij zich op met haar schoondochters, en keerde weder uit de velden van Moab; want zij had gehoord in het land van.
'perspectieven in het boek Ruth' deel II.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Ruth wat goed zou zijn voor Ruth, gaf ze op voor het welzijn van Noemi. Een vrouw van sterk geloof. Ruth is een vrouw van sterk geloof omdat ze gelooft.
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1991 Celmar Music! 1/4 WIJ ZIJN MEER DAN OVERWINNAARS (Marcel Zimmer) Refrein: Wij zijn.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1998 Celmar Music 1/7 HEER, U BENT ALTIJD BIJ MIJ (Tekst & muziek: Marcel Zimmer) 1.
In deze dienst zal Ds. P.K. Meijer voorgaan. Voor de dienst Ps. 83 : 1, 5, 6 Schriftlezing: Ruth 1 Na de zegen: Ps. 122.
Welkom in deze kerkdienst
Jezus verliest de liefde van mensen
Verbonden … Van boven bekeken
Godsdienst.
Who cares?!. 14 Als het nu etenstijd was, zeide Boaz tot haar: Kom hier bij, en eet van het brood, en doop uw bete in den azijn. Zo zat zij neder aan.
We lezen Ruth 1 : 1-5 Naómi en haar schoondochters 1 In de dagen, als de richters richtten, zo geschiedde het, dat er honger in het land was; daarom toog.
‘Ze kwamen aan bij het begin van de gersteoogst’
“In den beginne schiep God de hemel en de aarde …”
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Opwekking 710 Gebed Om Zegen
Groep 1 t/m 4 Donderdag 5 april 2012
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Ik zal mijn gemeente bouwen Zendingsdienst
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Welkom in deze eredienst
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
De profeet Pablo Gargallo ( ).
Gedachteniszondag 23 november 2014 Matteüs 5 vers 1-10 Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel en zij zullen God.
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Genadebrood in Bethlehem.
In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??
Preek 1 Koningen 17: Louis Hersent
Kinderkerstfeest Waar: Morgenlicht Wanneer: 19 december om uur
Gezocht: Vrijwilligers voor de Zendingszondag van 2 juni 2013 Het projectteam van Zondag Zending en Hulpverlening van de Classis Hardenberg zoekt enthousiaste.
Vandaag is het 4e thema van het project aan de beurt. Het gaat over verdriet in huwelijken en gezinnen. Soms gaat het helemaal niet goed in een huwelijk:
HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? Romeinen 4:17-20 ‘t Veerlicht Raamsdonksveer.
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 134 Na de zegen Gz. 81: 1,2,3,4,7 Schriftlezing & tekst: Johannes 1: 1-18.
In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we ‘Wat U hebt beloofd’ Na de zegen Ps. 87: 1,2,3 Schriftlezing: Ruth 1 Tekst: Ruth.
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
3e Advenszondag 13 december 2015
Toegewijd aan de Bijbel. Ezra 7:1 en 6 Later, tijdens de regering van Artaxerxes, de koning van Perzië, vertrok een zekere Ezra uit Babylonië. Hij was.
Genesis 1:1-6:8 (1) WELKOM. Psalm 29: 1  Hemelingen, buigt u neer,  geeft de HERE kracht en eer,  geeft de HERE heerlijkheid,  looft zijn naam en.
Kerstviering 2011 ‘de hoogste tijd’.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Noömi en Ruth.. In de tijd dat de rechters het volk leidden, brak er een hongersnood uit in het land. Elimelech trok daarom met zijn vrouw Noömi en zijn.
Muziek kan houvast zijn, troost,
Vluchtelingeneditie Bijeenkomst 3
mijn hart en leven zoekt, die mij gevonden heeft;
Bijzondere geboorten (2)
De verdrietige Naömi.
Bij toeval... Het boek Ruth.
Welkom Voorganger: Ds. K. Sent Ouderling van dienst: Egbert Organist:
Transcript van de presentatie:

Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan.

Projectplaat met link naar het verhaal Klik om naar de volgende dia te gaan.

Thema: Is er wel brood in Betlehem? Het boek Ruth begint met een groot drama. Er is hongersnood in Betlehem. En Betlehem betekent nog wel broodhuis. Noömi gaat met haar man Elimelech weg uit Betlehem in Juda. Naar Moab, een heidens land. Is dat geloof of ongeloof? Goed of fout? God had ze verboden om met moabieten om te gaan. Dit lees je in Deut. 23:3. Als in Betlehem, het broodhuis, hongersnood heerst, wat moet je dan? Noömi gaat weg, misschien geloofde ze wel dat de God van Israël haar ook in Moab brood kon geven. In Moab sterft de man en de zonen sterven ook. Noömi blijft alleen achter met haar twee moabitische schoondochters. Noömi, Orpa en Ruth zijn alle drie weduwe. Maar het verschil is hun afkomst, het verschil tussen Israël en de andere volken. Orpa blijft in Moab en Ruth gaat mee met Noömi. Beide vrouwen beslissen vanuit hun hart en de tekst (in de bijbel) oordeelt daar verder niet over. Maar Gods weg, de Heer is koning (dat betekent ook de naam Elimelech) gaat anders. De HEER regeert de menselijke besluiten. Dat betekent dat de Here erbij is als mensen een besluit nemen. God stuurt de mensen. Einddia

Dan begint de gersteoogst in Betlehem. Wat zou die brengen? Het gaat in dit hoofdstuk over de terugkeer. Terug naar de plek waar je vandaan komt, zoals Jozef en Maria op weg gingen naar hun stad, naar Betlehem. Zo gaat ook Noömi terug naar haar volk en naar haar plaats. Maar Noömi komt wel heel anders terug dan ze gegaan is. Vol is ze gegaan, met een heel gezin, en leeg komt ze terug. Haar man is gestorven, haar zoons zijn gestorven. Ze is leeg en bitter en verdrietig. En Ruth komt als heidense vrouw in een heel ander volk terecht. “Uw volk is mijn volk, uw God is mijn God,”sprak ze uit. En ze vertrouwde hierop. Maar om dat vol te houden is wel heel moeilijk. Ruth komt eigenlijk leeg mee met Noömi, want ze heeft net zo weinig kansen. Ze is namelijk wees, weduwe en ook nog eens een Moabitische vreemdeling. Dan begint de gersteoogst in Betlehem. Wat zou die brengen?  Voor ons begint vandaag Advent. We verwachten de komst van de Heer. Wat zou die brengen? Nu is het soms nog zo leeg, zijn we bang en de dood bestaat nog steeds. Maar de oogsttijd begint. Als je ergens naar terugkeert heb je bepaalde verwachtingen. Je hoopt dat het beter zal worden en dat de dingen zullen veranderen. Einddia

Projectplaat met verhaalbeeld Klik om naar de volgende dia te gaan.

Projectplaten verschijnen op korenaar Klik om af te sluiten

Einddia Projectlied

Projectlied Het Lied wordt eerst voorgezongen door het zang groepje. De tekst en de muziek staan dan op de beamer. Gelijk in de maat gaan we dit lied nog een keer zingen. Nu zingen we als gemeente samen met het zanggroepje met muziekbegeleiding. De tekst staat op de beamer. Einddia

Einddia

Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer Einddia Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer © 2012 Schröder & Busser / Celmar Music

Als je alles hebt verloren, zoals Noömi op een dag Een lichtje aan de horizon Als je alles hebt verloren, zoals Noömi op een dag En je leven, slechts gevuld lijkt met verdriet en tegenslag, je weer terug wilt naar je wortels weg van eenzaamheid en pijn, blijkt er toch ineens een lichtje aan de horizon te zijn. Einddia

Ja, dat zeggen al die prachtige verhalen Refrein: Ja, dat zeggen al die prachtige verhalen die wij hier mogen lezen, mogen horen. Onder de vleugels van het oude Betlehem Wordt keer op keer weer nieuwe hoop geboren. Einddia Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer © 2012 Schröder & Busser / Celmar Music

Einddia