Pecha Kucha kunstketting Groep 4 CBS de Mate

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Advertisements

Mondeling Nederlands Cursus 1 – de school.
Hoe ruim ik mijn kamer op?
“Ontwerp een eigen school” Leerarrangement KC Macht en Regels
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Dag 10. Dag 10 Dag 10 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Daar ben ik weer. Oh jongens en meisjes…het is toch niet te geloven. Wederom gaat er van.
•Start op 3 september a.s. •Je kiest een activiteit voor 4 weken •Je kunt uit verschillende activiteiten kiezen. Je moet er in ieder geval 4 doen. •Op.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Portfolio Website Tim Klijn Klas: MBI m1 Datum: 21 november 2007
Verslag Bomen kappen groep 8, georganiseerd vanuit het IKL
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
VOORSTELLING WILLEM VAN RAVENSTEIN 56 jaar 25 jaar onderwijs… HML lerarenopleiding sinds 2011 terug…
In de leerlingenraad zitten 6 kinderen(bij ons)
Door Rosalie Blok. 4 en 5 juni 2013 was het weer tijd voor de Jaarlijkse modeshow van de studenten van de opleiding Mode/maatkleding van ROC Tilburg.
TECHNIEK! HET DRAAIBOEK 28 oktober: Vandaag kregen we de opdracht uitgelegd. Ook moesten we met het idee komen voor de robot. Hier hebben we met z’n.
Ja maar, bij ons gaat alles goed Wij hebben geen problemen Ik heb een idee! Zullen we het zo doen? Andere prioriteiten, geen tijd Dat willen we nietPast.
Gemaakt door: Idiophine, Ashwin, Acelya & Lynn M3a
Listige minnaars in de liefde
Les 7 Deze les duurt 90 minuten
Mijn Intake Kevin Lutgert Matchpoint. De Voorbereiding naar mijn opleiding Onderzoeken Beslissingen nemen Praten met Matchpoint Gesprek op.
Dag 11 Dag 11 van het dagboek Hoi jongens en meisjes, Wat was het gezellig zondag!!! Ik ben er nog steeds van aan het nagenieten. Ik vond het wel heel.
DE LAURENTIUS PRAKTIJKSCHOOL IN DELFT
Olle en de windmolens.
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
En zou Power Po(i)ntje niet zijn om er
Voorbereiding post 3 Even schrikken Groep 7-8.
Geluid aan.
Nieuwsbegrip Doel van deze les:
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
met 'n bus bij 't bezoekerscentrum wordt je losgelaten en dan wordt gezegd dat je over twee uur terug moet zijn.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
was ik alleen met m'n vader met 'n tourgroep waren we gewoon 'n weekje, hadden allemaal sites bekeken en zo.
We hadden 'n zogenaamde log cabin, dat is 'n hotelvoorziening, maar dan in de vorm van houten huisjes die een beetje in de natuur stonden.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen.
Door: Jessica Bacuna. De titel is Glamping omdat havo 5 een camping outfit moesten maken, maar het moest ook glamorous zijn.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Wolvecamp tentoonstelling
De planten. 29 mei 2008 De dukdalf.  Wij zijn met de hele klas naar buiten gegaan. Toen kregen we een paar planten voor het groepje, want we hadden.
By Jeffrey & Jeffrey.. Wat hebben we gedaan? Wij hebben gekozen voor een lamp te maken, dit is een oud examen werkstuk van hier naast hebben.
Interpreteren van data
Tom en de pony Door Mathias Benoit. Tom ging met zijn mama en papa op reis naar Nederland. Ze gingen naar een huisje waar ze een pony kregen tijdens hun.
Op een warm strand, Vlak bij een groot oerwoud, kwamen vijf krokodilletjes uit hun ei.
Mijn verjaardag..
KROKETTEN Voorzitter; Senem Ontwerper; Devin Notulist; Dianne Materiaal; Fabian.
Bloemschikken Modeshow bloemschikken in kleding.
Marloes Waterschoot Klas 3D
CHEFKE DESIGNS Presents PET-SHOP Dierenwinkel Ga maar snel kijken.
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Welkom in de jungle van groep 3. Jip maakt eerst een schets en daarna verft hij zijn aap in de jungle!
Sound on Mary Lou.
THE LION KING The Musical. Musical  In december 2012 ben ik in London naar de musical ‘The Lion King’ geweest. Ik was er een aantal jaren daarvoor ook.
Onze doelen en visie in beeld
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
Hoi ik ben dan 00:58 uur Hoi ik ben het Ik wilde gewoon ’s eventjes kijken of je thuis bent Het is weer een tijdje geleden...
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
Module ‘Kijken naar Kinderen’ AD opleiding ‘Pedagogisch educatief medewerker’ Week 6 Pascal van Schajik.
Van Max en Jim BIOMIMICRY. Biomimicry is als je een probleem hebt dat je dat dan oplost door de natuur. Het hoeft niet perse een probleem te zijn als.
Les natuur en techniek, maandag en dinsdag groep 5 en 6
WHTSNXT? PROCESGERICHT, ACTUEEL EN LEERLINGGESTUURD FANTASTIC VOYAGE.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
De schildpad. Randvoorwaarden:  Bijzondere ingang: Ondergronds, zit een tunnel onder de steentjes.  Gebouw in dezelfde omgeving  Toeristische trekpleister.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Ouderavond Slim Fit unit 5 t/m 8. Inhoud / programma van deze ouderavond Hoe zag onze proefweek eruit? Wat houdt Slim Fit in voor unit 5 t/m 8? Enkele.
Hoe brengen opdrachten de beroepscontext het klaslokaal in?
Kritiek geven en krijgen
Transcript van de presentatie:

Pecha Kucha kunstketting Groep 4 CBS de Mate Lesdoel 1: de leerlingen leren communiceren met elkaar om tot een script te komen. Lesdoel 2: de leerlingen leren denken vanuit het perspectief van de toeschouwer en passen hier hun script op aan.

Vervolg... Lesdoel 3: de leerlingen leren eigen vaardigheden in te zetten en te putten uit eigen fantasie. Lesdoel 4: de leerlingen maken gebruik van eerder opgedane vakkennis en technieken.

Vervolg... Lesdoel 5: de leerlingen leren gebruik te maken van nieuwe textielsoorten; imitatiebont en fluweel. Lesdoel 6: de leerlingen beoefenen de techniek maskers maken m.b.v. papier-maché en een ballon.

Deze films zijn gericht op de leeftijdsgroep. We zijn gestart met het bekijken van een stukje film uit The Lion King en Jungebook. Deze films zijn gericht op de leeftijdsgroep. De leerlingen bekeken de fragmenten met een gerichte opdracht: bekijk welke dieren je ziet en wat de kenmerken zijn van de dieren die je ziet.

We hebben een aantal dieren en hun kenmerken besproken, bijvoorbeeld een lange slurf of een bruine vacht. Door deze afbeeldingen te tonen heb ik laten zien dat je de dieren ook na kan maken met papier-maché.

Zelf creëren vereist verbeeldingskracht en eigen techniek. Ik heb uitgelegd hoe je met papier-maché werkt. Dat is de kennisbasis die ze van mij mee hebben gekregen. Vanaf dat moment ben ik slechts aanwezig geweest als coach. Zelf creëren vereist verbeeldingskracht en eigen techniek. De leerlingen moesten beroep gaan doen op hun probleemoplossend vermogen...

Ik heb allerlei extra attributen meegenomen die ze konden gaan beplakken, zoals kartonnen drinkbekertjes, wc-rollen en eierdopjes van dozen.

Hoewel ik hem goed heb voorbereid m. b. v Hoewel ik hem goed heb voorbereid m.b.v. een stappenplan, wilt de autistische Th. aan de weektaak werken in de klas. Hij weet zich even geen raad met deze expressieve opdracht. Ik besluit dat ik dat prima vind. Na een paar minuten schuift hij toch stiekem aan en begint heerlijk te kliederen. Alles op z’n tijd dus.

Het jongetje rechts heeft een aangepast reken- en taalprogramma Het jongetje rechts heeft een aangepast reken- en taalprogramma. Hij kan niet met de groep mee komen en voelt zich vaak onzeker. Tijdens alle kunstlessen is hij aan het rennen en vliegen want hij heeft een idee in zijn hoofd en dat moet af. Het zal uiteindelijk een knalgele, authentieke MOL worden.

De resultaten zijn in de eerste les al verbluffend De resultaten zijn in de eerste les al verbluffend! Dit meisje heeft verschillende materialen gecombineerd om een olifant te maken. En dat zonder enige uitleg. Geweldig!

Een week later, in les 2, zijn we verder gegaan met de knutselopdracht. In circuitvorm wel te verstaan, want we hebben een plekje weten te regelen in het rooster van de maandsluiting… En dat is al over een week! Werk aan de winkel dus!

Er werd geverfd in de hal… Er werden schetsen gemaakt en stofjes uitgekozen… En in een ander lokaal ging er steeds een groepje overleggen en ideeën opschrijven voor een toneelstuk.… Na elk half uur wisselden we weer door.

Les 3: afwerken. Hoewel de leerlingen een schets hebben gemaakt, willen sommigen toch nog wat aanpassen en dat is prima. Deze leerlingen zijn de juiste ‘vacht’ aan het uitzoeken voor hun dier. Kijk eens wat een critici!

Heel goed overdacht: de accenten op de juiste plaatsen Heel goed overdacht: de accenten op de juiste plaatsen. Op het hoofd en onder de oren zit een klein beetje stof. De strepen zijn verf. Hoe bedenken ze het?? Er is zelfs een circusolifant uit de menigte opgestaan. Wat een creativiteit! Waar halen ze het vandaan?? Daarnaast zie je een varken met een echte wilde varkens snuit.

Juf, ik heb even wat stevig karton gehaald bij de kleuters en daar heb ik een hoorn van gemaakt (= een neushoorn). Eigen initiatieven, super!

Juf: ‘Wat ben je aan het maken?’ Lln: ‘Een muizentrappetje, dat weet ik nog van de kleuters.’ Juf: ‘En wat ga je ermee doen?’ Lln: ‘Kijk maar!’

De autistische Sv. heeft alle knutsellessen met een hoofdtelefoon op gewerkt, ze wilde niet gestoord worden. Hoewel ze één les niet aanwezig was i.v.m. interne begeleiding heeft ze een prachtig resultaat neergezet: een vos. Ze kreeg een rol in het toneelstuk.

Alle fantasieën en technieken door elkaar Alle fantasieën en technieken door elkaar. Wat een kleurrijk, authentiek resultaat!

De leerlingen hebben tijdens de circuitvorm toneelstukjes bedacht De leerlingen hebben tijdens de circuitvorm toneelstukjes bedacht. De dialogen die bij elkaar pasten hebben we er uit gehaald en aan elkaar gebreid. Groep 4 steelt de show!

Hoe het af is gelopen met de autistische Th. Ik kreeg Th Hoe het af is gelopen met de autistische Th? Ik kreeg Th. absoluut niet het toneel op maar hij stond prachtig te swingen achter in de hoek van de zaal met zijn masker op.