Toekomst Heden Verleden Jaar wisseling 2014/2015.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over ladders en engelen Gods wegen kennen Engelen - OT Genesis 3:24 24 En Hij verdreef de mens en Hij stelde ten oosten van de hof van Eden de cherubs.
Advertisements

Oog in oog op de Berg Autoriteit, kracht en heerlijkheid …
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Is er leven na de dood?.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
De allergrootste liefde
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Hij is de almachtige ! Voor uw dreigen, o God van Jakob,
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
Jeruzalem!. Jeruzalem Bezit – vrede Vrede bezitten Werpen (water/woorden) – hersteld (Onder)wijzen – welzijn.
Zegen & vloek deel II.
Deel II verzoening.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
het laatste wereldrijk
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1. 1 En Hij (=Jezus) kwam Jericho binnen en ging erdoor. 2.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
1 19 sept 2013 Rijnsburg 19 sept 2013 Rijnsburg. 2 Lezen: Hebreeën 6:1-8 BELANGRIJK voor het verstaan van de Hebreeën-brief  de brief staat (oorspronkelijk)
Vaders & ouwe jongens Moeders & ouwe taarten.
De doop?. Johannes ‘de doper’ Matteüs 3:1-6 In die tijd trad Johannes de Doper op in de woestijn van Judea. Hij verkondigde: ‘Kom tot inkeer, want het.
Goede Vrijdag 10 April 2009 Johannes 19 vers 1 en 2 Pilatus liet Jezus geselen en de soldaten vlochten een kroon van doorntakken en zetten die op zijn.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Wat bent u waard? Verandering van binnenuit Raamsdonksveer
Verlang jij naar het eeuwige leven? Openbaring 22:6-21 verlangen geen optie maar opdracht.
Verlossing compleet!. 20:1-10 Jezus rekent af met satan 20:11-15 Jezus rekent af met dood en dodenrijk.
Hoe kun je leven met de eeuwige dood van je geliefden?
UAM 6 God in den hoog’ alleen zij eer En dank voor Zijn genade, Daarom dat nu en nimmermeer Ons deren nood en schade God toont zijn gunst aan ons geslacht.
Verlangen naar licht.
Dé sleutel van genade … Over macht en wachten - VYA 01 juni
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
10 juli 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik (1Kor.15:1-11)  1-4: het ABC van het Evangelie: Christus gestorven, begraven en ten derde dage opgewekt (naar.
Zie het lam Gods... Johannes 1:29.
Strijd tegen de zonde?.
Openb. 4: Ik, Johannes, had een visioen. Er stond een deur open in de hemel. En een stem zei: ‘Klim hierheen op, dan laat ik je zien wat er hierna.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Parasja B’Shalach Toen hij weg zond. Exodus 13, ,16 Haftara: Richteren 4,4 – 5,31 Barak & Debora B’rit Chadashah(N.T.): Openb.15,2-4.
eind december... sinds duizenden jaren... midwinterzonnewende 2.
De nieuwe levenswandel Efeze
WOORD Het WOORD is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond en wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van de eniggeborene.
Op heterdaad... Johannes
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
26 oktober 2014 Zoetermeer deel 1. het (direct) voorafgaande in 'Openbaring'  19:11-21 verschijning van de Koning der koningen aan de volkeren  20:1-6.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Het evangelie van de opstanding
6 juli 2014 Tollebeek x "de tweede dood" 1.Openb.2:1 2.Openb.20:6 3.Openb.20:14 4.Openb.21:8.
Beelden van de kerk.
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
Verleiding en Aanklacht. De duivel Bestaat die echt?
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
20 december 2015 Urk De wijzen uit het oosten. 2 Korinthe 5 16 Zo kennen wij dan van nu aan niemand naar het vlees. Indien wij al Christus naar het vlees.
Structuur in de Heilige Schrift Zijn de teksten van de heilige Schrift uit de losse pols opgeschreven? of met precisie en structuur?
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Leven vanuit Gods troon
Al die jaren! Kan het jou nog wat schelen?
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
De terugkomst van Christus
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Transcript van de presentatie:

Toekomst Heden Verleden Jaar wisseling 2014/2015

Johannes ontvangt de openbaringen van Jezus Christus Johannes ontvangt de openbaringen van Jezus Christus. De dingen die (weldra) beginnen te gebeuren.

4 paarden uit Openbaringen 6

Wie is de ruiter op het witte paard? Openbaringen 19:11-16 En ik zag de Hemel geopend, en zie, een wit paard; en Hij, die daarop zat, wordt genoemd Getrouw en Waarachtig, en Hij velt vonnis en voert oorlog in gerechtigheid. En Zijn ogen waren een vuurvlam en op zijn hoofd waren vele kronen en Hij droeg een geschreven naam, die niemand weet dan Hijzelf. Hij was bekleed met een kleed, dat in bloed geverfd was enz.

Wat is de betekenis van de boog? Hab. 3:8-9 “...Was Uw toorn tegen de rivieren, was Uw verbolgenheid tegen de zee, toen Gij op Uw paarden reedt?... De naakte grond (of: de naaktheid, d.i. ‘de naakte waarheid’ aangaande uw zonde en ongerechtigheid – zie Openb. 3:18), werd ontbloot door Uw BOOG (d.i. door Uw Woord), om de eden (de beloften van God), aan de stammen gedaan door het woord (d.i. Gods Woord)…” (SV)

Het rode /rossige paard (openbaring 6:4)

Het zwarte paard uit Openbaring 6:5

Het vale paard uit Openbaring 6:7

Zalig/gelukkig nieuwjaar met het profetisch Woord Zalig hij die de Woorden der profetie van dit boek bewaren openbaring 22 vers 7 Zalig/gelukkig nieuwjaar met het profetisch Woord

Zalig/Gelukkig hij/zij Er voor kiezen Climax-als je deel hebt aan het Messiaanse rijk reeds als je de belofte hebt

Toekomst Heden Verleden Jaar wisseling 2014/2015