Niets zonder Gods zegen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Opgewekt.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Waterdragers VYA 14 juli 2013.
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Pinksteren: Vervuld met de Geest, maar wat te doen als je relatie met Hem verzwakt is? V.E.G. Geldermalsen
Evangelie der genade Vragen :
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Vanavond hebben we als thema: INTERNET
Tussen Pasen en Pinksteren.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
NIET OP DOOIEND IJS !!.
God en ons.
De visie is Jezus One for all.
Paulus en Israël Romeinen ‘gelijk Hij ook in Hosea zegt’ Niet Mijn volk – Mijn volk (Ammi) Lo-Ruchama – Ruchama (ontfermd)
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
"in geen ding bezorgd" 1.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
‘voor de kinderen’.
Zondag 2 september 2012 doop Tessa Groeneveld Exodus 14:9-22 “Wees niet bang, wacht rustig af, de Heer zal voor u strijden.” De Heer liet de zee terugwijken,
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
God maakt zijn zegen waar 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Welkom op TOV!.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Preek Rechters 3: Otniël
In deze dienst zal Ds. Tigelaar voorgaan. Na de zegen zingen we Lb. 138 Schriftlezing: Matt. 1 : 18 – 25 Tekst: Matt. 1 : 23b.
VREDE.
Romeinen Denken en Dienen.
1 2 oktober 2014 Rijnsburg 2 oktober 2014 Rijnsburg.
1 4 september 2014 Rijnsburg 4 september 2014 Rijnsburg.
14 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 9 19 Want hoewel ik vrij sta tegenover allen, heb ik mij allen dienstbaar gemaakt, om er zoveel mogelijk te winnen;
In deze dienst zal voorgaan. In deze dienst zal Prof. dr. V.E. d’Assonville voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 145 : 1, 4, 5 Schriftlezing: Johannes 17.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Preek Jesaja 42: 1-9.
Ik wil jou van harte dienen
Strijd tegen de zonde?.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
Man en Identiteit Wie of wat bepaalt jouw identiteit
Wat is ‘identity’ ?! [ identiteit ] Identiteit:  wat je doet  wie je bent  de bron waaruit je leeft.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
P e r a s j o t B e ’h a r en B e ’H u k o t t a i Twee P e r a s j o t: B e ’h a r en B e ’H u k o t t a i.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Jochem Schermers DE PIJN VAN GOD. JEREMIA 2: Het woord van de HEERE kwam tot mij: 2. Ga ten aanhoren van Jeruzalem: Zo zegt de HEERE: Ik denk aan.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Met een bewogen hart aan de slag!. Romeinen brief handleiding voor zendeling 1.Met passie voor de boodschap (1:16) 2.Met visie voor de wereld (15:20)
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven!
Blok IV God de heilige Geest
Het Woord van onze God Ezechiël 37.
Welkom in deze kerkdienst
Transcript van de presentatie:

Niets zonder Gods zegen

Wanneer voel jij je een gezegend mens?

Voel je een door God gezegend mens!

19 Ik verdreef hen naar vreemde volken en ze raakten verstrooid in verre landen; Ik strafte hen zoals ze verdienden. 20 Bij de volken waar ze kwamen werd mijn heilige naam ontwijd doordat men van hen zei: “Dit is nu het volk van de HEER, uit zijn land is het verbannen.” 21 Het deed Mij verdriet dat mijn heilige naam zo door het volk van Israël ontwijd werd, bij alle volken waar het kwam. 22 Zeg daarom tegen het volk van Israël: “Dit zegt God, de HEER: Ik zal ingrijpen, volk van Israël – niet omwille van jou, maar omwille van mijn heilige naam, die je hebt ontwijd bij de volken waar je gekomen bent!

23 Ik zal mijn grote naam, die door jullie bij die vol-ken is ontwijd, weer aanzien verschaffen. Die volken zullen beseffen dat Ik de HEER ben – spreekt God, de HEER. Ik zal ze laten zien dat Ik heilig ben; 24 Ik leid jullie weg bij die volken, Ik breng jullie bijeen uit die landen en laat je naar je eigen land terugkeren. 25 Ik zal zuiver water over jullie uitgieten om jullie te reinigen van alles wat onrein is, van al jullie afgoden. 26 Ik zal jullie een nieuw hart en een nieuwe geest geven, Ik zal je versteende hart uit je lichaam halen en je er een levend hart voor in de plaats geven. 27 Ik zal jullie mijn Geest geven en zorgen dat jullie vol-gens mijn wetten leven en mijn regels in acht nemen.

VERTROUW OP GODS ZEGEN Als volk van God – groot en klein Als ambtsdragers in dienst van God Dat geldt voor iedereen – als je je zonde erkent en weet dat de genade van Christus nodig hebt

Zegen = weten dat God met je meegaat Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in Christus met talrijke geestelijke zegeningen gezegend heeft. Paulus in Efeziërs 1 vers 3