Maak een schets van je munt. Een munt is een munt als hij…- rond is ( soms 8 of 10 hoekig) - waarde aanduiding in getal - munteenheid aanduiding(euro)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sushi Workshop. Sushi Workshop Wat gaan we behandelen? Wat is Sushi? Wat heb je nodig? Wat gaan we maken?
Advertisements

TECHNIEKEN VAN VERSNIJDEN
ons idee is een aquaduct in een nieuw jasje
1200 begroetende handen die je welkom heten!
Briefjes ter attentie van de melkboer
Lampenhoes Nodig: Stofschaar Stof Touchlamp van de Action € 7,95
Uiltje- Hoot hoot! Nodig: Stofschaar Stof Plastick zakje van de c1000
Rubbermallen voor bronsgietsels In drie dagen 1 e dag kleibed en eerste rubber kap 2 e dag eerste gipskap en tweede rubberkap 3 e dag, tweede gipskap en.
Flockfolie oogjes + strijkijzer
Scheidsrechtercursus
Herfstbladen maken met bordkrijt
Mini-planetarium maken
Aardrijkskunde Thema 1 water.
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Welk geld zie je hier? Klik op de goede antwoorden!
Kleine ongelukjes.
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
Hfdstk 9 WB Extra opgaven.
De springende kikker Origami uit Japan.
Restauratie van een plattegrond met een plan voor verversing van het grachtenwater in Amsterdam (1759) Stadsarchief Amsterdam Afdeling Restauratie Oktober.
Fauvisme = Kijk naar het filmpje. Wat valt op? Let het kleurgebruik, manier van afbeelden (als een foto of juist niet), vormen, etc.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Mini Uil Extra nodig: Het zelfmaakpakket bevat alles om dit mini hangertje te maken! Zie wubbel.wordpress.com/zelfmaakpakketten Stofschaar Strijkijzer.
Sectorwerkstuk 4 mavo Handelingsdeel examenjaar
Lampenhoes Nodig: Stofschaar Stof
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Paasdecoratie.
De Rugzak..
Programmastructuurdiagrammen
Furkan Geçtan. Jordi Bakker.
BENODIGDHEDEN gram glycerinezeep naar eigen keuze
De Rugzak..
Deze presentatie gaat over het veilig werken met epoxy’s
Vouw het Kwiekbekje
Dirigeren Wat doet een dirigent?. inhoudsopgave Wie laat ik spelen? Ga ik aftellen? Welke opdrachten kan ik geven? Hoe laat ik ze stoppen?
Een geschenktasje maken
MUZIEKPIETJES MAKEN Leven van een juf. BENODIGDHEDEN Per leerling: 1 bruin of zwart vouwblaadje 4 gekleurde vouwblaadjes Gekleurd papier: wit, rood en.
Botten van de mens Skelet of geraamte Bekende botten Schedel Borstbeen
Open Les Wiskunde F.J. Brandsma 1 Open Les Wiskunde ‘ een wandeling over de Möbius band ’
INKT Beeldende Middelen Materiaal.
Hoe maak je een preparaat?
Verhaalsommen groep 8. Peter doet mee aan de 10 km hardlopen. De baan is 400 m per ronde. Hoeveel ronden moet Peter lopen? a)15c) 20 b) 25d) 30.
Hoekenwerk gesteenten. 1 Doorlaatbaarheid van bodems Benodigdheden - grind, zand, leem, klei - 4 trechters en 8 bekers - chronometer of klok.
Verftips Top 5 dat een professioneel je niet vertelt Een frisse laag verf kan wonderen verrichten in een kamer. Het brengt leven en frisheid aan een doffe.
Materialen. Papieren Het papier waar je de kaartjes op plakt De kaartjes die je moet uitknippen en moet opplakken. De achterkant voor het papier waar.
MUZIEKPIETJES MAKEN Leven van een juf. BENODIGDHEDEN Per leerling: 1 gekleurd vel papier 4 satéprikkers 1 ballon 1 wc rol 3 of 4 strookjes gekleurd papier.
Kerststalletje in de nacht. Schilder een lichtblauwe rand om de witte cirkel: meng blauw met wit.
Kinderen effectief helpen met rekenen
E-learning voor succesvol meten met de qLabs INR meter
Maken van een Egyptisch of staaf boeket
Hoe slachtoffer maken reddingsopdracht?
Woordformules 172-.
IJsster maken.
Snijden met stanleymes
Korte herhaling doorsneden
!Tutorial Bp-Vuurpijlen maken ! Gemaakt door: Yellowcard
NATUUR – LES 8 Luchtdruk en het weer.
Kerstbal versieren In de kerstboom hangen verschillende kerstballen.
3’’ Canister/Can/Cilinder Shell Door Yellowcard
Klei.
Subcutaan injecteren.
Meten en meetkunde les 3: omtrek, oppervlakte en inhoud
Bodem en bemesting Grond.
Verpleegtechnische vaardigheden
7e druk
7e druk
Art & Design Gt 1 Architectuur: Torens
BRUGGEN Art & Design opdracht ‘Architectuur’ - GT1
Art & Design Productvormgeving.
De stippellijn rondom het kader is voor het knippen.
Transcript van de presentatie:

Maak een schets van je munt. Een munt is een munt als hij…- rond is ( soms 8 of 10 hoekig) - waarde aanduiding in getal - munteenheid aanduiding(euro) - landaanduiding - jaartal - reliëf in rand - duidelijke rand - tekening op de munt. ingezonken of er uit stekend

Pak een onderlegger van karton of board en leg daarover een plastic zak zonder naden en vouwen. o Rol een flinke bal van klei ter grootte van een vuist. o Duw deze op de onderlegger naar alle kanten met je duimen en handpalmen plat. o Wanneer deze redelijk plat is rol je met een roller of fles de plak verder uit. Wissel de rolrichting. Zorg ervoor dat je een redelijk ronde plak van ongeveer 1 cm dikte overhoudt. o Leg er een bord op, doorsnede ongeveer 20 cm. o Snijd met een satéprikker de klei rondom het bord weg. o Haal het bord eraf. Je hebt nu de ronde kale munt. o Breng reliëf aan door klei weg te snijden of juist laagjes aan te brengen.

Maak van een ander stukje klei een klein balletje. o Druk dit weer plat en rol het met de roller of fles uit tot een dunne plak: 2 tot 3 mm dik. o Teken de vorm(en) die je wilt maken lichtjes in de klei. Snijd deze uit met een saté prikker. o Haal de klei aan de buitenkant weg. o Bepaal de plaats waar je de vorm op de grote munt wilt hebben. o Maak een saté prikker nat met water en bekras de achterkant van de vorm. Dit zocht voor een goede hechting. o Dip je vinger in het water en smeer een water op de krasjes. (Niet teveel water!) Duw dan de vorm goed vast op de munt. o Werk met spatel of satéprikker de naden dicht.

o Herhaal deze handeling met andere vormen. Je kan ook meerdere lagen over elkaar heen plakken. o Met je vingers kan je de vormen mooi aansmeren en nog veranderen. o Met prikkertjes en ander materiaal kan je verschillende arceringen en reliëf op je munt aanbrengen. o Als het niet bevalt smeer je het gewoon weer weg. (Gebruik hierbij geen water!)