De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Snijden met stanleymes

Verwante presentaties


Presentatie over: "Snijden met stanleymes"— Transcript van de presentatie:

1 Snijden met stanleymes

2 Wat heb je nodig? 1. Stanleymes 2. Liniaal (staal) 3. Snijmat

3 Werkwijze 1. Controleer de mespunt voor je hem gebruikt. Deze moet scherp zijn. Een beschadigd mesje trekt rafels Snijd altijd recht naar je toe 2. Geef met gespreide en gestrekte hand stevig druk op de liniaal. Dat kan dus alleen als je goed staat 3. Strek je wijsvinger en duw op het stanleymes en houd het mes laag. Druk het mespunt licht en schuin tegen de liniaal. Snijd met lichte druk. Je hoeft niet in één keer door het papier of karton. 4.

4 veiligheid Als je je niet in je vingers wilt snijden:
-Gebruik altijd een ijzeren liniaal en nooit een plastic liniaal -Snijd nooit met een bot mesje. Hierdoor ga je harder drukken tijdens het snijden en loop je een hoger risico op uitglijden of uitschieten - Werk geconcentreerd. Laat je niet afleiden tijdens het snijden en leidt ook niemand anders af. -Schuif het mesje altijd in als je ‘m niet gebruikt. -Loop nooit met een opengeschoven mes door de klas -Snijd nooit in de richting van je ledematen (hand of arm) -Hou rekening met de dikte van je papier of karton. Papier kun je vaak in 1 keer doorsnijden. Karton vaak niet, dus probeer dat ook niet in 1 keer te doen maar in bijvoorbeeld drie keer

5 Let op! Goed!!! Opdracht -Je snijdt alleen maar met een scherp mesje
-Je snijdt recht naar je toe en hebt geen ledematen in de weg liggen tijdens het snijden -Je concentreert je tijdens het snijden op je werk en niet op iets anders Opdracht Maak nu de werkkaart “snijden met een stanleymes”


Download ppt "Snijden met stanleymes"

Verwante presentaties


Ads door Google