De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

!Tutorial Bp-Vuurpijlen maken ! Gemaakt door: Yellowcard

Verwante presentaties


Presentatie over: "!Tutorial Bp-Vuurpijlen maken ! Gemaakt door: Yellowcard"— Transcript van de presentatie:

1 !Tutorial Bp-Vuurpijlen maken ! Gemaakt door: Yellowcard
Dit is een Tutorial waarin word beschreven hoe je, volgens mij, de beste en makkelijkste Buskruit vuurpijlen kunt maken.

2 De benodigdheden Boormachine met 3mm boortje Hamer
Ram-Stok ( hier van hout ) Weegschaal PVC buis ( smalle, 13mm ) Tape Mes Buskruit Bentoniet ( kleisoort ) Stok ( hier bamboe ) Zaagje ( niet op foto ) Vijl ( niet op foto )

3 De casing, het omhulsel. Zaag een stukje PVC buis af, met een lengte van ong. 8 cm. Vijl deze aan beide kanten. Aan 1 kant moet het erg goed, en recht, gevijlt zijn. Het moet goed in een hoek van 90graden rechtop op je tafelblad of vloer kunnen staan.

4 De onderste eindstop. De onderste eindstop maken we van (5g) Bentoniet. Dit is een kleisoort. ‘Giet’ dit in je rechtopstaande PVC buisje. En rammen maar ! Goed hard. Als je niet wilt dat je vloer beschadigt, leg er wat onder… ;-)

5 De ‘Voortstuw mix’ (lading)
Zoals al bekent, gebruiken we hier Buskruit als mix, propellant in het Engels. En wel 5g. ‘Giet dit in je huls doormiddel van een handig papiertje, en rammen maar ! Pas op: het kan gaan stuiven. ’

6 De Bovenste Eindstop. We gebruik hier iets minder bentoniet, 1 gram minder, dat maakt 2 gram. ‘Giet’ dit in je huls, en rammen maar ! Goed hard.

7 Het afzagen van overtollige PVC
Zaag het overige stuk PVC eraf, dit is alleenmaar overtollig gewicht en zit in de weg. Tenzei: Je kunt er ook nog een kleine payload op zetten. Boor dan (2mm) een gaatje in de bovenste eindstop, doe er een lontje in of buskruit in het gaatje, en doe dan erin wat je maar wilt.

8 Nozzle en eventuele core boren
Boor nu een gaatje van 3mm in de onderste eindstop. Boor, mooi recht en in het midden, net zo lang tot je bij het Bp komt. Wat je vanaf nu verder boort word je core: De ruimte in lengte wat in je mix zit, en waar ook de lonte door heen loopt. Hoe dieper de core, hoe harder en met meer kracht de pijl omhoog gaat. Bij bp vuurpijlen zie je niet super veel verschil, omdat de toch al super snel en krachtig branden.

9 Ontsteking. Neem een lontje, bv. eentje uit een rotje, en vouw het ene eind een stukje dubbel (5mm). Duw hem er dan zo ver mogelijk in, hoe ver dit is, hangt ervan af hoe diep je je core hebt geboort. Het dubbelgevouwen stukje zorgt ervoor dat hij er niet uit valt.

10 Stabiliteit van je vuurpijl.
Nu moet er natuurlijk nog een stok aan je vuurpijl. Ik gebruik hier bamboe. Snij de bamboe door de midden, dat je bij de holle ruimte binnenin komt. Zo blijft je stok stevig, maar is hij wel lichter dan voorheen. Je kunt allerlei soorten stokken gebruiken, als ze maar licht zijn !

11 Vuurpijl aan je stok monteren.
Je kunt de stok met (hete) lijm aan je stok monteren, maar een flink stuk schilderstape werkt ook prima. Maak hem goed strak vast, en zorg dat al het gele PVC is bedekt met tape. Dit heeft als 2e rede dat het ook zorgt dat de PVC op zijn plaats blijft, omdat hij misschien wat zachter is geworden door de hitte.

12 Het eindresultaat. Het eindresultaat: Een vuurpijl ! De vuurpijl die gemaakt is in deze tuturial weegt totaal slechts gram, zoals je op de foto kunt zien. Zeer licht dus. De pijl in zijn totaliteit hier rechts op de foto

13 Tips en tricks Je kunt, als alternatief voor Bentoniet, ook kattenkorrels gebruiken. Maal deze wel goed fijn. Ram alles goed ! Probeer je vuurpijl altijd zo licht mogelijk te maken, maar wel stevig. Neem genoeg afstand, als je bp gebruikt is er altijd kans op een CATO, een vuurpijl die knalt in plaats van omhoog gaat. Zorg voor een goede pijl met veel kracht, als je payloads maakt. Anders kunnen er ongelukken gebeuren als ze niet goed hoog in de lucht afgaan.

14 Yellowcard !!! Einde Tutorial
Nou mensen, dit was mijn Tuturial over het maken van Bp-Vuurpijlen. Je kunt er ook KNO3:Suiker in doen. Dank aan alle mensen op Gamkeeper. Special thanks to Duvel, die me op het idee heeft gebracht om PP te gebruiken =D Tuturial made by: Yellowcard !!!


Download ppt "!Tutorial Bp-Vuurpijlen maken ! Gemaakt door: Yellowcard"

Verwante presentaties


Ads door Google