De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De stippellijn rondom het kader is voor het knippen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De stippellijn rondom het kader is voor het knippen."— Transcript van de presentatie:

1 De stippellijn rondom het kader is voor het knippen.
Gebruik dit kader om de map op de juiste schaal te krijgen. Ga naar zoek de plaats die je in het spel wilt gebruiken. Zoom in tot de schaal onderin beeld op 500m staat. Zorg ervoor dat het gebied in het linker vierkant van je beeld valt, een deel van de rechterkant zal wegvallen door het bijsnijden. Maak een screenshot en plak deze in het kader hierboven. Gebruik de functie ‘Bijsnijden’ (Crop voor de engelse versie) om de balken van je computer weg te snijden. Plaats de screenshot in de linker onderhoek en vergroot hem diagonaal tot deze in het kader past. Waarschijnlijk moet je de rechterkant inkorten omdat het beeldscherm van een computer over het algemeen niet vierkant, maar rechthoekig is. Gebruik het bestand met het lege kader om de map op de juiste schaal te krijgen. Deze is hierboven nogmaals afgebeeld. Gebruik NIET het kader in deze presentatie. Anders zou het kunnen dat je de hele presentatie op A0 print. De stippellijn rondom het kader is voor het knippen. Hierdoor hou je een kleine witte rand over waar het bordspel overheen zal vallen

2 Ga naar www. openstreetmap
Ga naar zoek de plaats die je in het spel wilt gebruiken. Zoom in tot de schaal links onderin beeld op 500m staat en klik de zoekbalk weer weg.

3 Zorg ervoor dat het gebied in het linker vierkant van je beeld valt, een deel van de rechterkant zal wegvallen door het bijsnijden. Maak een screenshot en plak deze in het kader hierboven. Gebruik de functie ‘Bijsnijden’ (Crop voor de Engelse versie) om de balken van je computer weg te snijden.

4 Plaats de screenshot in de linker hoek onderin en vergroot hem diagonaal tot deze in het kader past.
Waarschijnlijk moet je de rechterkant inkorten omdat het beeldscherm van een computer over het algemeen niet vierkant, maar rechthoekig is.

5 Als de kaart het vierkant vult is deze op schaal gemaakt voor het bordspel.
Deze dient nu op A0 geprint te worden. De stippellijn rondom het kader is voor het knippen. Hierdoor hou je een kleine witte rand over waar het bordspel overheen zal vallen


Download ppt "De stippellijn rondom het kader is voor het knippen."

Verwante presentaties


Ads door Google