Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen 2000 - 2006 en VESOC. ESF: bijdragen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Inclusieve Kinderopvang De Vlaamse Beleidsaanpak.
Advertisements

De Vlaamse audiovisuele sector: een socio- economische profilering Isabelle De Voldere Hans Everaert.
ESF Krachtlijnen van de komende programmering (Stand van zaken januari 2005)
Tijdelijk onderwijs aan huis voor kinderen met een chronische ziekte Els Meerbergen Studiedag 18 maart 2013 Platform van Onderwijs aan Zieke Leerlingen.
THEMANAMIDDAG DUURZAAM ONDERNEMEN WERKT! ‘MILIEUCHARTER-PROJECTEN STIMULEREN PREVENTIE’ 11 mei 2006 ir. Laetitia Lemahieu VOKA - Kamer van Koophandel Kempen.
Strategisch Actieplan Werkgelegenheid Eeklo. I. Waarom het Strategisch Actieplan Werkgelegenheid Eeklo ?
Grensoverschrijdende participatie van leerlingen en leerkrachten
“ - een platform voor ICE in Vlaanderen” Dries Van Den Broucke – 14/09/2012.
Voorstelling Bednet. Bednet : 5 jaar Bednet  Door de ziekte of het ongeval zelf  Lichamelijke of psychische problemen  Vaak zware.
Ontstaan Jobkanaal •Vaststelling mismatching •Pact van Vilvoorde & Verdrag van Lissabon •Decreet 2002: evenredige arbeidsdeelname (EAD) •In 2003 is Jobkanaal.
Digitale Studiemaatjes
Begin en eindig een presentatie bij voorkeur steeds met een pagina waarop alle partners staan. ecce ama! Is een EQUAL project van ESF: bijdragen tot de.
“VRAAG OM DE HOEK, WERK OM DE HOEK” “Innovatie van persoonlijke dienstverlening aan huis” PROJECTPLAN MIDDEN - BRABANT.
Donderdag 14 mei  Seniorenrestaurant  In contact brengen van (alleenstaande) senioren met leeftijdsgenoten  Betaalbaar door samenwerking met.
1 De rechtenverkenner: een hefboom voor het lokaal sociaal beleid in Vlaanderen Steven Vanackere Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.
Onderwerp Datum - locatie 1 Infosessie Projectoproep voor innovatieve projecten voor laagdrempelig sporten 24/06/2013.
HET DECREET KINDEROPVANG VOOR BABY’S EN PEUTERS WAAROM EN HOE?
De (S)DAEB verankering in de regelgeving - Visie van de Koepel LDE
Een project van Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen vzw i.s.m. de lokale besturen.
Het Ervaringsfonds Een initiatief van staatssecretaris Van Brempt en minister Vandenbroucke.
 …. VOOR LOKAAL SOCIAAL BELEID
ZELFZORG EN INTERNET EEN HAALBARE KAART IN OOST-VLAANDEREN?!
ZELFZORG EN LOKAAL SOCIAAL BELEID EEN HAALBARE KAART?
Lokaal beleid kinderopvang Stuurgroep Brede School 11 februari 2008 Sylvia Walravens Stafmedewerker lokaal beleid kinderopvang.
Studiedag 11 december Programma 13u00 Start studiedag Minister Frank Vandenbroucke Presentatie visietekst 13u45 Werkgroepen rond proefprojecten.
Convenant Opmaak strategisch plan operationeel actieplan 2008 Opmaak strategisch plan operationeel actieplan 2008.
Een kansenpas voor het onderwijs 1.De kansenpas 2.OK-pas (Oudenaardse Kansenpas) 3.Schoolkosten, cultuurparticipatie & kansenpas 4.De OK-pas in het onderwijs.
Flankerend onderwijsbeleid. Waarom? Vlaams lokaal onderwijsbeleid heeft lokale hefbomen nodig vb inzake kleuterparticipatie, spijbelen,… + lokale besturen.
Het Europees Sociaal Fonds F.A.Q. Ontmoeting 10 februari 2010 Service Public de Programmation Int é gration Sociale, avec le soutien de l ’ Union Europ.
Studiedag project onderwijs, stage en tewerkstelling van jongeren met ASS.
Maandag 20 juni 2005Lokaal Sociaal Beleid Gent Infovergadering LSB-FORUM KINDEROPVANG (Lokaal Overleg Kinderopvang)
Vrijdag 1 augustus 2014Lokaal Sociaal Beleid Gent Startvergadering FORUM JURIDISCHE BEGELEIDING.
1 De wereld aan je voeten ! Kiezen voor wetenschap, technologie en ondernemen in “a global world”
Thematische workshop Thematische workshop Ondernemerschap.
Welkom Voorlichtingsbijeenkomst ESF-EQUAL Tweede tranche Pieter Stroink.
Als publieke dienstverlener wil de VDAB : voor werkzoekenden,
Uit zorg voor personen met dementie en hun familie Vlaams minister Inge Vervotte Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.
Lokale acties en campagnes alcohol en drugs Werkgroep lokale acties en campagnes.
Ecce ama! Is een EQUAL project van ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid.
Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf Workshop Buitenschrijnwerk – Oplossingen voor Toegankelijkheid Jan Desmyter.
Ecce ama! Is een EQUAL project van ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid.
Titel ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen te bevorderen, en.
Belang, rol en voordelen van een Europese koepel 11/02/
1 Het nieuwe Partnerschapsverdrag Toelichting bij een evolutie.
1 Sociaal werk: voor of met de patiënt? Vlaams Patiëntenplatform vzw 14 oktober 2010.
Informatiemoment bedrijven 23 augustus 2007 Programma: 10u00Inleiding door burgemeester Hendrickx 10u15(Brand)veiligheid op de industriezone(s) 11u00 Aanpassingswerken.
1 European Union Regional Policy – Employment, Social Affairs and Inclusion EUROPEES SOCIAAL FONDS MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID.
Het aanvraagformulier Medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) Het document downloaden van de website van het Programma.
ZELFZORG EN LOKAAL SOCIAAL BELEID HOE MAKEN WE DIT HAALBAAR?
En de WMO TOEGEPASTE MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING.
FVIB | KENNISCENTRUM SAMENWERKEN IN ASSOCIATIE De meerwaarde van samenwerking in een vrij beroep. ESF: Bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid.
Samenwerking bij tandartsen algemene inleiding en situering van de huidige situatie. Paul De Hondt Stafmedewerker STV-Innovatie & Arbeid.
VVSG Inspiratiedag – 2 april 2015 Lokaal loket kinderopvang.
Hoorzitting de Commissie voor de Transversale Aangelegenheden - Gemeenschapsbevoegdheden van de Senaat 11 mei 2015 Julien Van Geertsom.
Infosessie Oproep Versterkt Streekbeleid 354. Versterkt streekbeleid Inhoud en doelstelling.
PERSLANCERING Streekpact RESOC Antwerpen.
JOBCOACHING vzw VOKANS UNIZO 19 april Vokans vzw Visie en missie VisiePermanente vorming Participatie arbeidsmarkt Fundamenteel recht.
ISB-CONGRES – 17 MAART 2011 KINDEROPVANG EN SPORT.
Decreet Lokale Diensteneconomie Rol van RESOC en FORUM Lokaal Werkgelegenheidsbeleid.
1 Centrum voor Gelijke Kansenbeleid Centrum voor Gelijke Kansenbeleid Gelijke Kansen beleid Actiepunten
ViaVia Info-presentatie
Visieontwikkeling gezinsopvang
Lokaal loket kinderopvang
Ellie Kuipers iov VCOK vzw - VVSG - Komma vzw
Branko Hagen, congres ‘Inclusiviteit werkt!’,
Infosessie: attesten inkomenstarief 11, 18 en 20 januari 2016 Sofie Delcourt – VVSG Stafmedewerker Kinderopvang
ESF Jobcoaches VLUCHTELINGENWERK VLAANDEREN.
SIGNAALNOTA LOP MIDDELKERKE.
Lokaal loket kinderopvang
Hoe zit het werkveld praktisch in elkaar?
Transcript van de presentatie:

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. Slotevenement KOBE Kinderopvang en Bedrijven 29 augustus 2006

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. KOBE is een project van SPK vzw Partners en stuurgroepleden : vzw KIKO, KIG, VOKA Kempen, ABVV, ACV, Resoc, RICK

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. Evolutie najaar ‘03 werkgroep KIG-VOKA maart ‘04 – augustus ’06project KOBE Gefinancierd door ESF en VESOC!

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. Programma 13u30Onthaal 14u00Welkomstwoord 14u05Omschrijving van de projectdoelstellingen en projectrealisaties 14u20Reflecties van de partners 14u50Beleidsaanbevelingen 15u00Toelichting actieplan “Flexibele en occasionele kinderopvang” door Vlaams Minister Inge Vervotte 15u20Slotwoord 15u30Babyborrel

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. Projectdoelstelling Het verhogen van de participatie van (vrouwelijke) werkzoekenden op de Kempense arbeidsmarkt.

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. Pilootregio Geel - Laakdal - Westerlo - Hoge vrouwelijke werkloosheid - Aanwezigheid secundaire en quartaire sector met typische ploegendienst - Capaciteitstekort kinderopvang

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. Subdoelstellingen -Interactieve portaalsite + callcenter -Tweeledige sensibilisatiecampagne -Creëren van bijkomende opvangplaatsen en van flexibele en/of urgente kinderopvangmogelijkheden

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. Interactieve portaalsite

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen.

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. Interactieve portaalsite Zoekfunctie opvanginitiatieven en vrijetijdsbesteding (speelwerking, sportactiviteiten, kinderateliers,...) Inschrijven en contacten leggen met opvanginitiatief Forum Wet- en regelgeving Bekendmaking via verschillende kanalen.

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. Callcenter → wachttijden  Sprake van lange “wachtlijsten”  Inschrijvingslijsten ≠ wachtlijsten  Marktgegevens: meten is weten

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. Concept kinderopvangorganisatie marktgegevens centrale wachtlijstgegevens internet beveiligd

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen.

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. Tweeledige sensibilisatie -Zorgtaken en kinderzorg zijn een gezinsprobleem i.p.v. enkel een vrouwenprobleem -Doorbreken van de negatieve sfeer rond urgente en/of flexibele kinderopvang

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. Kinderopvang = gezinsprobleem

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. Urgente/flexibele kinderopvang ≠ slecht ouderschap

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. Creëren van bijkomende opvangplaatsen De KOBE-formule Bedrijf reserveert kindplaats in bestaand opvanginitiatief

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. De KOBE-formule voordelen voor bedrijf -Grotere aantrekkingskracht (recrutering en retentie); -Oplossing voor opvangbehoeften van de werknemers -Kinderopvang in de directe omgeving (max.10 km) van uw bedrijf; - Kwaliteitsvolle kinderopvang; -Basisaanbod kinderopvang + aanvullend indien nodig.

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. De KOBE-formule voorwaarden/beperkingen -Kinderopvang 0-3 jaar; -Groepsopvang (mini-crèche, kinderdagverblijf) -Zelfstandige plaatsen (gerealiseerd na ); -Ouders betalen een bijdrage -Fiscale aftrek > kostprijs!!! € 6530 > € 4400 (per plaats per jaar)

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. De KOBE-formule voordelen voor het opvanginitiatief - ↑ aantal zelfstandige opvangplaatsen (capaciteitsuitbreiding); - ↑ openingsuren/-momenten; - ↑ opvangvorm; - ↑ inkomsten; - ↑ tewerkstelling (directe en indirecte).

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. De KOBE-formule voordelen voor de werknemers -Gegarandeerd kwaliteitsvolle kinderopvang; -Combinatie gezin – arbeid; -Mogelijkheid tot aanvullend aanbod; -Toch betaalbaar bedrag (€ 16/dag, waarvan € 11,40 fiscaal aftrekbaar); -Band met werkgever gerespecteerd.

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. Drempels Wat met gebruikers versus niet-gebruikers? Kostprijs op lange termijn indien vraag/aanbod toeneemt? Wat met werknemers versus niet-werknemers? Een pionier is nodig!

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. Creëren van bijkomende opvangplaatsen De KOBE-formule vertaald naar eigen settings

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. De KOBE-formule vertaald naar eigen settings 1.IRMM → start mini-crèche sept ’06 2.Westerlo → start KDV maart ‘07 3.Stelen (Geel) → start nog niet voorzien

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. Creëren van bijkomende opvangplaatsen !!! succesfactor: overleg !!! -Lokaal overleg kinderopvang -Bestaande overlegstructuren -Intermediairen

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. Toekomstperspectieven Betrokken actoren blijvend informeren en sensibiliseren tot samenwerking!

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. Toekomstperspectieven Instrumenten verder verspreiden en uitbreiden –Kobeweb –Sensibilisatiecampagne –Handleidingen –Behoefteonderzoek –Instrument wachttijden

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. Reflecties van de partners - Tine Horsten, VOKA (werkgevers) - Gerrit Verlinden, ACV (werknemers) - Barbara Deseyn, zelfst. kinderopvang

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. Reflecties van de partners Aanleiding tot deelname -Belangenbehartiging van de werkgevers -VOKA als intermediair Ervaringen en valkuilen Verwachtingen

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. Reflecties van de partners Aanleiding tot deelname -Belangenbehartiging van de werknemers -De sociale partner als intermediair (informatie en sensibilisatie) Ervaringen en valkuilen Verwachtingen

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. Reflecties van de partners Aanleiding tot deelname -Opportuniteiten voor de (zelfst.) kinderopvang Ervaringen en valkuilen -Bedrijven -IRMM als buitenbeentje Verwachtingen

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. Beleidsaanbevelingen -Stimuleren van overleg, informeren en sensibiliseren; -Mogelijkheden tot pilootprojecten; -Financiële ondersteuning informatie- en sensibilisatiecampagnes; -Uitbreiding fiscale aftrekbaarheid; -Ondersteuning regionale coördinatiecel.

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. Actieplan “Flexibele en occasionele kinderopvang” Inge Vervotte, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. KOBE -Geboren:29 augustus Adres: Geel-Laakdal-Westerlo De Kempen -Cadeautip: uw engagement Bedankt voor uw aanwezigheid!