Stichting Welzijn Bommelerwaard Samen zoeken naar een oplossing!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
‘Makelaar Informele Zorg’
Advertisements

In Veilige Handen: Preventie van seksueel misbruik in vrijwilligerswerk met minderjarigen Tijdens deze presentatie proberen we een beeld te schetsen van.
Centrale werkwinkel D:
Het Centrum Voor Dienstverlening
VÓÓR Welzijn Loosduinen
Mentorproject Haarlem
Maatschappelijke Stage. Maatschappelijke Stage 23 september 2010 Zet projectbureau MaS Dymf van Dooren.
De inhoud en invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) NAAMBert Holman DATUMoktober 2006 PLAATSAmsterdam.
De inhoud en invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) DATUM1 december 2005 PLAATSNISB Bewegen als levenslange uitdaging.
Bas van den Hoogen Wisselwerk maatschappelijke stages.
Welkom Tweede openbare casuïstiekbespreking 2012
Centrum voor Jeugd en Gezin CJG-Ameland
Veilig Jeugdwerk Veilig Jeugdwerk is jeugdwerk met gezonde verhoudingen tussen leidinggevenden en deelnemers. Het is van belang om mogelijk misbruik te.
Werken in de wijk 17 april 2013 Karin Landuyt
Onderzoek kwetsbare gezinnen de noodzaak tot ontschotting
   .
Stichting Schuilplaats
Context CJG = Focus op talenten en competenties, op wat de jeugd (al) wél kan = eigen kracht Leefwereld van jeugd en ouders staat centraal.
Welkom MAS
Welkom Tweede openbare casuïstiekbespreking 2013
Welkom Vierde en laatste openbare casuïstiekbespreking 2013 Netwerk Palliatieve Zorg Waardenland.
Welkom Eerste openbare casuïstiekbespreking 2013
Kracht, onafhankelijkheid en eigen regie. Het grijze gevaar.
Stichting Hulp in Praktijk. VISIE  Christenen mobiliseren om iets te doen aan de nood in de samenleving;  Mensen met elkaar in contact brengen;  de.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pink Hilverdink, Nederlands Jeugdinstituut.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
Uitgangspunten Focus op talenten en competenties, op wat de jeugd (al) wél kan = eigen kracht Leefwereld van jeugd en ouders staat centraal.
Lokaal Makelaarschap en Maatschappelijke Stage = 3 Driebergen, 7 oktober 2008 José Roelands Mieke Erlings.
MAATSCHAPPELIJKE STAGES VOOR JONGEREN
Even voorstellen: Nathalie van de Garde,
Welkom bij de lancering van GOvoorelkaar Dé verbinding tussen hulpvragers en vrijwilligers!
Casuïstiekbespreking Dementie en palliatieve zorg
KANSEN VOOR KINDEREN EN OUDERS.
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.
Wijzigingen in de zorg van AWBZ naar Wmo
Burgerinitiatieven.
TRAJEKT Samen kunnen we alles
De WMO…, toch nog beter dan verwacht? Hans kuijpers 24 mei 2007.
SAMEN STERK VOOR DEN HAAG. CIJFERS 16 vrijwilligersorganisaties 2000 zorgvrijwilligers 8000 kwetsbare Hagenaars (jongeren, ouderen, verstandelijk gehandicapten.
RMC Radius verbindt Op 1 januari 2015 zijn RMC, Regionaal Maatschappelijk Centrum en Radius, welzijnsorganisatie Land van Cuijk gefuseerd. RMC Radius heeft.
Feroaringen yn’e soarch foar it individu en it doarp ledengearkomste feriening doarpsbelangen Garyp Doeke A. Fokkema / Wethâlder gemeente Tytsjerksteradiel.
De Wet maatschappelijke ondersteuning. Waar gaan wij u over informeren Wat is de Wet maatschappelijke ondersteuning? Hoe werkt het wanneer u zich aanmeldt.
Wat is Digitale marktplaats voor hulp, klusjes en zorg Laagdrempelig, veilig en eenvoudig hulpmiddel om elkaar te vinden. Via een organisatie of rechtstreeks.
Bijeenkomst mantelzorg- en vrijwilligers beleid Gemeente Zundert, 2015 Eva van den Broek.
Respijtzorg werkconferentie ‘...respijt op maat Drenthe’ 15 april 2015 B. Bijl.
Landelijke Beroepsvereniging Coördinatoren vrijwilligerswerk Corry Baarsma, lid van bestuur AGORA Regiocoördinator vrijwilligerswerk bij grote zorginstelling.
Vrijwilligersbeleid & Mantelzorg voorlichtingsavond 19 september 2007 Hans Hoes.
MEE Groningen Algemene presentatie. 2  Mensen met een verstandelijke, lichamelijke beperking en/of een chronische ziekte  Anderen die beperkingen in.
De Wmo is meer dan zorg? Commissie Samenleving, maandag 17 maart 2008.
VOORSTELLING ‘…Als je niet weet waar te beginnen…’
Platform Informele Zorg Beleidskader MO
24 februari 2016 Den Herd, Bladel Platform Informele Zorg.
Maatschappelijke Stage in de Sport 23 september 2010.
Workshop door Emmy van Brakel en Petra van der Horst d.d. 9 december 2010 Project de Kanteling CG-Raad, CSO en Programma VCP.
M-Pact Vrijwilligers(werk) en asielzoekers 20 april 2016.
Evaluatieverslag coördinator ouderensteunpunten gemeente Landerd.
Wat heb jij mantelzorgers te bieden?. Leerdoelen Je onderzoekt en benoemt welke ondersteuningsbehoefte de mantelzorger heeft. Je bespreekt met de mantelzorger.
Bunschoten Marktplein sociaal domein 29 september 2016.
ViaVia Info-presentatie
Samen werken aan leefbaarheid
Eenzaamheid, welzijn en zorg
Steunpunt Mantelzorg (ZwolleDoet!)
MARKANT centrum voor mantelzorg
Adviesraad Sociaal Domein
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.
Taken en verantwoordelijkheden LOB-Specialist (decaan/LOB-coördinator)
Naar een stad waarin iedereen meedoet
Mantelzorgteam Saam Welzijn
Transcript van de presentatie:

Stichting Welzijn Bommelerwaard Samen zoeken naar een oplossing!

Informatie, advies en ondersteuning Ouderenwerk Mantelzorg Ondersteuning bij dementieproblematiek Vrijwilligerswerk Maatschappelijke stage Spel &..

Ouderenwerk Ondersteuning organisaties bij het opzetten van activiteiten Ondersteuning en begeleiding van ouderen in de thuissituatie

Mantelzorgondersteuning Ondersteuning en begeleiding van (overbelaste) mantelzorgers, jong en oud.

Dementieconsulent Informeren, ondersteunen en begeleiden van mensen met dementie en hun naasten in de thuissituatie totdat ze worden opgenomen (of komen te overlijden)

Vrijwilligerswerk Voor iedere burger passend vrijwilligerswerk Digitale vacaturebank Deskundigheidsbevordering Talentenbank

Ondersteuning vrijwilligerswerk Informatie verstrekken Advies (gesprekken) met vrijwilligersorganisaties Themabijeenkomsten, trainingen Promotie vrijwilligerswerk

Meldpunt vrijwillige hulpverlening Informatie verstrekken Inventarisatie netwerk van de hulpvrager Vrijwillige inzet voor kwetsbare burgers (zonder netwerk) Contact onderhouden met verwijzers

Jeugd en jongeren Maatschappelijke stage: Werven stageplaatsen Advisering en ondersteuning van (vrijwilligers-) organisaties bij het invoeren en uitvoeren van de MaS Spel &.. Combinatiefunctionarissen: Het organiseren en uitvoeren van activiteiten voor jongeren op het gebied van sport, spel en cultuur.

Transities in zicht Meer samenwerking en afstemming met andere disciplines als buurtteams, dorps- en wijkraden en vrijwilligersorganisaties Netwerkcoach inzetten ter versterking van het netwerk van individuele burgers Signaleren van probleemsituaties Inspelen op burgerinitiatieven en ondersteuning bieden Talentenregister, Mijn talent Bommelerwaard

Vragen? U kunt bij ons terecht! Telefoon: (dagelijks tussen uur) Website: