De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Samen werken aan leefbaarheid

Verwante presentaties


Presentatie over: "Samen werken aan leefbaarheid"— Transcript van de presentatie:

1 Samen werken aan leefbaarheid

2 39 organisaties werken samen
In Beesd voor elkaar werken 39 vrijwilligersorganisaties en professionele organisaties op het gebied van zorg, welzijn, sport, recreatie, cultuur en educatie op basis van gelijkwaardigheid samen.

3 Uitgangspunten Binnen vrijwel elk dorp en elke stadswijk zijn al heel veel initiatieven, die echter veelal onvoldoende van elkaars activiteiten op de hoogte zijn en nauwelijks samenwerken. Het bij elkaar brengen van vrijwilligersorganisaties en professionele organisaties in een lokaal netwerk zorgt voor tal van nieuwe initiatieven en activiteiten en geeft inwoners een veel positievere ervaring van cohesie en nabuurschap.

4 Doelen • Bevorderen sociale cohesie en leefbaarheid;
• verbeteren van lokale zorg en welzijn; • versterken intrinsieke motivatie van inwoners.

5 Aanpak Beesd voor elkaar
Dorpshuis/buurthuis als centrale en neutrale plek. Vrijwilligersorganisaties samenbrengen; zij vormen immers de weerslag van de sociale cohesie in de lokale gemeenschap. Hen verbinden met de professionele organisaties voor zorg en welzijn. Netwerk zichtbaar maken in de lokale gemeenschap en alle inwoners er bij betrekken

6 Manier van samenwerken
Volledige gelijkwaardigheid. Iedere organisatie behoudt eigen identiteit. Zelforganiserend zonder bestuursstructuur. Coördinator faciliteert samenwerking; zorgt ervoor dat de organisaties elkaar vinden, versterken en ondersteunen.

7 Resultaat Beesd voor elkaar
Motivatie tot nieuwe initiatieven en activiteiten. Verbetering van zorg en welzijn, mede door betere signalering en preventie; Sterker gevoel van cohesie, modern nabuurschap; Nadrukkelijke versterking van de leefbaarheid in de lokale gemeenschap. Dorps/buurthuis met sterke maatschappelijke functie.

8 Lokale gemeenschapszorg netwerken in wijken en dorpen stimuleren, initiëren en ondersteunen.


Download ppt "Samen werken aan leefbaarheid"

Verwante presentaties


Ads door Google