De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Steunpunt Mantelzorg (ZwolleDoet!)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Steunpunt Mantelzorg (ZwolleDoet!)"— Transcript van de presentatie:

1 Steunpunt Mantelzorg (ZwolleDoet!)
ondersteunt mantelzorgers. Ze brengt mantelzorgers, vrijwilligers en/of organisaties die hulp nodig hebben met elkaar in contact.

2 Wat is de doelgroep van Informele en Mantelzorg?
Mantelzorgers Hulpvragers Vrijwilligers

3 Wie is mantelzorger? Mantelzorgers zorgen voor een chronisch zieke,
gehandicapte of hulpbehoevende partner, familielid, vriend, buur of kennis. Mantelzorgers zijn geen professionele zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met de hulpbehoevende. Mantelzorg is vaak langdurig en intensief.

4 Cultuurverschil & mantelzorg
Mantelzorgers die zorgen voor iemand met een andere cultuur of afkomst dan de Nederlandse, kunnen tegen allerlei knelpunten aanlopen. Die knelpunten kunnen de zorg voor hun naaste verzwaren.

5 Mantelzorgondersteuning:
Een persoonlijk gesprek / luisterend oor Informatiematerialen in verschillende talen Thema-avonden /Lotgenotencontacten Ondersteuningsgroep dementie i.s.m. Mindfit Mantelzorgsalon (i.s.m. WijZ Welzijn) Vertaalmaatjes Bruggenbouwers: i.s.m. Travers en WijZ Alzheimer café: met verschillende organisaties. Respijtzorg (vrijwillige thuiszorg) Samen aan de slag (i.s.m. Windesheim) Inzet van een vrijwilliger/terminale/palliatieve zorg.

6 Waarom vertaalmaatje? Vertaalmaatjes zijn vrijwilligers die zowel Nederlands als een vreemde taal beheersen en als steuntje in de rug optreden bij gesprekken tussen mantelzorgers/hulpvragers en (zorg)instanties.

7 Taken Vertaalmaatjes nemen geen beslissingen een geven geen adviezen. Ze zijn er als steuntje in de rug. De verantwoordelijkheid ligt bij de mantelzorger, hulpvrager en (zorg)professional.

8 Bruggenbouwers

9 Overige activiteiten: Dag van de Mantelzorg

10 U kunt een afspraak maken bij:
Steunpunt Mantelzorg Burgemeester Drijbersingel 11 8021 DA Zwolle Tel:

11 Vragen ???


Download ppt "Steunpunt Mantelzorg (ZwolleDoet!)"

Verwante presentaties


Ads door Google