Kritische dialoog: Digitalisering in het aanbod bewegingsonderwijs

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
HET DIGITALE ARBEIDSPLEIN Het Digitale Arbeidsplein is een website ontwikkeld in het kader van het project “Zelfmanagement van de eigen loopbaan” van MeijerConsult.
Advertisements

Lesgeven over duurzame ontwikkeling
Kijk op praktijk zó moet het!.
Voorbeelden van innoverende toekomstige techniek bij C-Leren?
Educatieve videotoepassingen in het voortgezet onderwijs Behoefte en beoordeling van onderwijsprofessionals.
Maaike Vervoort & Ellen van den Berg
Probleem Studenten op een opleidingsschool maken niet altijd even optimaal gebruik van elkaars expertise(praktijkkennis) en van de expertise van de mentoren,
Normen Ga van een positieve intentie uit Communiceer respectvol
Methodisch werken met creatief-agogische middelen
Digitaal Presenteren Publiek boeien Aandacht vasthouden s.
Experimenteren met ict in het mbo Loek Nieuwenhuis, Irma van der Neut, Kirsten de Ries IVA, Tilburg University 23 april 2012.
Versterk het rendement van je onderwijs met T-PACK
Lesgeven over duurzame ontwikkeling
Nieuwe media in het onderwijs: wat brengt de toekomst. prof. dr
Gezonde School Conferentie MBO Vitaal voor leren en werken 7 april
Twente’s got Talent.. Integratie van ICT in natuur- en techniekonderwijs Petra Fisser & Chantal Velthuis 31 januari 2013.
Leerlingen voorbereiden op een digitale samenleving: scholen en internet Els Kuiper (VU) en Monique Volman (VU/HAN)
Volgen in SO / PrO Studiedag Speciaal Onderwijs 18 jan 2012
Bijeenkomst 8 Summatieve toetsing
PeerWise samen meerkeuzevragen maken & beantwoorden
Studietaak De studietaak staat centraal
Integratie van ICT in de vakken Zin en Onzin van Leren met ICT Themaconferentie VOR 2004 Joke Voogt, Paul Groot en Willem Bustraan.
© IVA Evaluatie Actieplan Verbonden met ICT. © IVA Evaluatie actieplan verbonden met ICT 13 verschillende projecten (po, vo, mbo) Survey onder docenten.
HUMAN MOVEMENT & SPORT er in 2028 uit?
Presentatie 9 juni 2011 Excellente onderwijsprogrammering Bijeenkomst van sectievertegenwoordigers in het kader van de PSG-Expeditie donderdag 9 juni 2011.
Verrijkte Content Helicon Studiedag 2013, Velp John Hanswijk.
Marktgroep Digitaal Werken
27 juni 2014 BEPERKINGEN BIJ TOLERANTIES 1.  in de eerste opleidingsfase max. 12 stp inzetten.  stagepunten zijn nooit tolereerbaar  Vanaf nu geldt.
Kom verder. Saxion. Kijk op de praktijk! HSN- Brugge -15 november 2014 Maaike Vervoort.
Toetsbeleid en digitaal toetsen casus HvA
Beoordelen leermiddelen
OPDRACHT 3 vakdidactiek Mbo
Den Haag 13 november 2012 i-COACH Opleiding i-COACH 2012 Leontine van Schie Ruud Westra 1.
Coach’s Eye: sometimes all it takes is looking at a specific moment to improve your performance.
De nieuwe digitale leeromgeving van Biologie voor Jou
Doe eerst dit Zet uw mobiele telefoon, tablet of laptop aan Log in als student op Socrative.com, kies kamernummer X (hoofdletterongevoelig) In Socrative.
Improving Mental Health by Sharing Knowledge Themacertificaat Welbevinden en Sociale Veiligheid Marjolein Keij, Jeroen Lammers 21 oktober, 2015.
Bijeenkomst September 2015
Onderwijsvernieuwingen: onderwijskunde, innovatietheorie en maatschappelijke context LA
Al die digitale spullen, moeten we dat wel willen? Studiedag Voortgezet Onderwijs een verdiepend gesprek: digitalisering in het aanbod bewegingsonderwijs.
Bijeenkomst September 2015
WELKOM VAKDIACTIEK PEDAGOGIEK 1.1
Digitale geletterdheid Vaardigheden en attitudes voor de 21e eeuw.
Studiemiddag vakdidactiek/opleidingsdidactiek PTH Windesheim 3 december Verzorgd door ECENT/OTIB Op uitnodiging van Theo Last en Wim Sterken n Peter Smulders.
Bijeenkomst 3.  Welkom en vragen  Terugblik thema  Doelen  Verwerken van het huiswerk  Leerdoelen formuleren  Taxonomie van Bloom  Huiswerk.
Managen analyseren 6 adviseren creëren organiseren begeleiden In kaart brengen Organisaties communicatieve r maken Iets doen ontstaan Mensen.
VAD bijeenkomst 1.2. Inhoud VAD bijeenkomst Welkom 2.Huishoudelijke mededelingen 3.Test kwalificatie dossier 4.Terugblik en bespreken thuisopdrachten.
Toelichting op het ontwikkelen van digitale content.
Krachtige STEM-leraren vormen: naar een multidisciplinair didactiektraject als OPO binnen de lerarenopleiding Heleen Bossuyt & Nele Vandamme.
TERUGBLIK De koppeling naar de praktijk. Flipping the classroom.
WELKOM Tweede jaars OGP6 Onderzoek Bijeenkomst
Jo Tondeur, Jasmine Hacquaert (UGent) Jeroen Thys (Groep T) Luc Vandeput (KHLeuven) Wouter Hustinx (PHLimburg) Velov/A’pen, februari 2012 iTeacher Education:
Welkom! iPad in de brugklassen 26 mei De meerwaarde van de iPad in de les
Bijeenkomst 4: Van lesdoelen naar leeractiviteiten
Loopbaancompetenties
Presentatie EduCheck SOML
ICT-integratie in de lerarenopleiding: TPACK als oplossing?
Docentvaardigheden ICT Mediawijsheid
Beeldcommunicatie in de GGZ
Snappet.
Project vakdidactiek gedragswetenschappen
Les 4 De Docent: Voorbereiden op de les.
ICT als didactisch middel
Mijn visie op onderwijs
Taalontwikkelend lesgeven: een didactische methode voor álle docenten!
VO – HBO aansluiting reflecteren 15 maart 2018
Toetsing Vakdidactiek 2.
Vakdidactiek EP 2 bijeenkomst 2
Cijferloos lesgeven bij talen
The Future Teacher 3.0.
Transcript van de presentatie:

Kritische dialoog: Digitalisering in het aanbod bewegingsonderwijs Symposium 'Van tikken naar taggen 2015' Digitalisering in bewegingsonderwijs en sport Kritische dialoog: Digitalisering in het aanbod bewegingsonderwijs o.l.v. Jaap Kleinpaste

inleiding tot een kritische dialoog column aansluiten bij bestaande vakdidactiek geen voldongen feiten en/of gestolde wetenschappelijke inzichten dialoog van kritische volgers artikel in de KVLO

focus van de dialoog vakdidactisch gebruik van nieuwe technologieën in bewegingsonderwijs en sport op basis van: Content Knowledge (CK) de centrale feiten, concepten, theorieën en procedures van een bepaald vakgebied, maar ook kennis van de manier waarop het vakgebied zich uitbreidt. Pedagogical Knowledge (PK) de manier waarop leerlingen leren, hun (mis)concepties, inzet van leermiddelen, evaluatie van leren, klassenmanagement, lesvoorbereiding en -uitvoering. Technological Knowledge (TK) kennis van media, dit kunnen traditionele media zijn zoals een whiteboard, een beamer, maar ook  moderne media, zoals het internet een tablet en digitale video. 

OPA in TPACK Technological Knowledge (TK) Content Knowledge (CK) Pedagogical Knowledge (PK)

OPA in TPACK Omgeving Activiteit Persoon

onderwerpen voor de dialoog wat willen we bereiken met ons vak? hoe willen we deze doelen bereiken? op welke wijze kan technologie (smal perspectief) ons daarbij ondersteunen? smal perspectief techological knowledge: toepassingen die nauw aansluiten bij de bestaande vakdidactiek en die mogelijkheden in zich dragen om elementen van het motorische leerproces (zoals instructie, feedback) te verbeteren.

een voorbeeld de LO APP Deze app is een verzameling van informatie voor ons vak, het bevat BO video's, VO video's, niveau video's, leskaarten, shuttle-run-tests en een overzicht van andere bruikbare apps in het bewegingsonderwijs. Media Gestuurd Leren MGL helpt je om op een vernieuwende manier met jouw sport bezig te zijn. De app is bedoeld voor leerlingen, studenten, docenten, trainers, kortom alle mensen die geïnteresseerd zijn in sport. Deze apps zijn ontwikkeld en worden gelegitimeerd vanuit een verschillende vakvisie op bewegen en sport. Het is er in deze bijeenkomst niet om te doen om met elkaar in dialoog te gaan over de verschillende vakvisies en de pedagogisch-didactische consequenties daarvan.

waar gaat het dan wel om? Heeft het meerwaarde om nieuwe technologieën op pedagogisch-didactische wijze in te zetten in bewegingsonderwijs en sport, gebaseerd op je eigen vakvisie en pedagogische-didactische uitwerking van de vakvisie? Zo ja, wat is dan die meerwaarde?

methodisch-didactisch een kader bewegen verbeteren bewegen regelen gezond bewegen methodisch-didactisch pedagogisch ethisch Zijn er verschillen in de beoordeling voor het gebruik van nieuwe technologieën in bewegingsonderwijs en sport op basis van de doelstellingen voor het onderwijs? Zijn er verschillen in de beoordeling voor het gebruik van nieuwe technologieën in bewegingsonderwijs en sport op basis van de beoordelingsperspectieven?