Voordia: Presentatie bij de gebedskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij het Onzevader: alleen afbeeldingen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Lied 328:1-3 1 Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen. Laat in 't hart dat naar U hoort uw genade binnenstromen. Heilig ons, dat wij U geven.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1991 Celmar Music! 1/5 ONZE VADER (Marcel Zimmer) Onze Vader in de hemel, heilig is uw.
Paragraaf 4 Beeldende kunst en muziek
Zingen Vers 1 Hoor, onze Vader, hoor ons aan
Zingen: Gezang 181d onze vader
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Help, ik heb hulp nodig!. Help, ik heb hulp nodig!
Welkom op TOV!.
ONDERWEG MET DAGRANTSOENEN
Ze huilde en zijn voeten werden nat door haar tranen.
De belgen hebben een nieuwe tempel Een duidelijk bewijs van een nieuw geloof…
To be a Christian without prayer is no more possible than to be alive without breathing.” – Martin Luther King.
Ds. Jasper Klapwijk Jezus leert je bidden Voorganger Thema
Voordia: Presentatie bij de gebedskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij het Onzevader: alleen afbeeldingen.
Voordia: Presentatie bij de wetskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij de 10 geboden: alleen afbeeldingen.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
In deze dienst zal Ds. Geertsema voorgaan. Na de zegen zingen we Lb. 457 : Schriftlezing: Micha 1 : 1 - 9, Micha 3 Tekst: Micha 3 : 11 en 12.
Voordia: Presentatie bij de gebedskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij het Onzevader: alleen afbeeldingen.
Viering in de Lucaskerk Zondag 24 augustus 2014 Ds. Wim Bisschop.
Bidden.
Voordia: Presentatie bij de belijdeniskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij de 12 artikelen: alleen.
Op weg naar het vormsel.
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
ALS EEN HERT VERLANGT……
Voordia: Presentatie bij de wetskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij de 10 geboden: alleen afbeeldingen.
1  2  3  4   5  6 .
Viering in de Lucaskerk Zondag 24 augustus 2014 Ds. Wim Bisschop.
Vers 1 O allerhoogste Majesteit, die in het rijk der heerlijkheid de heem'len hebt tot Uwen troon, wij roepen U, in Uwen Zoon, die voor ons heeft genoeg.
Zondag 6 mei 2012 middagdienst 1 Psalm 84 : 1, 4 Als je bidt zal Hij je geven Gezang 456: 2, 3 Abba Vader Psalm 26 : 1, 5 Matheus 6: 5-8 Cat. Zondag 45:
Zondagavond 8 maart 2015.
Een kort gebed door de werknemers… Onze Vader die aan het bureau zit, dat ons werk licht weze,
In deze dienst zal Ds. M. van Veelen voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 126: 1 Na de zegen Ps. 99: 1, 2 Schriftlezing: Jes 52:7-10 en 1 Joh.1:1-4 Tekst:
1 Ruimte hieronder vrijhouden! Welkom in de Opstandingskerk
Welkom Voorganger: Dhr. J. Smit Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: J. Tijssen Schriftlezing: Mattheus 6: 5-13.
DE BERGREDE (5) WELKOM.
Protestantse Gemeente te Huissen Hartelijk Welkom in deze Kerstnachtdienst 24 december 2015 m.m.v. gospelkoor Promises o.l.v. Marieke Peters voorganger:
ELKAAR (VER)DRAGEN Witte Donderdag. Het Laatste Avondmaal.
Achtergrondartikel E. D E S MET, Het Onzevader Onverwachts in het Nieuw, in Kerk en Leven, 10 september 2014, p
Welkom in deze kerkdienst Biddag voor gewas en arbeid (en school )
Welkom deze avond in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate Thema: Gebed: ‘4G’ van Gods gemeente.
WOORD VAN JEZUS.
Avondmaalsviering volgens model 5 (1/8) Vg.:De Heer zij met u. Gem.:ZIJN GEES IS IN ONS MIDDEN. Vg: Ik wens jullie allemaal vrede toe. Gem: VREDE, OOK.
Welkom en Afkondigingen > ♫OPW:236 ♫OPW:91 ♪146C:1,2 ✝PS139 ♪868:1,2,3 ✡Verkondiging ♪885:1,2 €Collecten ♪575:1,6 ◆Zegen.
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate Thema: Bartimeüs en de Heere Jezus.
Welkom in deze kerkdienst
De STRIJD om ons denken.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen
Geloofsgemeenschap De Goede Herder
OF DOE JE EN VOEL JE WAT JE BENT?
Derde zondag 40-dagentijd
3 December 2017 Thema: Sta je klaar? 1e Advent
Zondag 19 november Oude Dorpskerk Bunnik
Zondag 17 december Derde zondag van advent
Zondag 24 december 2017 Thema: Ik doe mee
Gebed. ‘Lessen in gebed’ Thema’s: vergeving, voorziening, opdracht, leiding, gebed, relatie.
Veel mensen vinden bidden nog niet zo gemakkelijk. Hoe zou dat komen?
Welkom in deze kerkdienst
Hoe is uw naam, waar zijt Gij te vinden?
(solo) Hoe is Uw naam, waar zijt Gij te vinden? Eeuwige God,
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Transcript van de presentatie:

Voordia: Presentatie bij de gebedskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij het Onzevader: alleen afbeeldingen en afbeeldingen + eenvoudige tekst (www.geloofnu.nl). Over bidden met gebruik van afbeeldingen staat extra info op de site. Tip: Bid de klassieke en eenvoudige versie met twee stemmen, zie extra dia’s. Leg altijd uit dat de driehoek symbool is voor God. Bid het Onzevader in eenvoudige taal met afb.; of: Gebruik de klassieke versie en beam de afbeeldingen erbij. Afbeeldingen uit het Onzevader kunnen ook gecombineerd worden met eigen afbeeldingen in een vrij gebed. Bij kringgebed om beurten één of enkele platen ‘langsbidden’. Deel de kaart evt. uit en laat meewijzen (bestellen via site). Herhaling van tekst en beeld geeft verdieping in betekenis. Gebruik van een afb. op gepast moment geeft extra inhoud aan afbeelding en legt link tussen belijden en verkondiging. Vb: preek over het loven van God. Symbool is handen heffen (=praisen). De afbeelding van de 1e bede gebruiken. www.geloofnu.nl ©GELOOF.NU, www.geloofnu.nl

Het Onzevader in afbeeldingen en eenvoudige tekst. Ik bid tot God Het Onzevader in afbeeldingen en eenvoudige tekst. ©GELOOF.NU, www.geloofnu.nl

Onze Vader in de hemel,

Zorg dat alle mensen U eren.

Zorg dat alle mensen geloven dat U koning bent.

Zorg dat iedereen doet wat U wilt, net als de engelen in de hemel.

Wilt U ons vandaag eten geven?

Wilt U onze zonden vergeven, zoals wij het goedmaken met anderen?

Bewaar ons voor zonde, en red ons van de duivel.

Want U bent koning. U bent de sterkste. Voor U is alle eer Want U bent koning. U bent de sterkste. Voor U is alle eer. Nu en altijd.

Dat is zeker. Amen.

©GELOOF.NU, www.geloofnu.nl

©GELOOF.NU, www.geloofnu.nl

Onze Vader eenvoudig klassiek Onze Vader in de hemel, zorg dat alle mensen U eren. Zorg dat alle mensen geloven dat U koning bent. Zorg dat iedereen doet wat U wilt, net als de engelen in de hemel. Wilt U ons vandaag eten geven? Wilt U onze zonden vergeven, zoals wij het goedmaken met anderen? Bewaar ons voor zonde, en red ons van de duivel. Want U bent koning. U bent de sterkste. Voor U is alle eer. Nu en altijd. Dat is zeker. Amen. Onze Vader die in de hemel woont, Uw naam worde geheiligd, Uw koninkrijk kome, Uw wil geschiede, zoals in de hemel, zo ook op de aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood. En vergeef ons onze schulden gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren. En leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Amen.

te lezen door twee stemmen. Onze Vader in de hemel, zorg dat alle mensen U eren. Uw naam worde geheiligd. Zorg dat alle mensen geloven dat U Koning bent. Uw koninkrijk kome. Zorg dat iedereen doet wat U wilt, net als de engelen in de hemel. Uw wil geschiede, zoals in de hemel, zo ook op de aarde. Wilt U ons vandaag eten geven? Geef ons heden ons dagelijks brood. Wilt U onze zonden vergeven, zoals wij het goedmaken met anderen? En vergeef ons onze schulden gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren. Bewaar ons voor zonde, en red ons van de duivel. En leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want U bent Koning. U bent de sterkste. Voor U is alle eer. Nu en altijd. Van U is het koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Dat is zeker. Amen. Onze Vader Eenvoudig en klassiek ineengeschoven, te lezen door twee stemmen. Het laatste woord amen kan ook samen gezegd worden. ©GELOOF.NU, www.geloofnu.nl