De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voordia: Presentatie bij de wetskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij de 10 geboden: alleen afbeeldingen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voordia: Presentatie bij de wetskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij de 10 geboden: alleen afbeeldingen."— Transcript van de presentatie:

1 Voordia: Presentatie bij de wetskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij de 10 geboden: alleen afbeeldingen en afbeeldingen + eenvoudige tekst ( Afbeelding: Links/rood het verbod, rechts/groen gebod; resp.negatief/pos. De wet in eenvoudige tekst is in kolommen, (eerst verboden dan geboden), of in rijen te lezen (verbod en gebod achtereen). Tip: laat verbod en gebod door twee stemmen voorlezen. Leg altijd uit dat de driehoek symbool is voor God. Vertel de wet aan de hand van de afbeeldingen; of: Lees de wet in eenvoudige taal voor met afb.; of: Gebruik de klassieke versie en beam de afbeeldingen erbij. Deel de kaart evt. uit en laat meewijzen (bestellen via site). Herhaling van tekst en beeld geeft verdieping in betekenis. Gebruik van een afb. op gepast moment geeft extra inhoud aan afbeelding en legt link tussen belijden en verkondiging. Vb: preek over materialisme en afbeelding 1e gebod gebruiken. ©GELOOF.NU,

2 De 10 geboden in afbeeldingen en eenvoudige tekst.
Ik luister naar God De 10 geboden in afbeeldingen en eenvoudige tekst. ©GELOOF.NU,

3 Dien geen andere God. Vertrouw alleen op mij.
1

4 Maak geen beeld van Mij. Vereer Mij zoals Ik wil.
2

5 Vloek niet. Spreek goed over Mij.
3

6 Werk niet altijd. Vier samen mijn feestdag.
4

7 Wees niet ongehoorzaam. Heb respect voor je ouders.
5

8 Dood niemand. Zorg goed voor elkaar.
6

9 Maak je huwelijk niet stuk. Blijf elkaar trouw.
7

10 Steel niet. Ga goed om met wat je hebt.
8

11 Lieg niet. Spreek goed over elkaar.
9

12 Wees niet jaloers. Wees tevreden.
10

13 God zegt: Houd van Mij en houd van mensen.
©GELOOF.NU,

14

15 God zegt: Ik ben de HEER, jullie God. Ik heb je bevrijd.
1. Dien geen andere god. 2. Maak geen beeld van Mij. 3. Vloek niet. 4. Werk niet altijd. 5. Wees niet ongehoorzaam. 6. Dood niemand. 7. Maak je huwelijk niet stuk. 8. Steel niet 9. Lieg niet 10. Wees niet jaloers Vertrouw alleen op Mij. Vereer Mij zoals Ik wil. Spreek goed over Mij. Vier samen mijn feestdag. Heb respect voor je ouders. Zorg goed voor elkaar. Blijf elkaar trouw. Ga goed om met wat je hebt. Spreek goed over elkaar. Wees tevreden. ©GELOOF.NU,

16 ©GELOOF.NU, www.geloofnu.nl

17 ©GELOOF.NU, www.geloofnu.nl

18 God zegt: Houd van Mij ©GELOOF.NU,

19 en houd van mensen. ©GELOOF.NU,


Download ppt "Voordia: Presentatie bij de wetskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij de 10 geboden: alleen afbeeldingen."

Verwante presentaties


Ads door Google