GODS NAMEN verklaren wie HIJ is.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Video clip scheermesjes fabrikant….
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Het dak eraf Marcus21-12.
JEZUS zegt: Ik ben de Goede Herder Gisteren en Heden Dezelfde.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Wie is God en wat is Zijn Naam
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Bestemming God eren ….
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
THEMA: Gods naam is….
Jezus vroeg zijn leerlingen: `Wie is de Mensenzoon volgens de mensen?' Matt 16/13.
God en ons.
HOEZO BIDDEN?.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
Deel II verzoening.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
De ENE GOD & zijn Zoon (I).
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Welkom in deze kerkdienst
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Echad één! Hoor Israël Hoor, Israel: de Here is onze God; de Here is
Psalm 11:4, De HERE woont in zijn heilig paleis, de HERE heeft in de hemel zijn troon; zijn ogen slaan gade, zijn blikken doorvorsen de mensenkinderen.
‘voor de kinderen’.
God is trouw Hij gaf zijn woord
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
GOD LEREN KENNEN WIE IS GOD? Jakob bij Pniël.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Genade schenken 1.
Verlangen naar licht.
Preek Tekst: Johannes 20: 5-9.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Welkom Kerstnachtdienst 2014.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Preek Jakobus 2:
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
30 november 2014 Zoetermeer. Gezang 1 ('Enige Gezangen') 5 "Gedenkt en viert, met vee en magen, Den Sabbath, na zesdaagse vlijt: God schiep 't heelal.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
De geboorte van Simson Richteren 13.
25 september 2014 Bodegraven Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 1Korinthe 15.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
12 maart 2015 Bodegraven. terugblik...  inleiding op het Johannes-evangelie  de proloog van Johannes 1:1 t/m 3  onderwerp: het woord (>logos) van God,
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
2 13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israelieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen:
“ Mijn handen hebben de hemelen uitgespannen, Ik riep het sterrenleger te voorschijn” Jes.45:12.
Het evangelie van de opstanding
1 Van David. Een psalm. Aldus luidt het woord des HEREN tot mijn Here: Zet u aan mijn rechterhand, totdat Ik uw vijanden gelegd heb als een voetbank voor.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Een voorbeeld dat navolging verdient
Rotterdam. Romeinen 9 19 Gij zult nu tot mij zeggen: Wat heeft Hij dan nog aan te merken? Want wie wederstaat zijn wil? Gr. BOULÉMA = raad,
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
5 november 2015 Bodegraven. terugblik...  Johannes 3: het nachtelijke gesprek tussen Nicodemus, "de leraar van Israël" en Jezus  onderwerp: wedergeboorte.
24 januari 2015 Den Haag. Nebukadnezar  machthebben van het Babylonische rijk en verwoester van de tempel & Jeruzalem 2Kronieken 36  het gouden hoofd.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Transcript van de presentatie:

GODS NAMEN verklaren wie HIJ is

Elohim Adonai JaHWeH El - Shaddai JHVH-JIREH JHVH-ROPHE JEZUS JHVH-NISSI JHVH-SHALOM JHVH-SHAMMAH JHVH - ROHI JHVH - TSIDKENU JHVH-ZEBAOTH

in Hem woont de ganse volheid der Godheid lichamelijk CHRISTUS Col.2:9

11. Ik, Ik ben de HERE, en buiten Mij is er geen Verlosser.” EXCLUSIEF Jesaja 43:10,11 10. “opdat gij het weet en in Mij gelooft en inziet, dat Ik dezelfde ben; vóór Mij is er geen God geformeerd en na Mij zal er geen zijn. 11. Ik, Ik ben de HERE, en buiten Mij is er geen Verlosser.” “Want er is één God en ook één Middelaar tussen God en mensen, de mens Christus Jezus, die Zich gegeven heeft tot een losprijs voor allen”.

EXCLUSIEF “Want er is één God en ook één Middelaar tussen God en mensen, de mens Christus Jezus, die Zich gegeven heeft tot een losprijs voor allen.” 1 Tim.2:5 “Want er is één God en ook één Middelaar tussen God en mensen, de mens Christus Jezus, die Zich gegeven heeft tot een losprijs voor allen”.

EXCLUSIEF …”dat door de naam van Jezus Christus, de Nazoreeër, die gij gekruisigd hebt, maar die God heeft opgewekt uit de doden, dat door die naam deze hier gezond voor u staat. 12. En de behoudenis is in niemand anders, want er is ook onder de hemel geen andere Naam aan de mensen gegeven, waardoor wij moeten behouden worden. Hand.4:10.12 “Want er is één God en ook één Middelaar tussen God en mensen, de mens Christus Jezus, die Zich gegeven heeft tot een losprijs voor allen”.

GOD KENNEN - ZIJN NAAM Elohim JaHWeH Adonai Exodus 3:13 "Daarop zei Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israëlieten kom en hun zeg: De God van uw vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen: HOE IS ZIJN NAAM, wat moet ik hun dan antwoorden ?" Elohim JaHWeH Adonai 6.823 x 2.570 x 300 x ( DE HERE ) ( GOD ) ( De Here )

26. en Ik heb hun Uw Naam bekend gemaakt en Ik zal hem bekend maken,” Joh.17:3,6,26 “3. Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. 6. Ik heb Uw Naam geopenbaard aan de mensen, die Gij Mij uit de wereld gegeven hebt. 26. en Ik heb hun Uw Naam bekend gemaakt en Ik zal hem bekend maken,”

GODS NAMEN ELOHIM DE GODHEID 2500 x

ELOHIM EEN DRIE-ENIGE GOD ! 2570 x Deut.10:17 "Want de HERE uw God, is de God der goden en de Here der Heren, de grote, sterke en ontzagwekkende God." "EL" = KRACHT, STERKTE, MACHT "ELOAH" = DE STERKE, DE ONTZAGWEKKENDE "ELOHIM" = meervoudsvorm, niet zozeer getalsmatig, maar gevoelsmatig: grote intensiteit, complexiteit ( b.v. panim (meervoud) = gezicht (enkelvoud) ) ELOHIM = "DE GODHEID" Ex.20 "IK ben de HERE, uw ELOHIM" == (niet: "Wij zijn uw ELOHIM") EEN DRIE-ENIGE GOD ! CHRISTUS is in de ELOHIM ! Jesaja 9:5 Joh.1:3

WAT DEED GOD VOORDAT HIJ DE WERELD SCHIEP ? Luther: “TOEN SNEED GOD STOKKEN OM OP DE RUGGEN TE SLAAN VAN ONBESCHAAMDE VRAGERS”

14. Het Woord is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond” Joh.1:1,3,14 “In den beginne was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God. 3. Alle dingen zijn door het Woord geworden en zonder dit is geen ding geworden, dat geworden is. 14. Het Woord is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond”

600 km hoog atmosfeer: 100 km Maan: 400.000 km Zon: 150 miljoen km Hubble telescoop atmosfeer: 100 km

Een “zwart gat”

Ring Nebula

“Licht Echo”

Mars

Saturnus

“ Mijn handen hebben de hemelen uitgespannen, Ik riep het sterrenleger te voorschijn” Jes.45:12

De Aarde en de Maan

Aarde

de ZON de AARDE

Jupiter is 1 pixel op de punt van de hoek. ZON Sirius Jupiter is 1 pixel op de punt van de hoek. De AARDE is niet zichtbaar op deze schaal.

De Melkweg -- onze ZON is een stipje (in het vierkant)

en als een stofje aan een weegschaal” Jes.40:15 “Zie, volken zijn geacht als een druppel aan een emmer 17.“Alle volken zijn als niets voor Hem, zij worden door Hem beschouwd als nietig en ijdel. en als een stofje aan een weegschaal” Jes.40:15

“IK ben het die de aarde maakte en de mens daarop. geschapen heb… “IK ben het die de aarde maakte en de mens daarop geschapen heb….” Jes.45:12

“Het begrijpen is mij te wonderbaar, te verheven, Psalm 19:2 “De hemelen vertellen Gods eer, en het uitspansel verkondigt het werk van Zijn handen” “Het begrijpen is mij te wonderbaar, te verheven, ik kan er niet bij.” Psalm 139:6

ELOHIM EEN DRIE-ENIGE GOD ! 2570 x Deut.10:17 "Want de HERE uw God, is de God der goden en de Here der Heren, de grote, sterke en ontzagwekkende God." "EL" = KRACHT, STERKTE, MACHT "ELOAH" = DE STERKE, DE ONTZAGWEKKENDE "ELOHIM" = meervoudsvorm, niet zozeer getalsmatig, maar gevoelsmatig: grote intensiteit, complexiteit ( b.v. panim (meervoud) = gezicht (enkelvoud) ) ELOHIM = "DE GODHEID" Ex.20 "IK ben de HERE, uw ELOHIM" == (niet: "Wij zijn uw ELOHIM") EEN DRIE-ENIGE GOD ! CHRISTUS is in de ELOHIM ! Jesaja 9:5 Joh.1:3

en 3. de heerschappij rust op zijn Sterke God, Eeuwige Vader, Jesaja 9:5 5. “ Want 1. een Kind (Kerst) is ons geboren, 2. een Zoon is ons gegeven, (Golgotha) en 3. de heerschappij rust op zijn schouder (1000-jarig Vrederijk) en men noemt hem: Wonderbare Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst.”

GODS NAMEN JAHWEH IK BEN het de HERE 6823 x

het TETRA- GRAMMATON de VIER LETTERS HOE IS ZIJN NAAM ? Exodus 3:14 "Als zij mij vragen: hoe is Zijn naam - wat moet ik dan antwoorden ? Toen zeide God tot Mozes: IK BEN DIE IK BEN. En Hij zeide: Aldus zult gij tot de Israëlieten zeggen: IK BEN heeft mij tot u gezonden. 15. Voorts zeide God tot Mozes: Aldus zult gij tot de Israëlieten zeggen: JHVH, de God van uw vaderen, de God van Abraham, de God van Isaäk en de God van Jakob heeft mij tot u gezonden; dit is Mijn Naam voor eeuwig en zó wil Ik aangeroepen worden van geslacht tot geslacht."" het TETRA- GRAMMATON de VIER LETTERS Dus beter niet de naam JEHOVAH gebruiken, omdat dat een foutieve samenvoeging is van de klinkers van ADONAI tussen de vier letters JHVH JHVH = JaHWeH ADONAI = Heer AdOnAi JAHOVAH

“IK BEN”” JAHWEH JEZUS CHRISTUS IK ben het levende brood IK ben de ware wijnstok IK ben het licht van de wereld. Eer Abraham was, BEN IK. IK ben de deur. IK ben de goede herder. IK ben de opstanding en het leven. IK ben de weg, de waarheid en het leven. IK ben de Alpha en de Oméga JEZUS CHRISTUS

Elohim JaHWeH Adonai JEZUS El - Shaddai JHVH-JIREH Zijn NAAM is wonderbaar !! (3x) “JEZUS mijn HEER” De Koning van deez’ aard, is alle hulde waard Zijn NAAM is wonderbaar, JEZUS mijn HEER Hij is de Herder, de Rots aller eeuwen Almachtig God is Hij ! Laten w’ons buigen, Hem eer betuigen JEZUS El - Shaddai JHVH-JIREH