Stof om over na te denken…

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Life in the universe.
Advertisements

GOD is liefde.
n Leo presenteerd De voorstelling loopt vanzelf verder
Waarom stierf Jezus aan het kruis?
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Visie, missie en kernwaarden
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Dit is echt fascinerend!
Er is een Kindeke. Er is een Kindeke Er is een Kindeke geboren op d’ aard; Er is een Kindeke geboren op d’ aard;
De schepping.
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
HET ZONNESTELSEL. We hebben in de ruimte zoals
Psalm 8 1 ¶ Voor de koorleider. Op de wijs van De Gatitische. Een psalm van David. HEER, onze Heer, hoe machtig is uw naam op heel de aarde. U die aan.
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
Zomaar een kaartje.
Vaderdag 2013.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
Zingen Liedboek 477 : 1,2 Geest van hierboven, leer ons geloven,
Zingen Vers 1 Geloofd zijt Gij, God onzen Heer,
Deel II verzoening.
De Ben Adam Psalm 8.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
WELKOM OP TOV!.
A.Ik laat mijn computer 24 uur per dag aan staan B.Gemiddeld 8-16 uur C.Ik zet mijn computer altijd uit als ik hem niet gebruik.
WELKOM TOV’ERS.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
“In den beginne schiep God de hemel en de aarde …”
“De andere kant van de medaille”
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
De heerlijkheid van God zien…
Hartelijk welkom in deze dienst
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
WELKOM IN DE CHRISTUS TRIUMFATORKERK
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Preek Jakobus 2:
Stof om over na te denken…
Zingen Vers 1 Laat ons nu vrolijk zingen! Komt, heft uw liedren aan
Psalm 8 6 U (God) hebt hem (de mens) bijna een god gemaakt, hem gekroond met glans en glorie 7 hem toevertrouwd het werk van uw handen en alles aan zijn.
Zingen Refrein Heer, onze Heer, hoe machtig is uw Naam
“ Mijn handen hebben de hemelen uitgespannen, Ik riep het sterrenleger te voorschijn” Jes.45:12.
Zingen Heer, onze Heer, hoe machtig is uw naam op heel de aarde.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Welkom.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Geloof is je inlogcode Op zoek naar God?.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
Vragen een eeuwige God is de HEER Hij is een goddelijke Persoon: Vader uw Man en uw Maker, 54: 5a.
Topnerd Tycho Reis naar de ruimte.
Genesis 1:1-6:8 (1) WELKOM. Psalm 29: 1  Hemelingen, buigt u neer,  geeft de HERE kracht en eer,  geeft de HERE heerlijkheid,  looft zijn naam en.
Voorganger: ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 9 – 20.
Liturgie ♪8b: 1,2,3,4 1,2,3,4 ♫ELB471: ref1/ref2 ref1/ref2 ♪975: 1,2,3 1,2,3 ✝Ps: ✝Fil.4: ♪8: 1,3,4,6 1,3,4,6 ✞Verkondiging ♪823: 1,4,5.
Les 7 Schepper Wat doe ik hier vandaag?
Blok II God de Vader In de komende zes lessen leer je God de Vader beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
Psalm 8 Heer, wat bent U goed! U ziet alles en iedereen op de aarde.
Stendal-syndroom: Florence
Dit is echt fascinerend!
Dit is echt fascinerend!
Transcript van de presentatie:

Stof om over na te denken… Hoe Groot Zijn We Echt? Stof om over na te denken… By Marc Vanderbruggen

Zo ziet U het eens anders! Op deze foto ziet U de Aarde (earth) in vergelijking tot de andere kleine planeten van ons zonnestelsel; niet slecht van ons.

De volgende foto toont ons opnieuw de Aarde, maar nu staan de grotere planeten van ons zonnestelsel er ook bij. Ai, we worden al heel wat kleiner…

Nu zullen we er ter vergelijking even de zon bijhalen … en wat blijkt ? De planeten stellen niets meer voor en de aarde is nog slechts een (heel kleine) erwt… Amaai !

Indien we nog verder dan onze zon kijken blijkt dat de zon in vergelijking met andere sterren maar heel klein is…. Jupiter is nog slechts 1 pixel groot De Aarde … Allee zeg, ze is zelfs niet meer te zien op dit beeld

Indien we tenslotte gaan vergelijken met de rode reuzen, Antares en Betelgeuse, dan is onze zon nog slechts 1 pixel groot Antares is de 15e helderste ster in het heelal en is meer dan 1000 lichtjaar van ons verwijderd Wat met de Aarde? Tja, de Aarde, we zullen maar zwijgen zeker? Ze is nog slechts een nietig klein niemendalletje in dat immense heelal.

En wij dan ? Hoe groot zijn wij nog? Hoe groot waren de dingen waar wij ons vandaag druk over gemaakt hebben? Het leven dus maar van de goede kant bekijken en ervan genieten! Bye !!! Of … misschien lees je toch ook nog best even dit (een kleine appendix) :

Ja, voor het geval u nog iets meer wil weten … Aan het begin van alles staat de eeuwige Ene God: ondoorgrondelijk ‘Mysterie van Liefde’ Hij heeft het onmetelijke heelal doen ontstaan in de loop van miljoenen jaren… En Hij heeft ook aan JOU gedacht, iemand met wie Hij in persoonlijke relatie kon treden…

Hij droomde jou als zijn beeld en gelijkenis, bekwaam tot liefde, begiftigd met reflexief bewustzijn en vrije wil (met het risico dat je je van je Maker kon afkeren en jezelf voor god zou houden) Vandaag draagt Hij jou nog altijd in zijn hart…

Don’t forget it never ever ! Klein mensje, ook vandaag draagt Hij jou aan zijn hart… Want zozeer heeft Hij de wereld liefgehad dat Hij zijn enige Zoon heeft gezonden niet om te oordelen maar opdat de wereld gered zou worden… In Jezus houdt God jouw hand stevig vast… Don’t forget it never ever !

Als ik naar de hemel kijk, het kunstwerk van uw vingers, Als ik maan en sterren zie, die Gij daar hebt gezet : Ach, wat is de mens dan, dat Gij naar Hem omziet, 't mensenkind, dat Gij zo voor hem zorgt ? – Niet veel minder dan een engel hebt Gij hem geschapen, hem gekroond met luister en met eer. – Heel uw schepping aan hem onderworpen, alles aan zijn voeten neergelegd; Runderen en schapen overal, ook de wilde dieren op de velden; Vogels in de lucht en vissen in de zee, al wat wemelt in de oceanen. – Heer, onze Heer, hoe groot zijt Gij, hoe ontzagwekkend is uw Naam op aarde !

Heer, onze Heer, hoe groot zijt Gij, hoe ontzagwekkend is uw Naam op aarde ! (appendix bvv)