De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stendal-syndroom: Florence

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stendal-syndroom: Florence"— Transcript van de presentatie:

1

2 Stendal-syndroom: Florence

3 Stendal-syndroom: Parijs

4 Rome (Via Appia)

5

6 vs 2 Heer, onze Heer, hoe machtig is uw naam op heel de aarde vs 10

7 vs 2 Heer, onze Heer, hoe machtig is uw naam op heel de aarde vs 2c/3 Van sterren ver weg tot baby's dichtbij (groot naar klein) vs 8/9 Van schapen dichtbij tot zeedieren ver weg (klein naar groot) vs 10

8 vs 2 Heer, onze Heer, hoe machtig is uw naam op heel de aarde vs 2c/3 Van sterren ver weg tot baby's dichtbij (groot naar klein) vs 4/5 Wat klein: Wat is de sterveling? vs 6/7 Wat groot: Bijna een god vs 8/9 Van schapen dichtbij tot zeedieren ver weg (klein naar groot) vs 10

9

10

11

12 Vingers van God 1) maakt de wereld

13 Vingers van God 1) maakt de wereld 2) schrijft de wet
Nadat de HEER dit alles op de Sinai tegen Mozes had gezegd, gaf hij hem de twee platen van het verbond, de stenen platen, door Gods vinger beschreven. (Exodus 31:18)

14 Vingers van God 1) maakt de wereld 2) schrijft de wet
3) bevrijding en oordeel Bedenk dat u zelf slaaf was in Egypte totdat de HEER, uw God, u met sterke hand en opgeheven arm bevrijdde. (Deut. 5:15) Maar als Ik de demonen uitdrijf met de vinger van God dan is kennelijk het koninkrijk van God bij u gekomen. (Luk. 11:20)

15 Vingers van God Jezus 1) maakt de wereld 2) schrijft de wet
3) bevrijding en oordeel draagt de straf De hogepriesters en de schriftgeleerden zagen welke wonderen hij verrichtte en hoorden de kinderen in de tempel ‘Hosanna voor de Zoon van David!’ roepen, en ze waren hoogst verontwaardigd. Ze gingen hem vragen: ‘Hoort u wat ze zeggen?’ En Jezus antwoordde hun: ‘Jazeker! Hebt u dan nooit gelezen: “Door de mond van kinderen en zuigelingen hebt u zich een loflied laten zingen”?’ Zo liet hij hen staan, en hij ging de stad uit... (Mat 21:15-17)

16 Vingers van God Jezus 1) maakt de wereld 2) schrijft de wet
vleesgeworden gehoorzaamheid 3) bevrijding en oordeel draagt de straf

17 Vingers van God Jezus 1) maakt de wereld komt in de wereld
2) schrijft de wet vleesgeworden gehoorzaamheid 3) bevrijding en oordeel draagt de straf maar nu de tijd ten einde loopt heeft hij tot ons gesproken door zijn Zoon, die hij heeft aangewezen als enig erfgenaam en door wie hij de wereld heeft geschapen. In hem schittert Gods luister, hij is zijn evenbeeld, hij schraagt de schepping met zijn machtig woord (Hebr. 1:2-3)

18 Ps 8 Hebr 2 wat is dan de sterveling dat u aan hem denkt,
het mensenkind dat u naar hem omziet? U hebt hem bijna een god gemaakt, hem gekroond met glans en glorie, hem toevertrouwd het werk van uw handen en alles aan zijn voeten gelegd wat is de mens U hebt hem voor korte tijd lager dan de engelen geplaatst; u hebt hem met eer en luister gekroond, alles hebt u aan hem onderworpen.

19 Ps 8 Hebr 2 Even onder 'elohim' U hebt hem bijna een god gemaakt,
U hebt hem voor korte tijd lager dan de engelen geplaatst; Even onder 'elohim'

20


Download ppt "Stendal-syndroom: Florence"

Verwante presentaties


Ads door Google