Zeekadetkorps “Willem Ruys”. Het Zeekadetkorps Willem Ruys is een jeugdvereniging voor jongens en meisjes van 10 tot 18 jaar. Onze doelstelling is tweeledig:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evolutie! Inhoudsopgave: 1. Evolutie diersoorten en de mens.
Advertisements

‘Ga jij over de rooie’? GGD Hollands Noorden
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Reflecties Onderzoek ‘Jeugdwerk met maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren’ Tineke Van de Walle Vakgroep Sociale Agogiek, Universiteit Gent Steunpunt.
Je bent wijs als je van ieder mens leren wilt.
Het is vandaag Girlsday!
“Een reis naar Licht”.
Dit is spreekbeurt Van Joris Ozinga.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Jongeren, natuur en mobiele telefoons
Introductiebijeenkomst
EMANCIPATIE en HOOGBEGAAFDHEID Een interactieve lezing, gegeven door Willem Wind (ProWat.nl), op de Dag van de Hoogbegaafdheid 2008.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
GOMARUS COLLEGE ASSEN. 2 DE DEELNAME  We wilden vanuit de oude situatie als school een nieuwe start maken t.a.v. ons kantine aanbod en beleid. We hebben.
Discipelschap.
Van Maybel, Dewi, Sarah, Allysha, Karin, Tamia en Giselle van Maybel, Dewi, Sarah, Allysha, Karin, Tamia en Giselle.
‘Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft.’
Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk
Bijbelverhalen voor kinderen in de township
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Het is vandaag Girlsday!
Tuin en Timmer management
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
Discipelschap.
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
Ab Kan Restaurant beheerder.
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
Godsdienst 1.
 Een uitvoerder is ongeveer de baas als er iets gebouwd moet worden. Hij/zij regelt de plannen en zorgt voor alle benodigheden. De uitvoerder werkt.
Wet inburgering Heleen Veringa
RYLA D1610 Rotary Youth Leadership Awards.
De tong.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
28 mei 2012.
Wie geef jij een glimlach?
Wat is het eigenlijk? Welke bedoeling zit erachter? Waarom is dit belangrijk voor mij? Wat, hoe, wanneer, wie en vragen!
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
Ik ben Ulrike Seynaeve en ik ben 18 jaar oud. Op 18 november 1991 werd ik geboren te Torhout, maar al men hele leven lang woon ik te Lichtervelde. En.
MENSELIJKE ONTWIKKELING OUDER-KIND RELATIE 0 – 3 JAAR
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Samenwerkingsverband Regio IJssel-Vecht
Kindertehuis in Ghana.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
HOF VAN EDEN Adam en Eva.
Door: Ilona Jochems Daan de Fretes
OPLEIDING HOCKEYTRAINER
Rots & Water Marien Lokerse.
" Wie zijn eigenlijk mijn PC-vrienden?"
Lidia Laat kinderen dromen.
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
18 augustus 2013 Den Haag. 11 Het woord is betrouwbaar: immers, indien wij met Hem stierven, zullen wij ook met Hem leven; 12 indien wij volharden, zullen.
HIJ GAF ZIJN EIGEN ZOON. Tijdens een zondagavond zangdienst in een kerk gaf de dominee het woord aan een oude man, die daar zondag te gast was. De man.
Welkom in de samenkomst
Nieuwsbrief 7 december 2012 Agenda: 11 december: groep 7 en 7/8 excursie havenmuseum 14 december: kerst creamiddag 19 december: kerstviering vanaf
Kaarten op tafel.
Stage: Basisschool de Klingerberg
Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers levert u de arbeidsongeschiktheidsverzekering met.
Stellingen voor gebruik bij visieontwikkeling op seksuele vorming in het (v)so.
Thema 4.
WAT maakt ons UNIEK?. We houden van aanpakken! We leren door gewoon te doen de praktijk We houden niet van boeken We zijn schatten We willen graag nu.
Mythes over onderhoud en Hout
Verlichting: Filosofische stroming uit de 18de eeuw waarin geloof en absolute macht plaats moest maken voor verstand, vrijheid en gelijkheid.
Willen Joris en Monique rijdenWillen Joris en Monique rijden? 'S-PORTCAFÉ Vrijwilligers vinden & binden.
Nu even niet misschien later wel.
SPORTCENTRUM HELSDINGEN: OOG VOOR JOUW KIND! Oog voor jouw kind. Dat is wat wij belangrijk vinden. Onze bevlogen zwemonderwijzers kijken waar jouw kind.
Van harte WELKOM op INDABA
Beleids plan Beleidsplan wat in het Grommertje staat is richting gevend. Bestuur wil graag uw mening weten. De uitgangspunten / keuzes van.
Heb je je boot verlaten?.
Transcript van de presentatie:

Zeekadetkorps “Willem Ruys”

Het Zeekadetkorps Willem Ruys is een jeugdvereniging voor jongens en meisjes van 10 tot 18 jaar. Onze doelstelling is tweeledig: de jeugd iets meegeven waar ze hun hele leven wat aan hebben en interesse kweken voor een beroep in de nautische wereld. We hebben een drijvend clubhuis Het Ponton, een groot schip de Pax (oud-opleidingsschip van de marine, 33 meter) en een aantal kleine vaartuigen zoals roei- en zeilvletjes en een motorjol. Op staat meer informatie over onze vereniging. Wie zijn wij?

Watersport, maar wel veilig Met zijn allen plezier maken

Opleidingsschip o.s. Pax Teamspirit en samenwerking

Ontgroening door Neptunes Competitie op het water

We leren ze watersporten, zeilen, roeien, varen met een motorsloep en een groot schip. Alle bijkomende randzaken zoals vaarregels, marifoongebruik, onderhoud, reparaties en dergelijke worden in een lesprogramma eerst spelenderwijs en later wat meer serieus behandeld. Wij stimuleren het behalen van vaarbewijzen en andere certificaten. Sommige jongeren kiezen voor een maritiem beroep, andere houden het bij de recreatieve watersport, maar de beleving van plezier op en om het water blijft een ieder nog vele jaren bij. Veel oud-leden spreken nog steeds met veel passie over die goede oude tijd bij het korps! Wat doen we?

Wij willen onze leden de best mogelijke veiligheid bieden. Daarom houden we regelmatig brand-, EHBO- en andere veiligheidsoefeningen zoals de man over boord manoeuvre en omslaan met een zeilvlet. Tijdens de watersportactiviteiten, die voornamelijk op de Rijn plaatsvinden, hebben we te maken met scheepvaart. Een veiligheidboot is hierbij een belangrijke schakel en eigenlijk onmisbaar. Via de Marine hebben wij reeds enkele malen een oude rubberboot geschonken gekregen. Wat voor hen niet meer goed was, konden wij nog goed gebruiken! Hij werd dan ook zeer intensief gebruikt. Met het oog op veiligheid? Oude reddingsboot in actie EHBO oefening

Helaas is onze rubberboot dermate ernstig beschadigd dat hij niet meer gebruikt kan worden. Er zit een scheur in een tube die niet meer te repareren is. Onze wens is een nieuwe veiligheidsboot om de veiligheid van de jeugd te kunnen waarborgen. Onze wens De hiernaast afgebeelde boot voldoet aan al onze wensen, en is door de scheepvaart inspectie goedgekeurd. Vanwege de duurzaamheid willen wij een geheel kunststof boot met ruimte voor onze bestaande buitenboord motor. Misschien wilt u ons een helpen om de aanschaf van dit belangrijke vaartuig mogelijk te maken?