Schoolproject in beeld

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

Dag 4. Dag 4 “We zijn er bijna… we zijn er bijna, nog maar 1 nachtje onderweg”. Dag 4 van het dagboek Hallootjes allemaal, “We zijn er bijna… we zijn.
Interactum Lectoraat Kantelende kennis
Wat kun je doen in keuzemenu?
Christophel Columbus.
D o e d a g E I N Z E Wat wil ik worden? Ga ik naar Technisch, of naar ASO? Wil ik denkwerk doen? Of toch liever iets met mijn handen? … Al deze vragen.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Beelden storm.
Wie is rijk ? & wie is arm ?.
Verslag Bomen kappen groep 8, georganiseerd vanuit het IKL
DE WATERSNOOD.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
O.B.S. De Brink 8M PowerPointpresentatie IKL. Hier zijn we al hard aan het werken.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Hoofdstukken PRENTEN BOEK.
Anne-Frank.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
School:Cbs het Kompas Groep:7-8 Project:Weidevogels
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
Hall Of Fame Gemaakt door Demy van Bergen Alexander Steenis
IKL project door: Kiki Pappers
ZEEKLASSEN LARA MAUD.
Zeeklas Kim en Aurélie..
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
Door: Türken  Groep 2.  Groep 3.  Groep 4.  Groep 5.  Groep 7.  Groep 8.  En nog foto’s.
Zaterdag 30 juni 2012 Wij waren nog nooit in Kijkduin geweest en waren vroeg op stap gegaan, zelfs in de winkels was het nog rustig.
Gemaakt door: Cas van de Pol, Joost Blitterswijk, Amber Janssens & Tessa Gumbs.
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
't was 't tiende of 't vijftiende huis in 'n rij..
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
we moesten de auto nog afgeven, dus daar hadden we ook al een probleem, van ja, waar dan te slapen.
Glow.
Glow.
Functionaliteit en decoratie Interactieve les 17 juni 2009 Gemeente Museum Den Haag Leo van Rutten – rk basisschool De Fontein.
Verslag fotosynthese. Gemaakt door: Ben Bitter, Bert Kupers Klas: SH3B
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
INLEIDING Murat en Dave.
Wolvecamp tentoonstelling
De planten. 29 mei 2008 De dukdalf.  Wij zijn met de hele klas naar buiten gegaan. Toen kregen we een paar planten voor het groepje, want we hadden.
Power Point excursie Hallo lezers, dit is onze Power Point over de excursie naar het van Gogh museum.
By Jeffrey & Jeffrey.. Wat hebben we gedaan? Wij hebben gekozen voor een lamp te maken, dit is een oud examen werkstuk van hier naast hebben.
Interpreteren van data
Op een Zaterdag middag gingen we even uitwaaien Muziek – Clarinet Concerto van Mozart.
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
Het verhaal van Pasen.
E-minds Gemaakt door: Marie Joëlle. Menu.  E-minds  Foto's  Zwem game  Stop filmpje.
Op een warm strand, Vlak bij een groot oerwoud, kwamen vijf krokodilletjes uit hun ei.
Hoooo zo leuk. En dan nu komt de ……… GALLO - ROMEINS MUSEUM Dat was een museum in tongeren we gingen er met de trein naartoe. En dan moesten we kiezen.
pluskrant PLUSKLAS OMMEN Het is hier heel gezellig en leuk.
Dit is de rooster Voetbalcompetitie Datum Wedstrijd Uitslag ma. 21/05 5a – 5b 1-0 di. 22/05 5c – 6a 6-0 do. 24/05 6b – 6c 0-4 vr. 25/05 5a – 5c 0-3 di.
Module 2: Heelal Door: Annemarie Leunissen, Roxane Giuntoni, Sinduja Sivapathasundaralingam en Stan Knoops.
  Met groep 8 mee ! We hebben de laatste tijd weer veel met groep 8 gedaan, En in deze krant hebben we door de kinderen uit groep 8 allemaal leuke dingen.
Zeeklas!!! Laura –andrea EnRuth. Eerste dag van zeeklas!!! We vertrokken in Genk met de trein naar zee. De treinreis duurde lang het was ook warm maar.
Stage bij “Het Licht”. Mijn stage bij “Het Licht” begon een beetje rommelig want ik kreeg op het laatste moment te horen dat ik mijn stage bij een ander.
Herinneringskamp Westerbork
Stage: Basisschool de Klingerberg
THE LION KING The Musical. Musical  In december 2012 ben ik in London naar de musical ‘The Lion King’ geweest. Ik was er een aantal jaren daarvoor ook.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Kamp dag een Er was eens een klas groep 5/6 Die gingen op kamp in Helden.
Naam: Florian van Rijsbergen Groep: 8 Reis Noorwegen 27 mei-31mei 2015
Bedrijfsbezoeken 2015  Groenhart, Kluster, Ruiter en Eipie.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
De robot en de uitvinder! Geschreven door de kinderen van groep 3 en 4a!
Prentenboek. Gijs de Super Eekhoorn. Gemaakt door Sanne, Dagmar, Rouchelle en Dian.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Hoe zag het plaatsje Ootmarsum er in de oorlog uit? Wij probeerden hier achter te komen en dat is ons gelukt. Wij gaan jullie er over vertellen.  Dit.
KNOPEN MET TOUWTJES HALLO WIJ ZIJN MAARTJE EN JELENA EN WIJ GAAN HET HEBBEN OVER SCOUBIDOU VEEL PLEZIER.
Transcript van de presentatie:

Schoolproject in beeld Water St. Josephschool Lisse

water Inleiding : In het schooljaar 2003/2004 hadden wij een waterproject. Toen het project startte begon het al feestelijk , bij de hoofdingang van de school hing een groot watergordijn waar iedere leerling onderdoor moest lopen. Verder moesten de kinderen werken in boekjes waar allerlei vragen in staan. Die moesten we toen beantwoorden; het antwoord kon je vinden in de film over water die we daarvoor hadden gezien. Ook gingen we op excursie naar de duinen waar we veel konden leren over water.

Begin van het project Hier zie je op het schilderij foto’s waarop staat het begin van het waterproject. De oudervereniging en een paar leerkrachten hadden bij de ingang van de school een soort waterval gemaakt. Iedereen ( ook de leerlingen ) moesten ’s ochtends door die ingang komen. Het zag er heel boeiend uit.

Start van het project Alle groepen deden mee aan het waterproject. Toen het project startte, moesten alle kinderen via de hoofd ingang erin. Daar was een heel water- gordijn, met allemaal visjes en waterplanten. En er hingen in de gang allemaal opblaasbeesten. Iedereen vond het geweldig!!!

Groep 8: 11 dec. Waterleiding duinen Groep 8 gaat naar de Waterleiding duinen. We zien daar veel van de waterzuivering .En Meneer Cock Bakker leidt ons daar rond en dat was bij toeval Jaspers oom!!! We zagen sporen van dieren en we zagen een ijsvogel die als een speer wegdook. Iedereen vond het vogeltje mooi. Bij de waterzuiverings- processen hoorde je best wel veel herrie . Het was heel leuk en iedereen had er veel van geleerd.

Groep 8: Water, mensen en werk We hebben hard gewerkt aan het Water, mensen en werk werkboek. Eerst kijken we een video, vervolgens pakken we ons werkboekje en maken we de opdrachten. Daarbij hadden we soms ook de Junior Bosatlas nodig.

Groep 8: Water, mensen en werk Het was erg interessant om te weten wat water doet en hoe het water alles kan verwoesten. Over het water vervoeren de mensen producten en grondstoffen. Water is dus over het algemeen gevaarlijk, maar nodig.

Groep 6: video-werkboekje Hier zie je de kinderen een film aan het kijken van: water, mensen en werk. Als ze de film hebben gekeken gaan ze in het werkboekje de vragen beantwoorden. De antwoorden van de vragen in het werkboekje kon je weten als je goed had opgelet tijdens de film. Want daar gaven ze de antwoorden.

Groep 6: video- werkboekje Hier zie je de kinderen die aan het werk zijn in het werkboekje. Het was interessant om te weten hoe en wat water allemaal doet en verwoest. Het indrukwekkendste wat ik zelf in de film had gezien was: een filmpje dat de dijken waren overgestroomd en dat de huizen vernield waren door het water. Het was heel erg boeiend.

Groep 6 Qurien en Dave hielden een interview bij groep zes; we vroegen wat aan Brenda en Maxime. Vraag 1: Hoe vond je het? Leuk en interessant. Vraag 2: Hoe vond je de methode? Erg interessant en een leuke methode.

Groep 6 Vraag 3: Wat moest je doen? Eerst gingen we tv kijken over water en daarna gingen we vragen maken in een werkboekje. De laatste vraag was: Vind je het iets voor de volgende groep 6? Ik vond het wel leuk, maar ik vind dat ze volgend jaar beter iets anders kunnen doen, omdat het dan een beetje vernieuwend is.

Groep 6 Waterproject Groep 6 Terwijl ze naar de televisie keken probeerden ze alle antwoorden in het boekje te maken. De kinderen hebben heel erg hun best gedaan.

Groep 4: Natuurschool Groep 3 en 4 gingen op een woensdag naar de natuurschool in Noordwijk. Toen ze daar aankwamen werden ze in 3 groepen verdeeld.Daarna werd er uitgelegd wat er in de Noordzee leeft. Nadat ze gepraat hadden over de dieren in de zee mochten ze zelf met kleine schepnetjes en een groot vissersnet de zee in. Het grote vissersnet is in de zee gelegd.

Groep 4 Hier zie je de kinderen met het vissersnet, die zo de zee ingaan.

Groep 4 En nu moet een aantal kinderen het net voort-trekken. Zwaar werk!

Groep 4 Vlak voordat we weg-gingen zagen we ook nog een man in een paardenkoets. Dat was een mooi gezicht.

Afsluiting Het waterproject is nog niet helemaal afgesloten. Vrijdag 18 juni gaat de bovenbouw zwemmen in het zwembad , hier in Lisse. Tot slot maken we met de hele school nog een waterkrant. We vonden het leuk om te doen.

Wie werkten hier aan mee? Dirk Matthijs Dave Nik Thomas W Jasper Bram Carola Maud Thomas M meester Leo Qurien Jean-Marck Jennifer