De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verslag fotosynthese. Gemaakt door: Ben Bitter, Bert Kupers Klas: SH3B

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verslag fotosynthese. Gemaakt door: Ben Bitter, Bert Kupers Klas: SH3B"— Transcript van de presentatie:

1 Verslag fotosynthese. Gemaakt door: Ben Bitter, Bert Kupers Klas: SH3B
School: Ubbo Emmius Naam begeleider: Mevr. Lamain Datum: Oktober 2010

2 Inhoudsopgave. Bladzijde 1: Voorkant verslag fotosynthese
Bladzijde 2: Inhoudsopgave Bladzijde 3: Inleiding Bladzijde 4: Onderzoeksvraag Bladzijde 5: Hypothese Bladzijde 6: Benodigdheden Bladzijde 7: Werkwijze Bladzijde 8: Resultaten Bladzijde 9: Conclusie uit de resultaten Bladzijde 10: Discussie Bladzijde 11: Bronnenlijst Bladzijde 12: Evaluatie

3 Inleiding We onderzoeken wat suiker voor invloed heeft op de fotosynthese plant, verder zoeken we informatie op over wat een fotosynthese plant is en wat het doet en hoe het leeft.

4 Onderzoeksvraag De onderzoekervraag : wat heeft suiker voor invloed op de fotosynthese plant?

5 Hypothese Het antwoord op de onderzoeksvraag is:
Suiker heeft geen invloed op de fotosynthese plant omdat er niet veel belletjes komen in de minuten.

6 Benodigdheden De benodigdheden die we nodig hebben voor de opdracht zijn: Fotosynthese plant Suiker Lamp Bak ( kom)

7 We begonnen met de benodigde materialen klaar te zetten wat we nodig hadden voor deze opdracht.
We deden water in de buis ( kom) en zette de fotosynthese plant erin. Een van beide pakte toen de stopwatch bij de hand en de ander pakte de suiker en deed een klein beetje in de buis. We telden het aantal belletjes per minuut en schreven dat op in een tabel. Daarna kon je zien of suiker invloed heeft op de fotosynthese plant en schreven dat op. De laatste stap is dat we weer alle materialen die we gebruikt hadden weer terugbrachten waar het hoorde.

8 resultaten Aantal minuten Aantal belletjes 1 minuut 11 belletjes
20 15 10 Aantal belletjes Aantal minuten

9 Conclusie uit de resultaten
De conclusie uit de resultaten is dat suiker geen invloed heeft op de fotosynthese plant omdat de lijn na 3 minuten weer daalt en er zijn ook niet veel belletjes per minuut zijn gekomen. We hadden voorspeld dat suiker geen invloed zou hebben op de plant en het klopte dus ook wat we zeiden.

10 Niet alles is volgens plan verlopen in deze opdacht
Niet alles is volgens plan verlopen in deze opdacht. We hebben bij de eerste keer teveel suiker in het buisje gedaan waardoor er niet goed gemeten is. We hebben toen de suiker eruit gehaald en het water eruit laten lopen. We hebben er toen nieuw water in gedaan en hebben toen de opdracht weer vervolgd. Bij het meten ging één en ander ook niet helemaal goed. We hebben de tijd iets later gestart toen de suiker al enkele seconden erin zat. De volgende keer hadden deze punten dus iets beter gekund. Ook was het het 6e uur vrijdag dus het was bijna weekend waardoor we niet altijd even serieus deden, dus ook moet het de volgende keer iets serieuzer! Maar over het algemeen ging het verder wel goed met deze opdracht.

11 Bronnenlijst Voor deze opdracht hebben we niet veel boeken of internetsites gebruikt maar er zijn wel een paar bronnen: Illustraties: info:

12 Evaluatie Het groepswerk is over het algemeen goed gegaan. We hebben evenveel tijd gestoken in de opdracht met de fotosynthese plant alleen moest ik ( Ben ) alleen het verslag maken en dat vond ik minder!


Download ppt "Verslag fotosynthese. Gemaakt door: Ben Bitter, Bert Kupers Klas: SH3B"

Verwante presentaties


Ads door Google