Welkom!.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat is geloven? Voor de één een vraag, voor de ander een weet… !
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Welkom op TOV! Bekering.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
De les van de graankorrel
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Onze visie: Zie, slaat uw ogen op en beschouwt de velden
SportMinistry. AIA, de kerk en sport  Kerken willen graag relevant zijn en in hun wijk getuigen van Jezus, maar hoe doe je dat?  AIA: sport als taal.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
Godsdienst.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is mijn roeping?
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
IN DE KERK M/V. GEVOELIG ONDERWERP Wat staat er voor je op het spel?
Efezen 4:7-24 Gaven naar Genade Vs 7-10 Gaven naar Genade Vs 7-10 Gaven van Christus aan de Gemeente Gaven van Christus aan de Gemeente Vs 11: Vs 11: –Apostelen.
Woord van Leven April 2014.
Denkstof Seizoen 3 aflevering 5
28 En het geschiedde, toen Jezus deze woorden geëeindigd had, dat de scharen versteld stonden over zijn leer, 29 want Hij leerde hen als gezaghebbende.
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
Romeinen Denken en Dienen.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
De charismatische beweging is een beweging in het christendom die wordt gekenmerkt door een grote nadruk op persoonlijk geloof, en de ervaring hiervan,
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Geloven en nu….
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
Ouders en kinderen. Gewone mensen “Zwakheden en gebreken” “Zwakheden en gebreken” 2 e rijtje geboden: omgaan met elkaar 2 e rijtje geboden: omgaan met.
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Het Spel Kaarten Tekst Gerard De Vries.
Tien basishoudingen om vertrouwvol in te groeien.
Koen Minderhoud 30 november 2014
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
GOD HEEFT OOG VOOR JOU!.
In Uw licht zien wij het Licht
Dit is je dag! Ester 4:14. Voorbereiding Wie weet … Kijk eens terug op je leven Toevallig? Het verschil maken: Jozef, Mozes “God heeft mij voor jullie.
Het was in de tweede wereldoorlog.
Preek 1 Korintiërs 3: 1-23.
Wat is de zin van het leven?
Zingen Vers 1 Heer Jezus duizend vragen, te veel op mee te dragen:
De scheidingsmuur afgebroken (II).
Getuige van het licht Catechismus met Kerst?! Catechismus met Kerst?! Van twee kanten naar elkaar toe: Van twee kanten naar elkaar toe: Jezus Christus.
Geest, gaven, vruchten & talenten deel 1 29 maart 2015 R.Rausch © Serie: Geest & gaven (drie delen Q&A) Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg.
"het woord der verzoening"
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
De doop in de Heilige Geest
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Jezus volgen kan niet in deeltijd
2 Korinthe 3. 5 Niet dat wij uit onszelf bekwaam zijn iets als ons werk in rekening te brengen, maar onze bekwaamheid is Gods werk, 2Korinthe 3.
Ligt alles al vast in het leven? Zoveel delen en toch zo verschillend uitkomen – ook het verhaal van Jacob en Esau: Jacob wordt Israël, Esau wordt.
 A-94 A-94.
Meedoen in Gods werk wereldwijd GZB TFC-avond 12 november 2015.
De geschiedenis van het Christendom
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
Welkom op TOV! Op wie wil je lijken??. Jij bent jij..
Strijdmakkers « En Hij stelde er twaalf aan, opdat zij met Hem zouden zijn en opdat Hij hen zou uitzenden om te prediken. » (Marcus 3: 14)
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Welke betekenis?. Welke betekenis? Welke betekenis heeft vriendschap voor jou en mij? Rechts definitie Wikipedia.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Nog bepalen… Vriendschap. Benoem drie dingen die jij kenmerkend vindt voor vriendschap Introductieopdracht Kenmerk van vriendschapVerbinding met christen-zijn.
Brief aan de Galaten -6- Hoe ging het?. Vervolgens….na 3 jaar in Jeruzalem Kefas verslag doen, 15 dagen daar. Handelingen 9:26-28 Galaten 1:18.
1 Petrus Gaat over: Verlossing Nederigheid, de minste willen zijn
Hagar en Sara – typen/verbonden
Gaven van de Geest.
Talentontwikkeling in onderling samenspel in de gemeente.
Geloven zonder de kerk? Wedergeboorte en bekering Kind van God worden
Transcript van de presentatie:

Welkom!

SamenBeterBouwen

Wie ben je? Hoe maakte God jou? Wat past bij je?

Studie 1: Wat is SamenBeterBouwen? Samen ontdekken wat het doel is. Hoe ‘werkt’ de cursus? Waarom dienen wij? Dienen met je sterke kanten en vaardigheden.

Maak kennis met elkaar en bespreek één of meer stellingen met elkaar.

Gavengerichte gemeente vs. Vacature gerichte gemeente

Prototype vacature gerichte gemeente De leiding van de gemeente benoemen gemeenteleden in vacatures Organisatiegericht denken Weinig visie voor profiel van gelovigen ‘Alles draait goed’ als alle vacatures zijn vervuld. Niet ieder gemeentelid heeft een eigen bediening nodig om de gemeente toch goed te laten functioneren

Prototype gavengerichte gemeente De leiding van de gemeente stelt een SBB team aan ‘Mens’ gericht denken Veel visie voor profiel van gelovigen ‘Alles draait goed’ als alle gemeenteleden een bediening hebben Ieder gemeentelid heeft een eigen bediening nodig om de gemeente goed te laten functioneren

Bijbelse voorbeelden Jacob bij voorkeur thuis, Ezau in het veld. Paulus doelgericht, Barnabas mensgericht. Martha dient en Maria luistert. Temperament was het verschil tussen Petrus en Johannes. Mozes kenmerk: geduld en zachtmoedigheid

Het doel van SBB is : Ontdekken hoe God je heeft gemaakt en je een unieke bediening wil toevertrouwen

Levende Stenen

De cursus zal je helpen te begrijpen: hoe GOD je heeft gemaakt als uniek persoon. Hoe jouw bijdrage een blijvende betekenis zal hebben

We dienen in de gemeente om: God te eren Anderen op te bouwen

Tien Geboden: Gebod 1-4 geven aan hoe we God kunnen eren. Gebod 5-10 geven aan hoe we met anderen moeten omgaan en hen dienen.

Door te dienen bouwen we de gemeente op Gemeenteopbouw is hetzelfde als versterking van de gemeente

Hoe wij dienen: Passie geeft antwoord op de ‘waar’ vraag. Geestesgaven geven antwoord op de ‘waarmee’ vraag. Persoonlijke stijl geeft antwoord op de ‘hoe’ vraag.

Studie 2 Waar kan ik dienen? Wat is verlangen? De verlangens’test’. Op welk gebied ligt je verlangen? Samen nadenken over je verlangen.

Verlangen Het verlangen is door God gegeven. Antwoord op de ‘waar’ vraag.

Wat zouden zij als antwoord geven op de vraag wat hun verlangen is? Anne van der Bijl ( Open Doors) Moeder Theresa ( Calcutta) Maarten Luther King Andre Rouvoet Billy Graham

Verlangen: drie aanverwante begrippen. Droom Roeping Visie

Is je verlangen ‘helpen’ ? Omschrijf dan zo specifiek mogelijk: Wie helpen? Wanneer helpen? Waarmee helpen? Oftewel: onderscheid je in je antwoord van anderen die ook willen “helpen”