Geen pijn - geen veroordeling

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Mat 5: 1-16 Barmhartigheid.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Bouwstenen voor Gemeenterelaties
“Ik kan dit niet oplossen...”
Bouwstenen voor Gemeenterelaties Liefde. Wat is liefde?  Schrijf de naam van een geliefde op en geef 5 voorbeelden hoe u die liefde uitdrukt naar die.
Problemen oplossen—vreugdevol
LEVEN IN INTIMITEIT (als vriend van de Vader tussen vrienden)
OPGERUIMD LEVEN (vanuit vergeving).
Discipelschap.
9 Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Welkom in de samenkomst
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 maart 2014 “Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
De allergrootste liefde
Twee principes God verbiedt vaak het ergste. Vraag je dus af: wat zou er nog meer onder dit verbod vallen? Tegenover elk verbod staat een gebod Vraag je.
Christen God Relaties Geloof Werk Bidden Tijd Bijbellezen Geld kerk
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
zonder angst voor veroordeling
SPREUKEN 25:19 Als een afbrekende tand en een zwikkende voet is het vertrouwen op een trouweloze ten dage der benauwdheid.
NIET OP DOOIEND IJS !!.
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
God en ons.
De visie is Jezus One for all.
Genade en veroordeling
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Dienen en liefhebben Romeinen
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
18 mei 2014 Rotterdam. mime mimiek imitatie 1Korinthe 11 1 NAVOLGERS 1 Wordt mijn NAVOLGERS, gelijk ook ik Christus navolg.
Gods betrokkenheid bij je vriendenkring
Achter Jezus aan Ga met God - 4.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
GOED NIEUWS.
WAT MENSEN VAN JE DENKEN
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Alles draait om liefde!.
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
(genadevolle communicatie)
NIEMAND IETS SCHULDIG 12 oktober 2014 Zoetermeer.
Dé sleutel van genade … Over macht en wachten - VYA 01 juni
1 4 september 2014 Rijnsburg 4 september 2014 Rijnsburg.
Avondmaal: maaltijd voor bekeerde christenen
Wandelen met de Ontzagwekkende
Strijd tegen de zonde?.
Wat betekent het volgen van Jezus in deze tijd?!
19 En Jered leefde, nadat hij Henoch verwekt had, achthonderd jaar; en hij verwekte zonen en dochters. 20 Al de dagen van Jered waren negenhonderdtweeënzestig.
Preek Jakobus 2:
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Preek.
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
Welkom in de samenkomst
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
Ga dan op weg… De missie van de Verlosser
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Meer dan het gewone! Over Jezus volgen … Rom 12: NGK De Lichtboog, 18 mei 2014.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Leg al uw zorgen maar weg bij de Heer Psalm 55:23 1 LEG AL UW ZORGEN MAAR WEG BIJ DE HEER Angst – en dus vluchten? Boosheid – en dus vechten? God nodigt.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Vergelden, vergeten of vergeven?
1Joh 3:23,24a Dit is zijn gebod: dat we geloven in de naam van zijn Zoon Jezus Christus en elkaar liefhebben, zoals hij ons heeft opgedragen. Wie zich.
vrijheid: vlees of geest
Welk juk draag jij?.
Transcript van de presentatie:

Geen pijn - geen veroordeling Genade in relaties Geen pijn - geen veroordeling

Genade in relaties ‘Ik geef jullie een nieuw gebod: heb elkaar lief. Zoals ik jullie heb liefgehad, zo moeten jullie elkaar liefhebben.’ Johannes 13:34-35

Dus wie in Christus Jezus zijn worden niet meer veroordeeld. Genade in relaties Dus wie in Christus Jezus zijn worden niet meer veroordeeld. Romeinen 8:1

Genade in relaties Zorg ervoor dat niemand zich de genade van God laat ontgaan, dat er geen giftige kiem opschiet die onrust veroorzaakt en met zijn bitterheid velen besmet. Hebreeën 12:14-15

- Erfenis toekennen (+ of -) - Een mening geldig verklaren Genade in relaties Oordelen is: - Erfenis toekennen (+ of -) - Een mening geldig verklaren - Keuren, afkeuren, stempelen - Vonnis voltrekken

Vluchtgedrag (bitterheid) Genoegdoening (wraak) Altijd: pijn Genade in relaties Slachtoffers: Vluchtgedrag (bitterheid) Genoegdoening (wraak) Altijd: pijn

Bitterheid verwijderen Geen wraak nemen Altijd: niet veroordelen Genade in relaties Oplossing? Bitterheid verwijderen Geen wraak nemen Altijd: niet veroordelen

Wie bent u dat u een oordeel velt over de dienaar van een ander? Genade in relaties Wie bent u dat u een oordeel velt over de dienaar van een ander? Romeinen 14:4 Wie bent u dat u een oordeel velt over uw broeder of zuster? Romeinen 14:10

Genade in relaties Neem geen wraak, geliefde broeders en zusters, maar laat God uw wreker zijn, want er staat geschreven dat de Heer zegt: ‘Het is aan mij om wraak te nemen, ik zal het vergelden’. Romeinen 12:19

Genade in relaties Laat u niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede. Romeinen 12:21

Stap uit de cirkel van veroordeling: Genade in relaties Stap uit de cirkel van veroordeling: lelijk voorval > op de persoon > veroordeling > boosheid, pijn > bitterheid, wraak Stap in de cirkel van genade: lelijk voorval > feiten > genade, vergeving > bescherming > vrijheid, liefde

Genade in relaties ‘Ik geef jullie een nieuw gebod: heb elkaar lief. Zoals ik jullie heb liefgehad, zo moeten jullie elkaar liefhebben. Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen zien dat jullie mijn leerlingen zijn.’ Johannes 13:34-35